• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD:
    CASTROL: ono to bude hodně individuální. Já vanu využívala při druhém porodu, ačkoli přímo do vody jsem rodit nechtěla, ale mně se porod v teplé vodě prostě zastavil.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    ADD: ja jsem prvni porod travila z velke casti ve vane, ale pak zacaly byt ty bolesti ve vode prave naopak horsi...ale myslim, ze neni nutno byt o porodni metode uplne rozhodnuta. kdyztak se proste porodi jinak, ne?
    ADD
    ADD --- ---
    YELENKA: Je to příjemné, méně to bolí, uklidňuje to, je to menší šok pro matku i pro dítě. Za mě jen samé plusy. Překvapení: po třinácti hodinách ve vodě (s pětiminutovou pauzou na WC) jsem vůbec nebyla rozmočená - tedy ne víc, než po normálním půlhodinovém koupání ve vaně.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Nemate nekdo osobni zkusenost ci znate plusy/minusy porodu do vody? Ted se nam necekane a celkem vitane (jako oboum rodicum povolanim potapecum:) tato prilezitost naskytla, tak zvazujeme.. ocenim jakekoliv zkusenosti, diky:)
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Díky všem za rady.
    ADD
    ADD --- ---
    BARRUSHE: Taky se dají pořídit merino leginy, o číslo až dvě větší než by měla mít. Obecně do krosny a nosítka dávám delší kalhoty a při případné chůzi ohrnu, jinak je dítě celý den s kalhotami pod koleno.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    BARRUSHE: doporucuji "boticky" saling, jsou bezvadny. daji se koupit z druhe ruky.
    IORETH
    IORETH --- ---
    CVETY: Nedávám do spojitosti BLW a anemii, ale JEN JEDNO JÍDLO a anemii v jednom roce věku. V tomto případě je celkem jedno, jestli se dítě nají samo, nebo s asistencí.
    KFF
    KFF --- ---
    BARRUSHE:
    MAGGIE: Ja jak nosim v Manduce, tak tam stacilo potomka hodit do bundy (ja tedy brala pritelovu odpudivou, ovsem patricne obrovskou army, ale jsou samozrejme i elegantnejsi nosici modely.). Kdyz se nevesel, koupila jsem takovou tu zimni zateplovaci kapsu, spokojenost. V te krosne je dite vic vystavene okoli, tak snad budou i v tech nejvetsich mrazech rodicovske ponozky stacit.)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BARRUSHE: stačí teplé ponožky od rodičů - holt je bude mít až do rozkroku - vyzkoušeno a nemusí se na těch pár nošení nic extra kupovat ;)
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    KFF: Jojo tak návleky pořídíme. A taky to teda bude chtít zateplený capáčky nebo něco podobnýho. Mrknu na net.
    KFF
    KFF --- ---
    BARRUSHE:Vzhledem k tomu, ze ty nohy visi a castecne se odkrvuji bych urcite nejake navleky a zateplene capacky davala, na ruznych nosicich strankach je toho spousty, treba:
    NoseniDeti.cz - Na nožičky
    http://www.nosenideti.cz/276/zobrazit_skupinu_zbozi/Na-nozicky/
    Návleky na nožky a ponožky
    http://www.ditevsatku.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=53&Itemid=1
    Na dětské nožičky | Branakdetem.cz
    http://www.branakdetem.cz/brana-k-detem/na-detske-nozicky

    A hodne se toho da sehnat z druhe ruky. V krosne moc nenosim, tak jsem skoro bez zkusenosti, ale castecne se da nosenec zachumlat i v dece, ktera muze pres nohy viset mozna?
    KATIA
    KATIA --- ---
    CVETY: tak BLW asi není tak častá metoda, aby se jim to dostalo do hlavního výčtu. hlavní problém, jak tu zaznělo, je ten, že u BLW se obykle praktikuje postoj "sní na co má chuť", což u některých dětí může dlouhodobě být velmi málo a mateřské mléko už jejich potřeby nepokryje.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Chtěla jsem se zeptat. Vy, co nosíte děti v krosnách, jak řešíte oblékání teď na podzim nebo pak v zimě? Jedná se mi teda hlavně o nohy. Dneska jsme testovali budoucí krosnu a dopadlo to dobře, i když trochu chladný je měla. Při větší zimě nevím, jak moc balit a do čeho. To se dávají nějaké návleky nebo tak něco? Dcera zatím nechodí, takže boty jako takové nemá, ale staví se, takže by mohla do zimy začít. Díky.

    Nakonec jsme dnes zkoušeli krosnu Corazon Panda. Což je český výrobek a budeme ji kupovat. Pán v osvědčeném krámu říkal, že se hodně inspirovali Deutrem. Ten je na nás dost drahý. Krosna byla fajn. I když já se svojí fyzičkou po porodu jsem teda na začátku měla co dělat, ale pak jsem si zvykla. Chce to holt trénink. Muž si to vychvaloval hned.
    CVETY
    CVETY --- ---
    O anemii ve spojitosti s BLW - všimněte si, že zde v přikladech o anemických dětech, jde o děti, které vlastně BLW nepraktikují... podle jaké logiky z toho plyne, že děti, které BLW praktikují, jsou více ohroženy?

    Anemie je všeobecný problém pro děti po celém světě v období zrychleného růstu ve věku 6-24 měsíců (z kterých drtivá většina se sami nepřikrmují). Příčiny anemie bývají příliš časné zavedení kravského mléka (které dokonce zabraňuje vstřebávání železa, tudíž organizmus o něj připravuje) a velký příjem ovocných štáv (které železo neobsahují a potlačují chuť na jídlo). Vlastně nejméně ohroženy jsou děti, které kromě potravin mají dostatek mateřského mléka nebo pokračovací UM. Což neznamená, že ony nemůžou mít anemii, jen že je to statisticky méně pravděpodobné. Anemie také může mít původ nejenom ve stravě.

    http://www.patient.co.uk/doctor/childhood-anaemia#ref-2
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1719803/pdf/v089p00154.pdf
    http://health.nytimes.com/health/guides/disease/iron-deficiency-anemia-children/overview.html
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RACHEL: je ji asi sto, beru to tak, ze hur vidi barvy. Uz jsem zmenu zvazovala, ale u tehle uz aspoň znam jeji zapory a dokazu s nimi zit. U nove doktorky bych zas musela testovanim na detech zjistit averzi k riziku, miru peclivosti a podobne parametry. A jako plus bydli nedaleko a v pripade potřeby je ochotna dorazit i o vikendu a dite zkontrolovat...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    BEBERA: doufám, že to již není vaše doktorka...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: mozna ma slepou doktorku jako my :) Při kontrole pediatre rikam, ze je starsi syn vyrazne bledsi nez ostatní deti - podiva se na nej "není, to se vam zda". Prijdeme na gastroenterologii a sup, ve zprave mame napsano, ze je dite blede. O rok později s mladsim synem upozorňuju doktorku, ze je mladsi syn cely docela zluty - podiva se na nej "není, to se vam zda". Dva tydny na to při hospitalizaci v detske nemocnici delaji jaterni testy, pac "to dite je nejake nazloutle" :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BEBERA: díky ... já jsem udělala pokus, včera jí skoro celý den nosila a večer jsem jí měla večer na pivu. Usla v 9 po kojení a do půlnci se v manduce ani neprobrala a dneska se probrala ráno v 9 nejvíc vysmátá. potřebuje fakt těšit.
    A iluze nemám, jen jsem chtěla předejít diskuzi o domazlování, jakože traumatem to nebude:)
    ADD
    ADD --- ---
    MALKE: Beni je průsvitnej a nikdy mu krev nekontrolovali. Možná by to udělali, kdyby byl někdy nemocný, nevím. (Teď přitáhl školkovou rýmu. On byl nemocný pár dní, víceméně symbolicky, já už tu čtrnáct dní umírám bolestí dutin. :-((( Jestli je chudokrevný, tak to dost dobře tají. :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam