• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: ano, pozdější živnotní zkušenost - pes a morče... a kočka a křeček......
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BONIE: Já si taky myslím, že to děti netraumatizuje, dokud jim dospělí nenasadí do hlavy, že by mělo. Je to přece úplně přirozené a taky se to všude v přírodě děje, i malé dítě už se setká třeba s tím, že kočky chytají myši a vůbec zvířata se mezi sebou zabíjejí na jídlo, ne?
    BONIE
    BONIE --- ---
    FUNTL: to jsem měla stejně, když jsem byla malá.. strašně jsem brečela, když naši chtěli něco vyhodit.. bylo to proto, že jsem si žila dost ve fantazijním světě a věci pro mě byly opravu živé.. na smetišti pak smutné a opuštěné.. .)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    BONIE: myslim, ze to na trauma neni. Imho je lepsi smrt predstavit jako soucast zivotabehu takhle prirozenou cestou, nez pak resit dramata, az najednou umre oblibeny dedecek a cele to tema bude najednou nove. (no, mozna to maso a dedecek neni uplne srovnatelna kategorie, ale zahrnuju do toho vypraveni o prejetych kocickach a tak).
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    FUNTL: oprava - to se zabijenim ryb bylo mensi problem, nez odpadky (syn buhviproc od utleho veku nema rad vyhazovani veci)
    BONIE
    BONIE --- ---
    RACHEL: no právěže dva a čtvrt.. (dcera je ještě uplné mimi) on sice mluví dobře a chápe taky téměř vše.. ale zdá se mi to brzo.. spíš tak mě zajímá, jak to mají ostatní a jestli to vůbec někdo řeší.. mě přijde, že pří výběru toho, jak to budou mít by měli znát pravdu, ale zase je nechci traumatizovat že
    KATIA
    KATIA --- ---
    BONIE: jako dítě jsem hodně byla na vesnici, kde tohle byla přirozená součást života. hodlám to svému dítěti také tak nějak zprostředkovat, ale v jakém věku, nevím...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    BONIE: myslim, ze deti temata, kterych se dospeli obavaji (smrt, sex, atp), obecne nijak zvlast neprozivaji. Chodili jsme s detmi v nejakem obdobi do rybarny, kde ryby plavaly v akvarku, pak to personal zabil a my si ryby odnesli domu snist, a cely to bylo brano jako velka atrakce. Ja se ze zacatku obavala, jak to vysvetlit, a toto tema bylo daleko problematictejsi, nez napriklad otazka, co se stane s obsahem odpadkoveho kose. Podotykam, ze nejsme zrovna nasilnici, maso jime stridme a celkove pestujeme docela humanisticky postoj :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    BONIE: a kolik jim je?
    BONIE
    BONIE --- ---
    řeším teď takovou věc jak děti seznamovat s probematikama tohoto světa.. konkrétně například to, jak se na talíř dostane maso.. vyrůstala jsem ve vegertariánské rodině, sama jsem maso nikdy nějak moc nejedla a teď ho nejím už skoro vůbec, tak nějak bych nejraději nedávala maso ani dětem, ale (.....to je debata do jiného klubu).. řeším spíš tu část výchovy, abych nějak bez strašení sdělila, že tohle je kuře a pak se zabilo atd.. vysvětlujete tohle svým dětem? díky
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    Mei tai ano. Nebo Kibi z druhé ruky
    TULENI
    TULENI --- ---
    MARKYTKAK: vydrzite do vanoc? :) usila bych vam meitai :) je hezky skladne a na obcasne poponaseni myslim ze staci :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRKA: děkuju :)
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    MARKYTKAK: Co tohle? http://www.omshop.cz/cs/7-detska-nositka osobni zkusenost ale nemam... Satek porad vede :)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    TORUVIEL: krásné je, já mám limit tak 12000, nové už pořizovat nechci.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYTKAK: Já jsem spokojená s Bluebear, nicméně je to prostě o trochu větší, než manduca nebo ergo nebo beco, protože je na větší váhovou kategorii (paní z bluebear dělá tedy 2 váhové kategorie, mimi a batole, my máme to batole, tak proto je větší, má i širší oporu nohou, aby byly v ergonomické poloze a nevisely dolů). Více zde http://www.bluebear.cz/popis-nositka
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    nějake doporučení? Nechci investovat moc, rada bych aby to bylo do 20kg vahy alespon, a bylo to hodne skladne. S Ergem jsem byla spokojena, ale zabralo mista dost. CHci aby šla pesky, takze musim schovat do batohu s ostatní výbavou.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    MARKYTKAK: Od medley raději nic, četla jsem samy negativni reference.
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    zdravím, mám dotaz na nošení. Bohužel jsem prodala Ergo, teď i kočár. Dcera sice chodí ráda a hodně využívá i motorku či odrážedlo. Ale je i dost poponášecí a na koně mě to moc nebaví. Koukám na nosítka, hlavně ve vyší váhové kategorii, narazila jsem na APLINO od Medley. Ráda bych nějaké reference. Dceři jsou dva roky, 14kg.
    VARADERO
    VARADERO --- ---
    LAMIA: to je tim, ze dite poporostlo a ted uz jde kojit i za chuze.. mne uz taky malej dorostl do spravne velikosti..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam