• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KFF: ještě kibi by mělo být pro větší. Také teď něco pro obra sháním.
    KFF
    KFF --- ---
    ADD: Diky moc, ja bych jen prave radsi vyuzila variantu bez konstrukce (krosna typ). Tady jsem objevila neco docela draheho, ale do 22 kil uspokojive vypadajiciho: http://www.prckove.cz/Pro-maminky/Nositka/Tula/Batoleci-nositko-Tula-Toddler-Art-folk-6076

    nebo toto http://www.petitepanda.net/

    Krosnu jsme zkouseli, ale ja i opice vzpominame na Manducu, o kterou se i ted perou (2 a 3 roky:)
    ADD
    ADD --- ---
    KFF: Deuter III, pokud bude nosit muž nebo žena, která má širší ramena. Nikko, pokud bude nosit drobná žena. Obě pohodlně sedí na zádech, vejdou se tam kromě dítěte věci na jednodenní výlet, dítě je v bezpečí, i kdybys uklouzla na mokrém kameni. Deuter lze půjčit v Hudy sportu na vyzkoušení.
    KFF
    KFF --- ---
    Prosím, poradí mi někdo, jaké koupit nosítko pro větší díte (3 roky)? Vím, že tady kdysi na to téma proběhla diskuze. Rada bych ho využila při delších terénních výletech, kdy už nohy slábnou a cíl je daleko:)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Tak ja si tu hned prihreju vlastní polivcicku. Satek uz nepouzivam a nepotrebuju, muzu prodat. Je zrova jednobarevny - cerveny - a i cena je dobra, není ani potřeba kupovat metraz a snazit se usetrit - 700 Kc :)

    Je znacky Easycare, moc prijemny a mekky (muzu porovnat jen s Didymos zakar vlny)...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já měla taky jednobarevný...barva slonová kost....jako vypadal hezky, ale údržba nic moc....tmavé šátky mají své výhody :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    SINSEMILLA: taky mám jednobarevny, leo storchenwiege (nebo jak se to píše, googlovat to momentálně moc nemůžu), bordo.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ANNAWA: DALEEN: ADD: Ok, tak to asi nestojí za tu práci se sháněním a řešením a jednodušší je koupit bazarovku :) To jsem chtěla vědět. Díky!
    ADD
    ADD --- ---
    PETRUSKA: Zkusila jsem to a neslo to. Respektive jako nouzovka to poslouzi, ale plnohodnotne to satek nenahradi, bohuzel.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Šátky se nešijí, ale tkají (to že mají zapošité kraje aby se materiál nepáral se nepočítá), tudíž nejde koupit si metrář a myslet si, že tím nahradíš šátek. Buď si kup už nějaký používaný anebo, ale v hodně krajním případě, si kup orrijské sárí (které pak přeložíš podélně napůl). Ale ani to není ideály, rozměr nejsou stejné jako u šátku.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETRUSKA: rozhodně to není jen pruh látky, ale musí to být látka k tomu vhodná, pružící jakoby napříč, být pevná, takže nic jako plátno, ale ani nic jako závěsy - sečteno podtrženo, jednodušší bude koupit dobrý šátek z druhé ruky. Nakonec i skoro levnější, protože na šátek pandou řekněme čtyři metry látky, byť jen o 60 cm šířce, ale tu nikde nekoupíš.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Když už se tu řeší šátky - chystám se pravděpodobně na koupi šátku a manducy. Je to ale dost velká investice, tak přemýšlím, jak to trochu obejít - buď bazarem samozřejmě, nebo mě napadlo na šátek sehnat prostě látku a ušít ho - je to přeci jen pruh látky, nebo ne? Nemáte s tím někdo zkušenost?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Já mám jednobarevný šedý, kupovaný v pražské bráně a etno ani hipie moc nepůsobí
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SINSEMILLA: hippie stylu jsem se taky bála, ale jednobarevné šátky se fakt sehnat dají, já jeden (myslím, že didymos) vlastním..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Aha, super, diky!
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ARQANA: Třeba ellevily bývají jednobarevne, nekteré didymosy, easycare apod.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    SINSEMILLA: Ja teda nosila jednobarevný s elegantním kabatem a vypadalo to skvěle.. Hippie ani omylem.
    MADE
    MADE --- ---
    SINSEMILLA: jo tak hippie stylu jsem se taky obávala, když jsem ale vzory začala zjišťovat, našla jsem jednobarevných dost... já mám tento: http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/110/Hop16/Hoppediz-Helsinki/, ale ještě jsem se dost rozmýšlela ohledně jednoho v barvě bordó... takže myslím, že na výběr docela už je...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RACHEL: tohle všechnu beru, akorát pořád zažuju svoji vlastní konstituci - 151 cm, 53,5 kg ve 24. týdnu, úzká ramena... prostě většina těchle vymožeností obvykle není přizpůsobená takhle prťavým lidem a šátek si přizpůsobím asi líp.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Jeste to tu nezaznelo, me se noseni v satku libi, na druhy bych do toho klidne sla (navic segra byla v africe, tak by me naucila vazat na zada), ale vzdycky me na nich odpuzovalo, ze to pusobi desne hippie a k dostani jsou jen narevne, zihane, prouzkate. Kdyby prodavali jednobarevne, tak do toho jdu.

    Treba ted ma erik 13,5, ja zhubla tak, ze mam manducu uplne na doraz a uz to prave cely dost tlaci skrabe, skrti a na dvanactikilove tury po horach neni nic moc.

    Tak jestli vite o jednobarevnem satku, dejte prosim vedet
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Mne je zase satek mnohem prijemnejsi nez nositko (manzel ma kibi) - vsude mne tlacilo, bolela mne zada a prislo mi mnohem slozitejsi do nej dite dat nez do satku:) asi je to fakt o cviku. Satek mam uvazany za chvilicku a hlavne je mnohem variabilnejsi nez nositko - prizpusobi se vzdycky velikosti ditete i nosice:) taky na zadech je dite v nositku dost nizko a vzteka se, ze nevidi. Kdyz vazu uvaz batoh na zada, ma vyhled pres rameno a je to rychly a snadny. Abych nevalela satek po zemi venku, pouzivam dvojity kriz - ten je predvazany a pouze se utahuje. Myslim ale, ze velice zalezi na kvalite satku - vyzkousela jsem jich furu a jsou mezi nima opravdu velke rozdily.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam