• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MEDVED007: ta mapa víc než o skutečné velikosti poprsí může asi vypovídat o tom, kde se nosí jaký podprsenky, což může být dost rozdíl...
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Nesponzorovala ji nějaká severská turistická asociace? :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CASTROL: že by měly norky, finky a švédky nějaká obří prsa ? :-O tahle mapa je nějaká pošahaná....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CASTROL: Já si nemyslím, že by Afričanky měly menší prsa. To jim tam spíš boří statistiky fakt, že podprsenku nenosí žádnou :o)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    CASTROL: ha, tady je statistická odpověď na můj problém s kojením za chůze, vleže apod: mapa průměrné velikosti poprsí. to se jim to v africe prsí kurnik http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=5285
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: ale tak to zas jsou vývojové fáze, děti se sebou občas prostě musí porvat ;-)
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    BEBERA: Ok, držím nám palce :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PIDALA: tak bud rada a doufej, ze ti to neprijde necekane ve dvou a pul letech. Taky jsme měli vcelku klidne a vysmate dite a najednou se nam zvrhlo do urvana.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    LAFLY: Hezky napsaný článek. Udělalo mi radost, že jsme v podstatě najely s dcerkou na podobný systém tak nějak automaticky. Když zakňourala, dostala čistou plenku, či prso, nebo oboje a byla hodně chovaná a nošená . V noci spala s námi v posteli, přestože postýlku jsme měli u nohou postele, ale mě prostě vyhovovalo, že zakňourá a já se nemusím nikam štrachat, jen jí nabídnu prso, ona si cucne a spí dál. Připadalo mi nepředstavitelné, že bych ji i sebe pak měla rušit nějakým přendaváním do postýlky. a co se týče mytí nádobí, postupně jsem rezignovala a přijala za své rčení "bordel v bytě šťastné dítě". Úklid bytu nechávám na večer, protože první fázi spánku malá přeci jen spí v postýlce, usíná kolem půl osmé a já pak mám klid na úklid a naskládání nádobí do myčky. Věci jako zapnout pračku, nebo zamést zvládám přes den buď s nosítkem, nebo když malá spí v houpačce, nebo případně hlídá táta. A stejně tak vaření... ano, většinou se omezuji na jednoduchá a rychlá jídla.
    Teď jí táhne na osmý měsíc a podle všech máme ohromně hodné, klidné a vysmáté dítě. Rozčílit se umí, to ne že ne, ale vždy víme, že se něco děje a taky víme, jak to zažehnat. Vlastně skoro neznáme takový ten pláč bez zdánlivé příčiny, kdy vyzkoušíte první poslední a nic nezabírá.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ZORBOVA: Mýt nádobí s miminem v šátku jsem zkusila jednou a tak mě z toho bolely záda, že víckrát fakt ne.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    LURA: mytí nadobí s miminem na břiše je pro mě nepředstavitelné, bylo by celé mokré :)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    LURA: kojit ve spánku, to ti závidím. stejně tak závidím ženským, co jsou schopný kojit za chůze, to je těžká frajeřina...to mi bohužel nikdy nešlo. mám prsa až po pupek a musela jsem je při kojení vždycky přidržovat.
    LURA
    LURA --- ---
    LAFLY:
    CASTROL: Není to tak zlé, tohle jsem přesně dělala. Je příjemné pro mámu i pro dítě být spolu. A docela jsem se i vyspala, protože v pár měsících si dokázal v noci to prso najít víceméně sám, aniž bych se úplně probudila. Myslím, že kdyby spalo dítě v postýlce, musela bych se probudit mnohem víc a to ani nemluvím o tom, kdybych musela ohřívat mlíko do láhve. A přes den to žádný problém taky nebyl. Měla jsem ho v šátku u sebe a dělala s ním všechno, od vaření a mytí nádobí po chození na záchod. Jediná nepříjemnost, kterou jsem zaznamenala, bylo to, že mi na začátku, než se naučil správně vzít prso do pusy, okousal jednu bradavku do krve a než se to zahojilo, bylo to dost nepříjemné.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    LAFLY: chápu. děti nepláčou, pláčou maminky :)
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Proč africké děti nepláčou - Svět kolem nás
    http://svetkolemnas.info/novinky/zajimavosti/84
    KATIA
    KATIA --- ---
    PIDALA: tak to už pochopil a žužlá dásničkama... akorát je to dost pomalej proces, takže najíst by se tak nemohl.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    KATIA: Tak to máme asi podobně. Jenže pokud jí ten kus nejde snadno rozmatlat, jako u té křupky, ukousne si kus a ten se taky snaží vtáhnout, takže nastává problém.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PIDALA: mně přijde, že buď musí dostat kaši nebo kus, to rozliší a sní jinak. ale jak má kaši s hrubšími kousky, tak to mu nejde, protože se to snaží do sebe natáhnout jako kaši...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TAPINA: stejnej pripad - pes jde ven kdyz Zofka ji, pak je vpusen - myslim ze krmeni je totiz porad zabavnejsi nez samotne jedeni. Zvlast kdyz porad chce krmit i nas at ma cokoliv
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PIDALA: tyjo tak to je na p ... me teda kamaradka, ktera mi o BLW rekla upozornovala, ze nemam davat vubec kase dokud to mala nezacne jist sama lzickou, protoze musi pochopit co je jidlo zac a jak se polyka. Ale fakt, jak uz jsme psali - bude to exeplar od exemplare.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    LAMIA: Tak naše malá se na něčem dusila už několikrát a to je jí 7,5 měsíce. Když jsem v lékárně kupovala dětské sušenky od Sunárku, lékárnice mě ujišťovala, že se na tom dusit nemůže, že se rozpouštějí. A Barča se málem udusila hned na té první. Podobné to bylo s kůrkou od chleba a dokonce i s okurkou a melounem, které sice miluje, ale bez dozoru ji s tím nechat nemůžu. Jediné na čem se snad ještě nedusila, jsou kukuřičné křupky a zrovna včera jsem jí dala do ruky kornoutek na zmrzlinu, protože se natahovala po mojí zmrzlině a to bylo taky v pohodě. Sice to rozpatlá všude kolem, ale je šťastná :D.
    Ale těch několik okamžiků, kdy jsem ji po pár nekonečných vteřinách musela popadnout, otočit a vydolovat jí kus jídla z krku, mě dostatečně proškolilo. Ona má prostě ještě dost silný sací reflex a má tendenci jídlo občas sát a rovnu polykat. Příkrm jsem jí ze začátku dělala hrubší, s celými kousky, ale byla jsem nakonec nucena vytáhnout mixér a jídlo rozmixovat.
    Krmím ji sama a většinou jídlo probíhá tak, že sedí a ochotně se nechá nakrmit. Když už ji přejde největší hlad, začne se mi natahovat po lžičce a tak ji nechám, aby si s ní hrála a strkala si ji do pusy. Beru to jako trénink na dobu, až se jí motorika vypiluje na tolik, že bude moci jíst sama.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BLANCHE1: No dneska jsem zjistila, že uklízcecí psi jsou dobrá věc, ale musím je při jídle z pokoje vyhnat a vpustit až posléze na ten úklid, protože krmení psů je přece mnohem větší zábava, než jídlo, takže posledních pár dní měli prakticky celou snídani oni. A najednou to jde, dneska možná ani zbytky nebudou :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam