• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZEGA: PISTULE: Díky
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    RYBKA: jasne, vetsinou zdrava vyziva

    PETRUSKA: ja ted piju hodne meltu, takze to davam tam - do velkyho hrnku lzicku a uz jsem si fakt uplne privykla
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    PETRUSKA: Já si ji dávám do čaje a je to ok. Jinak mi teda taky vůbec nechutná
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    RYBKA: melasu má i třeba M&S
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    PISTULE: Mrknu na to ;-)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    PISTULE: ja jsem ted zavedla lzicku melasy denne pro sebe, alespon do porodu, ale ta moje je nejaka extra hnusna - zamichat do jogurtu znamena odpornej jogurt, nejrychlejsi je rozmichat a vypit ve vlazne vode. Mas jeste nejakou dumyslnejsi kamuflaz? :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PISTULE: Kde se to kupuje? Ve zdravé výživě?
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    BARRUSHE: napriklad tady http://www.vimcojim.cz/...rave-vyzivy/Cerny-zazrak-melasa-je-mnohem-vic-nez-sladidlo__s639x7713.html
    jinak na sklenicce (450 g za 75,-) pisou, ze ve 100 g je 685 mg vapniku (86% DDD)258 horciku (86%DDD) a 16 mg zeleza (114%). kojencum se doporucuje 1 lzicka denne.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BARRUSHE: červenou čočku úplně v pohodě, ostatní luštěniny opatrněji, ale do roka je lze v klidu zavést....
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    LAMIA: Aha, tak dík.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BARRUSHE: já tomu taky moc nerozumim:) hele loupala jsem to kvůli prdům vlastně, ne kvůli zakuckání. Jsem to zblbla - a ta čočka od cauntrylifu se prodává podle mne jak loupaná tak neloupaná.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    PISTULE: Tak to ani nevím co je :)

    LAMIA: Tak ovoce a zeleninu, to jsem si tak myslela, i hodně dávám. Luštěniny jsem zatím nedávala, myslela jsem, že se to "může" až později. Ale asi jako se vším to bude věc názoru. Jinak ještě proč se to má loupat? Ta červená čočka, to se snad ani jinak neprodává nebo jo?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BARRUSHE: hodně luštěnin - cizrnu, červenou lopanou čočku, (jeli jsme BLW, takže třeba cizrnu jsem radši loupala ručně), ze zeleniny nejvíc řepu, brokolici, avokádo a pak hodně ovoce. Třeba meruňky jsou dost s železem co si pamatuju.
    dost dobrý na inspiraci je toto: http://www.vitalia.cz/clanky/nedostatek-zeleza-srovnaji-nektere-potraviny/
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    BARRUSHE: ja pro jistotiu zvedla lzicku melasy denne. ma ji v prvnim rannim caji a hrnecek vypije okamzite..
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    LAMIA: Jaký všechny potraviny si dávala před prvním rokem kvůli železu? Díky.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Ráda bych se vrátila zpětně k naší diskuzi na téma BLW a jedno pořádné jídlo našeho dítka.
    Před těma prvníma narozeninama, tedy v době naší debaty začala "chodit" v tu chvíli se to zlomilo a začala vyžadovat (respektive využívat nabídky) a jí spokojeně třikrát denně. Říkala jsem to pediatře a ta náš postup uplně schvaluje když jsme pořád ty hlavní suroviny měnili a dávali s vysokým obsahem železa. Jak jsem myslela - dítě si samo řekne.

    a upně se stydím - to co vypadalo na normální stav vzdoru byly asi fakt zuby, rpotože po pár dnech vymazlení to zmizelo a projevuje se to jen u oblíkání:)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: tak ono to má svoji logiku, protože Tondovi vydrží boty třeba měsíc, dva a to fakt pochybuju, že to nějak vyšlapal. Ale u nás to neprojde přes muže, ten věří tomu, že to škodí. Tak holt kupujeme nový. Je fakt, že on za hadry neutratí dohromady nic, kdybych mu hadry nekupovala, tak chodí pořád v jednom a tom samým, dokud se to nerozpadne, ale boty musí mít kvalitní, to si nechává vozit z Ameriky, tak stejný názor má i na dítě.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Jo, s tím bych i souhlasila, já taky nekupuju všechny boty nové a všechny barefoot, to bych se jaksi nedoplatila. Ale tak nějak vím, po čem koukám, co od té boty chci (tohle jsem si už ujasnila) a pak se dá koupit dobrá bota i v sekáči.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Kotníkové boty taky nejsou nutné pro všechny děti, záleží zda dítě nohy vytáčí ven či dovnitř (a dalších faktorech). Zapaření nohy je to poslední, co by mi tak na botě vadilo.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Nám zas teď pediatra na roční prohlídce řekla ať chodí doma co nejvíc bosa, ani ne capáčky, ale že máme pořídit koberec ať chodí na měkkym, tak má v rohu koberec... Dědíme boty po sestřenici co má dvojčata, žijou v Rakousku, ona je rehabilitační a žádně boty do dvou let krom capáčků jsme nezdědili...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Co mi vysvětloval odborník ze specializované prodejny, který ve mně vzbudil důvěru, tak proto, že dětem se kupujou boty větší (aby noha měla prostor) a drží na noze v podstatě hlavně za ten kotník - kdyby ne, tak je to normální velká bota, která při chůzi padá, vyzouvá se a noha v ní lítá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam