• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LAMIA: já nevím, jestli je to separační úzkost, ale mně tohle dělal Tonda od roku do roku a půl, já pouze chovala a mazlila, případně nechala vyvztekat, pokud mazlit nechtěl.
    LURA
    LURA --- ---
    LAMIA: Čekala bych, že to bude nějaké přechodné období - něco ji bolí (možná ty zuby) nebo trápí a potřebuje tě mít pořád blízko. I dospělí můžou trpět "separační úzkostí", když je jim blbě nebo na ně něco leze nebo toho mají hodně v práci a leze jim to na mozek. Jen to nedávají tak hlasitě najevo. Takže na tvém místě bych asi počkala, až to přejde a do té doby chovala mazlila a dávala prso.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím o radu. Už jste to tu xkrát řešili, ale nejsem sto najít žádné vlákno, které by mi pomohlo a pamět je mlhavá jak to nebylo naše téma.
    Skoro ročňačka, která byla vzorem kontaktního rodičovství - usměvavý domazlený mimčo se den ze dne začala vztekat a vynucovat si mne - veškeré příznaky separační úzkosti. Jak jsem poblíž pláč dokud jí nepochovám, řev při odchodu z místnosti, scény na zemi na břiše. Navíc se asi 4 dny budí co půl hodiny s pláčem a chce prso, když si jdme lehnout všichni do postele (společné) už pak spí a vzbudí se na dvě kojení za noc. (Ale i jí asi rostou zuby a navíc jsme se vrátili po 3 týdnech z cest, kde jsme byli pořád s ní).

    Nějak nám nesedí přistoupit na to, že je to separční úzkost a hotovo. Pomazlení a pochopení ala aldortová v tomto vůbec nefunguje. Nechat jí vybrečet nám je proti srsti.

    Nějaké kontaktní rady existují či jen zvedat a mazlit? Zkušenosti? Jsme z toho dost vedle a mě až začaly přepadat pochybnosti o kojení, které je fakt intenzivní (jí jen jednou denně). Díky a pardon, že je to zas toto ...
    TULENI
    TULENI --- ---
    Ahoj holky, jen jsem si rikala, zacina chladno a zima, pokud by nekdo chtel usit teplou fleecovou mikinu na noseni prcka jako jsem sila pro loni pro sebe a ID Monia, pripadne pruh na rozsireni vasi bundy, dejte vcas vedet at ji muzete vyuzivat co nejdriv :) info do posty..
    Mikina viz. foto:
    http://img11.rajce.idnes.cz/...57/6357505_e6515486336c5e89f9d5c94a8709329d/images/DSC00818.jpg?ver=2
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KFF: Tak to mame stejnou konstituci..
    MAKU
    MAKU --- ---
    TORUVIEL: zrovna to čtu na FB, škoda :-/
    KFF
    KFF --- ---
    ADD: Ja sama jsem byla s Mandukou spokojena a bederak si samo zapinam pres boky, ale i pri rozmerech 173 cm a cca 62 kilo jsem ten pas musela utahnout na minimum a to boky fakt mam, tak si predstavuju, co by delala kamaradka, ktera meri neco malo pres 150 a ma takovou tu stihlouckou androgynni postavu, co se boku tyce.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak mi přišla zpráva, že BLUEBEAR končí, tak do konce 2013 je asi poslední možnost něco si objednat.
    ADD
    ADD --- ---
    SINSEMILLA: Nekdo tu psal, ze ji ma kolem pasu velkou, tak kdo vi, jak to lidi mohou vazat. Lidi, co si dali bederak od batohu do pasu, jsem videla.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ADD: V pase to fakt nemam, neboj, to s velkym ditetem ani nejde, ne? To by melo hlavu nekdy u my hlavy
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Kazdopadne jestli to nekdo vaze v pase, tak to musi byt nepohodlne a musi z toho bolet zada, protoze ani tuk, ani svaly neunesou to, co kosti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Je fakt, a dávám to jako plus ke zvážení, že v Manduce nosí i manžel. K šátku bych ho asi nepřemluvila :o)
    ADD
    ADD --- ---
    KFF: Manduca perfektne sedla jak mne (163/50), tak manzelovi (185/100). Mame dve a nosili jsme v nich novorozence i trilete dite.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: No ono jak u koho. Někteří mají přes boky tolik, co v pase (není můj případ).
    ADD
    ADD --- ---
    KFF: Ale Manduca (a ani jine nositko) se prece nevaze v pase, ale pres boky? Coz dela tak o 30 cm vic. Pri zapinani v pase to opravdu nemuze sedet a musi to byt velmi neprijemne, ale to neni vina Manducy.
    KFF
    KFF --- ---
    SINSEMILLA: To je pravda s Manducou, ja si nijak extra hubena neprijdu a kolem pasu ji mam na doraz. Opravdu drobnym holkam (myslim i na vysky, ja mam 173) musi byt velika.

    Jinak, jak jsme se tady pred casem bavily od nositkach pro vetsi deti, tak jsem nakonec uplne nahodou tady poridila Tula toddler: http://www.ditevsatku.cz/...flypage.tpl&product_id=483&category_id=88&option=com_virtuemart&Itemid=1

    Obchod je hrozne prijemny, sla jsem tam pro neco uplne jineho a nositko bylo jeste za puvodni cenu pred zdrazenim (tedy za 2990). Je moc prijemne, zatim jsem nenarazila na nic, co by mi vadilo, nosit se v nem da docela pohodle i tri a pul leta (na svuj vel velika) dcera.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HABRENKA: Jo vidíš, to mě nenapadlo. To je ovšem závažný důvod.....
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    YELENKA: tak Medley taky nedoporucuji, mela jsem uvazano celkem dost satku a tenhle elastik je jako tricko.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DALEEN: protoze by se prece udusilo ;-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HABRENKA: Tuhle jsem viděla dítě spící v šátku (nebo nosítku? no ono je to jedno), které bylo od pasu nahoru volné, vykloněné na stranu a matka mu podpírala hlavu aby mohlo spát. Nějak jsem nepochopila proč si ho neuvázala pevněji a nepřetahne mu šátek přes celá zádíčka aby mělo oporu a mohlo si hlavu položit na prsa....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam