• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOTENCE: můžeš ten babyvak, uvázat si přes sebe plenu nebo jsou na to speciální šátky, pak si může každý trhnout.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MARKYSHA: joo, tajný kojení, to je taky dobrý téma :-) Nechci nikde vytahovat prsa a zároveň se mi nechce se schovávat na záchodě nebo tak něco.
    Jak se vám kojí v běžnym městskym provozu?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SOLEI: já nosila ze začátku hlavně doma, Toník byl hodně chovnej a přes den nespal. Takže jsem s ním chodila na záchod, připravit si jídlo atd. Taky se v tom dá "tajně" kojit, když člověk je někde, kde by to mohlo někomu vadit.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KOTENCE: nic se nevaze jen si to upravis podle velikosti ditete aby tam nebylo zapadle. upravis znamena trochu slozis na rameni.. ale to poznas, hned jak tam prte umistis .)
    ja mam zkusenost konkretne s tim co jsem posilala odkaz. ale nosila jsem v nem asi tak 2 mesice max a jen doma, protoze to nebylo pohodlne jako satek (ze zacatku -14 dni elasticky - lepe se mi vazal) a pak vatanai soulsbury. nasledne nositko.
    Ve vsem nosil i chlap.. satek i nositko. byl spokojeny
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: aha, tak to jsem dostala po kamarádce. Nebo alespoň to vypadá podobně. Tam se nic neváže a jenom se do toho šoupne dítě, že?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ZEGA: v tom jsem viděla hodně nosit italky, líbilo se mi to, jen to ještě mívaly vystužené aby v tom to dítě nebylo tak uzavřené asi aby se neuvařilo, bohužel jsem se nezeptala na výrobce a mr. google nenašel v obrázcích přesný model, takže nemůžu říct výrobce.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    RENNFRI:
    Díky, já možná na nějakém takovém zařízení skončím.

    MARKYSHA:
    moje sestra má něco jako Babyvak, nevím přesně výrobce, kupovala to v Bruselu a mám slíbeno půjčení, ale dopředu jsem byla upozorněna, že to nebylo moc pohodlné na nošení, takže si zkusím potom někde půjčit tu Manducu.
    Stejně... první měsíc se nikam nesmí a já ho budu mít v době kdy to může venku klouzat, takže nesmeky nenesmeky, stejně bude ze začátku v kočáře, protože když si narype maminka, je to pořád ještě lepší než když si narype maminka s miminem v náručí.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    babyvak tady ten, na takovy to domaci noseni .. prece jen zatez na jedno rameno a s tezsim ditetem se rychleji provesuje: http://haipa-daipa.com/product/baby-vak-bio/
    na bazaru je k sehnani cca od 3 kil
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Pak je prý výborný Babyvak.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: On si o něj vyloženě říkal :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SOLEI: tak jdi do Manducy my začli s novorozeneckou vložkou postupně nosit cca od měsíce (do té doby jsme stejně byli doma) a bylo to dobrý - po prvních cca 2 pokusech kdy mi to ještě nešlo všechno jednoduše seštelovat a malýho to samozřejmě štvalo je v Manduce od té doby vesměs spokojený a za chvíli usne (teda teď jak přecházíme na zapnutou manducu protože už hlavu udrží tak spíš čumí dokud ho neomotám šálou aby nic neviděl :-D)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: no to je úžasné jméno!:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: No on tam fakt vrněl, je to hroznej mazloň :-) Akorát to není Macek, ale Poťouch ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: ono vůbec se nevyplatí kupovat nosítko a asi i šátek dopředu, typ dítěte (velikost, rozložení, ochota) může být takový, že se to pak bude muset prodávat. Nejlépe vypůjčit a vyzkoušet, jestli je to oběma pohodlný.
    RYBKA: :D jsem si představila nějakýho Macka, jak si vrní v šátku :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SOLEI: Jo, to je jedna z prvních věcí, co tě tvoje dítě naučí - že od teď už si nemůžeš nic plánovat a spoléhat na to, že to vyjde :-D
    KOTENCE: http://nesmeky.info/nesmeky-ev-everyday Do města ideál, na horách jsem je párkrát hledala v závěji.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: Vím, že píšeš Rybce, ale stejně odpovím, protože bych ráda doporučila tyhle http://www.pro-outdoor.cz/...tiskluzove-navleky/261-protiskluzove-navleky-na-obuv-ezyshoes-walk.html
    jsou výborné, mají coby výhodu také to, že nekloužou ani ve chvíli kdy přejdeš z kluzkého ledu na jiný hladký povrch jako je dlažba apod.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYBKA: a jaký máš nesmeky? Těch je taky dost druhů. Jako malá jsem měla super sněhule, který měly na podrážce vyklápěcí "nesmeky". Škoda, že už takový nemam.
    Šátek tedy vyberu hlavně hezkej a klidně obnošenej. Potřebovala bych jich hned několik podle barev :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    RYBKA: nesmeky mám, to byla první věc co běžel muž koupit když se dozvěděl, že jsem těhotná. Ale jo, s vertikální polohou počítám, jen se mi tak nechce ukládat úplného novorozence který ještě ani nedrží hlavičku. Asi budu muset počkat až to bude na světě a pak se uvidí, v některých případech je příprava dopředu nejspíš trochu k ničemu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já si to doma zkoušela vázat ještě s břichem na kocourovi a ten byl v šátku vrcholně spokojený :-D
    Velký prsa nejsou na překážku šátkování, ale strčit tam dítě jako do kolíbky moc nešlo, měla jsem ho pak úplně pod krkem. U obou holek jsme brzo přešly na vertikální polohu, to se jim líbilo a byly spokojený (a já taky).
    A na nošení v zimě na sněhu a ledu se mi velmi osvědčily nesmeky.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SOLEI: Víš, co dělá dítě, kterému něco nevyhovuje? Řve. Jako protržený. Pokud neřve, není nespokojené. Nosit se dá i s velkýma prsama úplně normálně, endlich, když je dítě nastojáka, má hlavu mezi nima;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam