• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SELLIGAN: Nevím... u nás to dělaly obě holky kolem roka a u obou pomohlo tohle "vysvětlení", že v noci už se nejí, ale spí... Mladší jsem tou dobou kojila a při pohledu na flašku s vodou chytala hroznej amok, takže jsem ji už pak ani nenabízela. Ale po zkušenostech s první jsem věděla, že jestli ji chci přesvědčit, musím vytrvat :-) Je taky možné, že u vás je to něco jiného.

    Starší dcera mívala i ty noční děsy, ale to vypadalo úplně jinak, začala řvát a kopat a máchat ručičkama ze spaní a nic moc nezabíralo, absolutně nevnímala, mívala to třeba 4-5x týdně, vždycky jednou za noc, ale vždycky to stálo za to, bylo to tak na hodinu až hodinu a půl, někdy pomohlo ji probudit, jindy to nešlo a museli jsme s ní počkat, až to přejde samo. Prý je to nezralostí cns. S věkem ji to přešlo, nejhorší to bylo mezi cca 1,5-2,5 roky, od tří to snad neměla ani jednou.

    BEBERA: Já vidím zuby za vším, kamarádky už se mi smějí :-D Jenže většinou se trefím ;-) A pohled z okna na světýlka zabíral na starší, když se jí klubaly spodní řezáky :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    XMARGE: aha, tak když nad tím přemýšlím, tak komplikace příušnic může být encefalitida a ta může dospět až k autismu. Ovšem taky dítě očkovaný nebude, chytí příušnice a dopadne stejně. Ale určitě si myslím, že by rodiče MĚLI mít na výběr a mít všechny dostupné informace. O tom žádná.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MARKYSHA: Je povinná, je to priorix.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LURA: i na tomto serveru je "podle rodičů způsobila encefalitidu", imho kde je důkaz, že už nebyl načatý a špatně vyšetřený a tudíž neměl být očkován, kromě toho zrovna americké soudy odškodní kdekoho za kdeco a u té druhé holčičky to musel být fakt debil, dát jí to všechno najednou. Ja teď nevím, je MMR povinná u nás?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SELLIGAN: Starsi syn mel tyhle nocni brekoty jednu dobu docela často, měla jsem kazdy den na komode nachystanou cepici, jen jsem mu ji rychle natahla a vzala ho na cerstvy chladny vzduch...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TULENI: diky za tip s masazi. Starsi syn si občas v noci stezuje na rustove bolesti, tohle by mu mohlo ulevit. Masiruju ho pak v noci a mazu kostivalovym krémem, uklidni ho to, pokud by mu ulevila preventivni masaz přes den, budu rada...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SELLIGAN: Id Ioreth mela taky dobre zkusenosti s kraniosakralni terapii u dítěte s neklidnym spankem.

    A co se tyce tech posledních 2 tydnu, měli jsme to minuly mesic,dva u rocniho dítěte podobne. Ze zubatého dítěte, které bez problemu spořádalo talířek normálního jidla, se stalo dite plne kojene, porad byl poveseny na prsu. Byla jsem uplne vycerpana, citila jsem, ze nemam dost mlika. Vecer nemohl usnout, porad se prevaloval, plazil se po me, plazil se po posteli, usnul, zas se vzbudil, rozbrecel se zoufalstvím, zas se zacal plazit. V noci se budil několikrát za noc s brekotem. Ptala jsem se i v materskem auditku, tusim Rybka mi odpověděla, ze to budou zuby, a mela nejspis pravdu. Bohuzel druhemu diteti na rozdil od prvního nezabiral Calgel, musla jsem počkat, az to odezni samo. Navic syna rozčilovalo, ze chtel mliko a po celonocnim/celodennim sani uz tam nic nebylo, byl jeste vzteklejsi...

    Na nocni zdanlive bezduvodne nekonecne breceni nic nefungovalo - noseni, hlazeni, zpivani, vsechno to jen zhorsovalo. Jedine, co zabralo, bylo zmatene rozervane dite vzit v naruci na balkon, rychle se oba uklidnili, pak jsme si ukazovali lampy, svetla v oknech a za par minut jsme se mohli vrátit do postele...

    A zuby se opravdu mohou projevovat jen v noci. Nekdy jsou deti protivne a kontakt vyzadujici cely den, jindy jsou přes den v pohode a všechny bolesti se projevi jen v noci. Starsi syn to tak mel u tusim tretich a dalších zubu. Přes den normalka, v noci desetkrát vzhuru. Prisuzovala jsem to tomu, ze přes den se na bolest nesoustredi, je spousta jinych podnetu...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    Děkuju všem, clanek si proctu. Jako ono to neni tak děsive,nejsou to vykriky, spiš mi přijde, že ji něco bolí a tak myslim, ze to nejak zvladneme, doufejme, ze tomu bude brzy konec. Jinak masiruju, zpiva od malicka, masazebyly to jedine co pomohlona uklidneni, kdyz jeste nelozila. A kousatka mi nechce..tak nevim.
    RYBKA: je mozne, ze to kojeni ji zatezuje? Ja pravevodu nabizim, protoze citim, ze mleka tolik uz asi nemam (i kdyz teda kojim celkem dost i pres den) ale onatu lahev odmita a place dal. Jenze janevytrvam a ponekolikatem pokusu ji bud dam to prso, nebo ji uklidnuje manzel. Jenze jakrikam, trva to uz tak 2tydny..
    Tuhle noc se vzbudila jen 4x a dokonce bez nejakeho vetsiho place..tak uvidime. Dekuju
    MYSA
    MYSA --- ---
    SELLIGAN: moje rocni dcera s tim taky mela problem. Doktor mi rekl, ze je to "night terror", neplect si s nocni murou. Tady je to docela dobre vysvetlene a co s tim delat http://www.babycenter.com.au/a1022133/night-terrors-why-they-happen-and-what-to-do-about-them
    u nas to trvalo asi jenom tyden, ale vzdycky kdyz se v noci probudila tak jsem se ji nemohla vubec dotknout.... kojeni nekdy pomohlo... jednou se to stalo rano tesne pred probuzenim, strasne kricela a najednou jakoby clovek mavnul kouzelnym proutkem a podivala se na me, usmala se, jakoby se nic nestalo. Fakt desivy... Ale pry o tom deti ani vubec nevi.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SELLIGAN: Naše starší to kolem roka měla taky, už jsem nekojila, dostávala v noci a ráno sunar z flašky, pak se najednou začala budit častěji, jak píšeš tak 4-6x a bylo vidět, že to mlíko ani moc nechce, ucucla a odstrčila (díky flašce jsem viděla, kolik toho vypije), buď usnula, aby se to za hodinu opakovalo, nebo brečela, někdy pomohlo tulit... Usoudila jsem, že je čas přestat v noci jíst, spíš ji to rušilo, přežili jsme 3 provztekané noci, kdy jsem místo mlíka nabízela jen vodu, tulila jsem dle její potřeby, a výsledkem bylo, že se to do týdne zlepšilo, začala spát celou noc, max. se vzbudila na napití vody.
    TULENI
    TULENI --- ---
    SELLIGAN: ja mela ted s nasim pulrocnakem podobny obdobi, volala jsem pro radu pani ke ktere chodime v zoufalych situacich na cranio a ona bohuzel nemela volno ale rekla mi neco o distancni krizi ci co....a ze zaroven jak deti rostou tak je to muze bolet..takze poradila mazlive protahovaci masaze teplym olejickem, lehoucce jak te ruka vede protahovat hohy, ruce, jednotlive prsty na nohou, nezapomenout na cely chodidla i pod prstikama jakoby...klidne dvakrat denne v pekne vyhraty mistnosti..takze jsem zacala takhle vecer a pres den kdyz druhej prcek spi si zatopime v krbu, dame si k nemu deku a mazlim ho tam a masiruju a musim rict ze se to docela zlepsilo a uklidnuje ho to, zuzla u toho naky kousatko treba a brouka spokojene..na to ze je to moje treti dite tak tohle jsem u tech dvou neznala, nejstasi dcera prestala brecet ve trech mesicich a prostredni rval do pul roku furt kvuli brisku a az to cranio pomohlo :) tak zkus taky tohle a kdyz bys potrebovala muzu poslat kontakt :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SELLIGAN: Může to být prostě vývojová fáze - naše obě dcerky to také měly, do cca roku a půl - prostě moc vjemů kolem najednou - začaly chodit, měly více příležitostí zažít něco nového... u obou jsme v tom období byli jak zombie. U starší jsme se děsili, u mladší jsme věděli, že to prostě chce nějak přežít a zařídit, aby si při tom vzpínání se nějak neublížila. Na jedné straně to dítě chce jakoby k matce, na stranu druhou je pak těžké je u těch prudkých a nečekaných pohybů a mnohdy křiku udržet. A občas strašný křik a my nevěděli, proč.
    U té mladší nám zabrala "výchova na písničku" - odmalička jí zpíváme dvě konkrétní písničky, u toho chodíme a tulíme ji, a ona se u nich u nich uklidní - postupně povolí to napětí a stulí se do náruče... dobře to funguje i v situacích, když si natluče, nebo ji bolely zoubky - připomíná mi to jistý druh reflexu - něco bolí/trápí, mámat/táta zazpívá a přitulí v náruči a ono to odejde...

    A ad. odchody z postele - oběma jsem vždy říkala jednu větu (a klidně, ale důrazně, naučily se jako malinké reagovat spíše na ten tón): "Já se vrátím." - pláčou pak výjimečně, ví, že to dodržím.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    Prosim o radu. Mam rocni dcerku, která mi v podstate od 4 mesicu moc přes den nespi. Přes den tak 2x15 min, když mam velke stesti tak když dopoledne nespi, tak odpoledne da třeba hodinu ale az tak kolem 16te.. A v noci tomu taky moc neda, budi se zhruba 4-6x a když byla mala, stacilo aby si trochu cucla, ale ted se koji teda i 10 min. Pokazde. Ja uz si ale na nevyspani zvykla.
    Jenze ted asi mesic a pul mame docela peklo.. Nejdriv mela 3 tydny rymu – spreje, vysavac, eucasol, vlhky vzduch, kojeni, buzeni se s placem a chrchlanim…to vsechno se nakonec prezilo.

    Jenze potom prisly další tydny, kdy uz rymu nemela a i tak se v noci budi, tentokrat s placem vice ci méně hysterickym..dokonce když ji chci vzit do naruce, tak se propina do luku, kope vztekle nozickama jakoby ji něco bolelo, při ohmatani ale nemá brisko nijak nafoukle. A pak jsou zase stavy, kdy neustale place a chce jen ke me do naruce, nosit, houpat a leha si na mne, coz ji nejde, porad se zveda a zase zkousi na mne nejak lehnout. Obcas si necha dat lahev s vodou nebo cajem, ale dudlik vůbec.Jedine co „pomaha“ je kojeni. Jenze to mi vydrzi i přes pulhodinu na prsu, aniz by třeba sala, a jakmile se odpojim, zase hystericky rev. Takze po nekolika takovych pokusech ji necham az třeba usne a odkulí se sama, jenze to trva a a ja uz tam nic nemam.Nemuzu si dojit ani na zachod ani napit..proste se zakonite probudi a place a od manzela se uklidnit nenecha

    Zkousime vsechno a to, ze se permanentne nevyspim je jedna věc, ale ja bych ji chtela pomoct. Přes den je to normalni spokojena holcicka, knouraci jen když proste není vyspana. Nevim jestli se muze stat ze zuby boli jen v noci, nebo co ji boli..nebo jestli ma spatne sny..ale tak dlouho?
    Pardon za vylev, normalne tohle nedelam, ale uz to fakt trva dlouho a me je ji hrozne lito
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BARRUSHE: Hm, tak my máme řadu 5 a s tím ten mlýnek není kompatibilní... škoda...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    RYBKA: Jojo celkem to využívám. Dostala jsem na to tip vedle v mateřskym auditku, tak mě to motivovalo si koupit konečně pořádnej robot a rovnou jsme pořídili i ten mlýnek.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BARRUSHE: To vypadá dobře.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BARRUSHE: zkus a dej vědět, by mě zajímalo, jestli je to tím nebo něčím jiným :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam