• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MALKE
    MALKE --- ---
    BEBERA: chápu. ale mým hochum zuby nějak dramaticky nerostou (Eli má pořád jen čtyři), a prubezne jsem zkoušela vysazovat - plus ne že bych na každý noční řev reagovala zasunem cípku:-) jediné, s čím nesouhlasím, je ta mírná bolest - mám dojem, že batolata si ji uzijou až dost, jak se furt někde otloukaji, a zuby jim určitě rostou i přes den bez medikace;-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Když bylo nejhůř, taky jsme šoupli nurofen, ale většinou stačilo jednou, aby se po několika špatně prospaných nocích líp vyspala, pak to snášela zas líp (a my taky).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: já trpěla jak zvíře, v noci nespala, asi to bude individuální, jak u dětí, tak dospělých, ale vůbec se jim nedivím, že řvou a jsou protivný a ten Nurofen jsem občas šoupla taky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: když mi rostly, ještě je mám.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: Protože mne ted rostou, zadne poteseni to není, ale zas zadna tragedie...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: když ti rostly osmicky? Nebo když ti je vytrhli?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: asi bych tomu neříkala mírná bolest, když si vzpomenu na osmičky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MALKE: Lekum na bolest uplne nefandim, tak nejak instinktivne si myslim, ze takova mirna bolest v brzkem veku bude mit nejaky smysl...Navic druhy syn je krokodyl, v roce uz mel krome spodnich trojek komplet zuby venku (1-4). To bylo skoro porad, ctrnact dni tak, tyden onak, pak se zas rezalo něco dalšího. To bych ho musela mit nafetleho prakticky permanentne :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Pozor v obchodě V bavlnce budou nově kurzy používání látkových plen, vede to moje kamarádka, zde jsou termíny http://www.vbavlnce.cz/terminy-akci.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MALKE: Proč ne, taky si beru ibalgin na menstruační bolesti, i když jsou "přirozené". To ještě neznamená, že člověk musí trpět. Teda já od porodu menstruační bolesti už nemívám a dítě skrzevá zuby taky neřve, ale rozumíme si :o)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    MALKE: jojo nurofen na zuby a ditiaden na kašel...mí přátelé nejvěrnější
    MALKE
    MALKE --- ---
    BEBERA: asi jsem drsná matka, ale já jsem (druhému, první na to tak netrpěl) dítěti na zuby prostě vrzla cipek panadolu. calgel nezabral, po tomhle spal jak zabitý. konzultovala jsem to s doktorkou, říkala jenom, že by se to mělo střídat s nurofenem, aby si nezvykl a nepřestalo to účinkovat. dávala jsem ho asi čtrnáct dní, pak při dalším vysazení už neplakal, tak jsem přestala. přišlo mi lepší, abychom se vyspali všichni - pokud se to tedy nedělá dlouhodobě, to bych si nelajsla.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SELLIGAN: Nevím... u nás to dělaly obě holky kolem roka a u obou pomohlo tohle "vysvětlení", že v noci už se nejí, ale spí... Mladší jsem tou dobou kojila a při pohledu na flašku s vodou chytala hroznej amok, takže jsem ji už pak ani nenabízela. Ale po zkušenostech s první jsem věděla, že jestli ji chci přesvědčit, musím vytrvat :-) Je taky možné, že u vás je to něco jiného.

    Starší dcera mívala i ty noční děsy, ale to vypadalo úplně jinak, začala řvát a kopat a máchat ručičkama ze spaní a nic moc nezabíralo, absolutně nevnímala, mívala to třeba 4-5x týdně, vždycky jednou za noc, ale vždycky to stálo za to, bylo to tak na hodinu až hodinu a půl, někdy pomohlo ji probudit, jindy to nešlo a museli jsme s ní počkat, až to přejde samo. Prý je to nezralostí cns. S věkem ji to přešlo, nejhorší to bylo mezi cca 1,5-2,5 roky, od tří to snad neměla ani jednou.

    BEBERA: Já vidím zuby za vším, kamarádky už se mi smějí :-D Jenže většinou se trefím ;-) A pohled z okna na světýlka zabíral na starší, když se jí klubaly spodní řezáky :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    XMARGE: aha, tak když nad tím přemýšlím, tak komplikace příušnic může být encefalitida a ta může dospět až k autismu. Ovšem taky dítě očkovaný nebude, chytí příušnice a dopadne stejně. Ale určitě si myslím, že by rodiče MĚLI mít na výběr a mít všechny dostupné informace. O tom žádná.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MARKYSHA: Je povinná, je to priorix.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LURA: i na tomto serveru je "podle rodičů způsobila encefalitidu", imho kde je důkaz, že už nebyl načatý a špatně vyšetřený a tudíž neměl být očkován, kromě toho zrovna americké soudy odškodní kdekoho za kdeco a u té druhé holčičky to musel být fakt debil, dát jí to všechno najednou. Ja teď nevím, je MMR povinná u nás?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SELLIGAN: Starsi syn mel tyhle nocni brekoty jednu dobu docela často, měla jsem kazdy den na komode nachystanou cepici, jen jsem mu ji rychle natahla a vzala ho na cerstvy chladny vzduch...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TULENI: diky za tip s masazi. Starsi syn si občas v noci stezuje na rustove bolesti, tohle by mu mohlo ulevit. Masiruju ho pak v noci a mazu kostivalovym krémem, uklidni ho to, pokud by mu ulevila preventivni masaz přes den, budu rada...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SELLIGAN: Id Ioreth mela taky dobre zkusenosti s kraniosakralni terapii u dítěte s neklidnym spankem.

    A co se tyce tech posledních 2 tydnu, měli jsme to minuly mesic,dva u rocniho dítěte podobne. Ze zubatého dítěte, které bez problemu spořádalo talířek normálního jidla, se stalo dite plne kojene, porad byl poveseny na prsu. Byla jsem uplne vycerpana, citila jsem, ze nemam dost mlika. Vecer nemohl usnout, porad se prevaloval, plazil se po me, plazil se po posteli, usnul, zas se vzbudil, rozbrecel se zoufalstvím, zas se zacal plazit. V noci se budil několikrát za noc s brekotem. Ptala jsem se i v materskem auditku, tusim Rybka mi odpověděla, ze to budou zuby, a mela nejspis pravdu. Bohuzel druhemu diteti na rozdil od prvního nezabiral Calgel, musla jsem počkat, az to odezni samo. Navic syna rozčilovalo, ze chtel mliko a po celonocnim/celodennim sani uz tam nic nebylo, byl jeste vzteklejsi...

    Na nocni zdanlive bezduvodne nekonecne breceni nic nefungovalo - noseni, hlazeni, zpivani, vsechno to jen zhorsovalo. Jedine, co zabralo, bylo zmatene rozervane dite vzit v naruci na balkon, rychle se oba uklidnili, pak jsme si ukazovali lampy, svetla v oknech a za par minut jsme se mohli vrátit do postele...

    A zuby se opravdu mohou projevovat jen v noci. Nekdy jsou deti protivne a kontakt vyzadujici cely den, jindy jsou přes den v pohode a všechny bolesti se projevi jen v noci. Starsi syn to tak mel u tusim tretich a dalších zubu. Přes den normalka, v noci desetkrát vzhuru. Prisuzovala jsem to tomu, ze přes den se na bolest nesoustredi, je spousta jinych podnetu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam