• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MEDVED007: tak já třeba ten měsíc byla víceméně doma z toho důvodu, že jsem nic jiného fyzicky prostě nedávala (procházku bez doprovodu jsem si nelajzla), navíc trable s nástřihem se mi výrazněji zlepšily až cca 2 týdny po porodu do té doby to bylo úplný zlo.. takže každý to má prostě jinak :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Minimálně na oblíkání je to rozhodně jednodušší, nejsou třeba žádné kombinézy, fusaky, dítku se nandá max. mikinka a zapne se pod bundu :-)

    Já si hlavně vůbec neumím představit, jak bych to dávala s novorozencem a starším dítětem. První byla útěkářka, za ruku chodit nechtěla a nikdy jsem nevěděla, kdy se rozhodne, že prostě někam vyrazí - pak nebyla k zastavení. S druhou v šátku jsem ji mohla kdykoli a kdekoli doběhnout. A tak vůbec byl ten provoz jednodušší, mimino bylo spokojený, že je u mně, a většinou spalo, a starší neměla pocit, že se jí nevěnuju, protože jsem mohla normálně fungovat, aniž bych pořád někam stěhovala kočár nebo odbíhala kontrolovat mimino (venku teda, doma jsem ji klidně nechala spát na posteli). A to nemluvím třeba o cestování s kočárem a dvouletým pěšákem v MHD...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: taky kočár od kočáru, náš malej byl fakt zasunutej dobře, takže si nestěžoval a na obličej mu určitě nefučelo...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    navíc teda zimní dítě mi přijde lepší nosit zachumlaný v šátku pod bundou, kde má snad i tepleji než v místnosti, než ho nechat ležet v kočárku na mraze, kde mu minimálně obličej mrzne......
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    MEDVED007: jojo, mam to stejne. malou jsem nosila od prvniho tydne skoro porad, protoze jinak bych ji musela mit na rukou, chtela byt u me.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SOLEI: první měsíc se nikam nesmí? a to zakázal kdo? :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    za mě...neumím si představit, jak bych přežila dobu, kdy děti chtěly prostě být a být u mě...ano, daly by se nosit na rukách, ale to bych o ně brzy přišla....a o záda taky....šátek byl daleko lepší varianta....ale každý svého štěstí strojvůdce a každý nemá dítě, které se na něj nonstop touží lepit....

    nosila jsem obě holky od narození furt, druhá dcera je lednová a nebyl v tom jediný problém....venku jsme samozřejmě chodili hned, jakýpak měsíc doma, to bych zcvokla :-(
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    ZEGA: tak ten haipadaipa se mi vůbec neosvědčil..vůbec jsem tam nebyla schopná dítě narvat, nevim kde byla chyba, velikost jsem měla určitě dobrou
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOTENCE: sednes si, ulozis dite, prehodis pres svoje rameno jednu stranu bavlnene pleny, druhou prehodis pres dite, vytahnes prso a nakojis. Neni videt ani kousek kuze. Starsi dite muzes nakojit v manduce, aniz by si lidi vedle tebe vsimli, ze se dite koji...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOTENCE: můžeš ten babyvak, uvázat si přes sebe plenu nebo jsou na to speciální šátky, pak si může každý trhnout.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MARKYSHA: joo, tajný kojení, to je taky dobrý téma :-) Nechci nikde vytahovat prsa a zároveň se mi nechce se schovávat na záchodě nebo tak něco.
    Jak se vám kojí v běžnym městskym provozu?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SOLEI: já nosila ze začátku hlavně doma, Toník byl hodně chovnej a přes den nespal. Takže jsem s ním chodila na záchod, připravit si jídlo atd. Taky se v tom dá "tajně" kojit, když člověk je někde, kde by to mohlo někomu vadit.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KOTENCE: nic se nevaze jen si to upravis podle velikosti ditete aby tam nebylo zapadle. upravis znamena trochu slozis na rameni.. ale to poznas, hned jak tam prte umistis .)
    ja mam zkusenost konkretne s tim co jsem posilala odkaz. ale nosila jsem v nem asi tak 2 mesice max a jen doma, protoze to nebylo pohodlne jako satek (ze zacatku -14 dni elasticky - lepe se mi vazal) a pak vatanai soulsbury. nasledne nositko.
    Ve vsem nosil i chlap.. satek i nositko. byl spokojeny
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: aha, tak to jsem dostala po kamarádce. Nebo alespoň to vypadá podobně. Tam se nic neváže a jenom se do toho šoupne dítě, že?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ZEGA: v tom jsem viděla hodně nosit italky, líbilo se mi to, jen to ještě mívaly vystužené aby v tom to dítě nebylo tak uzavřené asi aby se neuvařilo, bohužel jsem se nezeptala na výrobce a mr. google nenašel v obrázcích přesný model, takže nemůžu říct výrobce.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    RENNFRI:
    Díky, já možná na nějakém takovém zařízení skončím.

    MARKYSHA:
    moje sestra má něco jako Babyvak, nevím přesně výrobce, kupovala to v Bruselu a mám slíbeno půjčení, ale dopředu jsem byla upozorněna, že to nebylo moc pohodlné na nošení, takže si zkusím potom někde půjčit tu Manducu.
    Stejně... první měsíc se nikam nesmí a já ho budu mít v době kdy to může venku klouzat, takže nesmeky nenesmeky, stejně bude ze začátku v kočáře, protože když si narype maminka, je to pořád ještě lepší než když si narype maminka s miminem v náručí.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    babyvak tady ten, na takovy to domaci noseni .. prece jen zatez na jedno rameno a s tezsim ditetem se rychleji provesuje: http://haipa-daipa.com/product/baby-vak-bio/
    na bazaru je k sehnani cca od 3 kil
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Pak je prý výborný Babyvak.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: On si o něj vyloženě říkal :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SOLEI: tak jdi do Manducy my začli s novorozeneckou vložkou postupně nosit cca od měsíce (do té doby jsme stejně byli doma) a bylo to dobrý - po prvních cca 2 pokusech kdy mi to ještě nešlo všechno jednoduše seštelovat a malýho to samozřejmě štvalo je v Manduce od té doby vesměs spokojený a za chvíli usne (teda teď jak přecházíme na zapnutou manducu protože už hlavu udrží tak spíš čumí dokud ho neomotám šálou aby nic neviděl :-D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam