• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KRKA
    KRKA --- ---
    ELIZHANNAH: Gratulace :)))
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MEDVED007: moje dítě to asi taky ví. Je mu teď taky kousek po druhých narozeninách, nemluví, takže to říct nemůže, ale co chvíli mi významně ukazuje na břicho (nic jsem mu neříkala, z rodiny to ví zatím akorát muž, břicho je zatím jen neznatelně větší), chce se tulit a pusinkovat :-O
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAMIA: Hehe. Moje dítě při kojení mlaskalo a chrochtalo, jak to nazvala moje máti "jako když jde prase z bukvic", obávám se, že sebesuverénnější výraz by to nezamaskoval :D
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    LAMIA: presne tak:)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    jen praktická ke kojení při chůzi. Kamarádka takhle kojila furt a mě to nešlo. Myslela jem, že to bylo malejma prsama. Ty se nijak nezvětšily a po 10m kojim za chůze v manduce uplně vpoho. Chce to jen cviičt a ze začátku trochu štelovat.
    Nejzásadnější postřeh ale je, že lidi by vůbec nenapadlo, že kojíte, takže si toho zatim nikdo vůbec nevšiml:) Takže už se ani nezakrejvám zboku. Suverénní výraz maskuje nejlíp (nejsem teda žádnej stydlín. kojim kdykoliv kdekoliv, ale přišlo mi to nějaký divný nejdřív)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: když to teda řeknu za sebe, tak já dneska taky těhotnou poznám na sto honů....jde ženská po protějším chodníku, vidím jí jen letmo, zezadu, nemám šanci cokoliv zhlédnout a proletí mi v hlavě....jo, ta je těhotná.....a často se stane, že se někde otočí a ejhle, fakt má bříško....řekla bych, že to je normální lidská dovednost, kterou asi mají všechny děti nebo minimálně většina a někomu to holt zůstane i do dospělosti :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MEDVED007: ta mapa víc než o skutečné velikosti poprsí může asi vypovídat o tom, kde se nosí jaký podprsenky, což může být dost rozdíl...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XMARGE: moje tehdy jedenáctileté dítě mi to vpálilo do očí poté, co říkalo věci, jako že je mu špatně, protože je těhotnej. Ale on byl vždycky extrémně citlivý a vnímavý.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    XMARGE: dcera měla krátce po druhých narozeninách, začla v té době o sourozenci mluvit jako o hotové věci....vlastně dřív než já sama věděla, že jsem těhotná.....přitom my o tom doma před ní nemluvili, jakože o tom uvažujeme nebo tak a druhá dcera byla na první pokus, takže ani nebyl čas to nějak rozebírat........navíc začla být mnohem víc tulivá, jakoby si mě víc hlídala....
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MEDVED007: jak to to dítě projevilo, že vědělo, že je matka těhotná. A kolik mu bylo? Docela mě to zajímá:o)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LAFLY: že dítě pozná, že je jeho matka těhotná, to je přeci normální....bylo to tak u nás a v mnoha rodinách co znám...nemyslím, že je to nějaké zvláštní znamení napojení dítěte na matku.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    jachymos je specificky dite.od narozeni neuroticky,vic jak pulku jeho zivota cvicime vojtovku.kdyz se narodil sahla jsem si do koutku sve duse kam uz nechci jit.z jeho place jsem byla frustrovana,casto v nervech, pak jsem zavolala ivane k. ta mi rekla koj a tak jsem na tri mesice zalezla do postele a kojila.ze zacatku mi to bylo neprijemne ale pak jsem se zamilovala a muj syn tez.navic jsem precetla horu knih na ktere nebyl cas ;-) .tenhle clanek byl jen potvrzenim neceho co jsem citila jako spravne,ale bala se zazitych modelu a ze budu spatna matka protoze sve dite rozmazlim.synovi je rok.odstavil se sam v peti mesicich,kdy mi dal najevo ze to uz jeho mliko neni.byl prvni kdo vedel ze bude mit segru :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: mě teda nenalákaj :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Nesponzorovala ji nějaká severská turistická asociace? :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CASTROL: že by měly norky, finky a švédky nějaká obří prsa ? :-O tahle mapa je nějaká pošahaná....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CASTROL: Já si nemyslím, že by Afričanky měly menší prsa. To jim tam spíš boří statistiky fakt, že podprsenku nenosí žádnou :o)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    CASTROL: ha, tady je statistická odpověď na můj problém s kojením za chůze, vleže apod: mapa průměrné velikosti poprsí. to se jim to v africe prsí kurnik http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=5285
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: ale tak to zas jsou vývojové fáze, děti se sebou občas prostě musí porvat ;-)
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    BEBERA: Ok, držím nám palce :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PIDALA: tak bud rada a doufej, ze ti to neprijde necekane ve dvou a pul letech. Taky jsme měli vcelku klidne a vysmate dite a najednou se nam zvrhlo do urvana.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam