• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MEDVED007: Lezet neni urcite nutne, ale rozhodne neni trocha opatrnosti na skodu a pokud nepujde o neco akutniho tak nehodlam udelat takovou blbinu jako moje sestra, ktera vzala tydenni mimino na vychazku do nakupaku, malej skoncil v nemocnici. Nerikam nejit ven kdyz se na to citim, rikam ze jit hned bruslit neni zrovna genialni. A ja se uklouznuti na ledu docela bojim, takze mi ten kocar na zimu prijde bezpecnejsi nez riskovat ze z mimina bude placka.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: to je přeci podle zdravotního stavu, pokud je někomu zle, tak ať leží. A pokud to měl minule zlý, tak si to radši preventivně zařídí. A ta věta těhotenství není nemoc, upřímně pokud bych se cítila takhle blbě nebýt těhotná, tak se cítím sakra nemocně.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Chce to s mírou podle aktuálního stavu. Já si taky říkala, jak je mi dobře, ale když jsem se týden po porodu snažila manželovi pomoct s malováním, začala jsem tak krvácet a udělalo se mi zle, že jsem si ještě ráda do té postele zalezla :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MEDVED007: tak já jsem medvěd schopný dát si zimní spánek kdykoliv přes rok na libovolně dlouhou dobu takže mi šestinedělní klidový režim nevadí vesměs vůbec (zvlášť když je to spíš o tom moct si prostě průběžně odpočnout a mazlit se s mimčem třeba, nikdo neříká nic o poloze ležmo 24h denně ;-)
    rozlišovala bych nemoc a regenerace ;-) přece jen i když všechno proběhne dobře tak jsou to pro tělo velký změny a třeba Stadelmannka tvrdí, že se z těhotenství a porodu tělo vzpamatovává minimálně stejnou dobu, tak někde se to projevit musí..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RENNFRI: asi jak to kdo prožívá...já osobně šestinedělí naprosto nechápu....ležet šest týdnů v posteli, to je vyloženě noční můra....pořád se mele jak porod není nemoc, ale když pak někdo leži 6 neděl v pelechu, tak to podle mě je nemoc jak hrom.....ale každý soudruh dle svého, že :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MEDVED007: tak já s tím třeba u sebe po té zkušenosti prostě počítám i pro příště, byť samozřejmě když to bude lepší zlobit se nebudu :-)
    niméně i z chytrých knížek jsem si vyčetla že šestinedělí je tak obecně nejlepší trávit co nejvíc v posteli a nechat se ideálně obskakovat (jasně, taky jsem zvědavá jak to pude se starším na krku) :-p
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RENNFRI: jasně, někdy to tak může být, může se to stát, ale předpokládat to a priori předem ? jako proč....drtivá většina je v pohodě.....já poprvé byla taky týden kvůli nástřihu totálně vyřízená, ale pak se to rychle srovnalo...u druhé dcery jsem byla nastřižená asi tak 2x víc a bylo to hned v pohodě....s druhým mrňetem doma si to taky člověk prostě nemůže dovolit...po měsíci doma bysme skočili všichni z okna :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MEDVED007: tak já třeba ten měsíc byla víceméně doma z toho důvodu, že jsem nic jiného fyzicky prostě nedávala (procházku bez doprovodu jsem si nelajzla), navíc trable s nástřihem se mi výrazněji zlepšily až cca 2 týdny po porodu do té doby to bylo úplný zlo.. takže každý to má prostě jinak :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Minimálně na oblíkání je to rozhodně jednodušší, nejsou třeba žádné kombinézy, fusaky, dítku se nandá max. mikinka a zapne se pod bundu :-)

    Já si hlavně vůbec neumím představit, jak bych to dávala s novorozencem a starším dítětem. První byla útěkářka, za ruku chodit nechtěla a nikdy jsem nevěděla, kdy se rozhodne, že prostě někam vyrazí - pak nebyla k zastavení. S druhou v šátku jsem ji mohla kdykoli a kdekoli doběhnout. A tak vůbec byl ten provoz jednodušší, mimino bylo spokojený, že je u mně, a většinou spalo, a starší neměla pocit, že se jí nevěnuju, protože jsem mohla normálně fungovat, aniž bych pořád někam stěhovala kočár nebo odbíhala kontrolovat mimino (venku teda, doma jsem ji klidně nechala spát na posteli). A to nemluvím třeba o cestování s kočárem a dvouletým pěšákem v MHD...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: taky kočár od kočáru, náš malej byl fakt zasunutej dobře, takže si nestěžoval a na obličej mu určitě nefučelo...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    navíc teda zimní dítě mi přijde lepší nosit zachumlaný v šátku pod bundou, kde má snad i tepleji než v místnosti, než ho nechat ležet v kočárku na mraze, kde mu minimálně obličej mrzne......
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    MEDVED007: jojo, mam to stejne. malou jsem nosila od prvniho tydne skoro porad, protoze jinak bych ji musela mit na rukou, chtela byt u me.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SOLEI: první měsíc se nikam nesmí? a to zakázal kdo? :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    za mě...neumím si představit, jak bych přežila dobu, kdy děti chtěly prostě být a být u mě...ano, daly by se nosit na rukách, ale to bych o ně brzy přišla....a o záda taky....šátek byl daleko lepší varianta....ale každý svého štěstí strojvůdce a každý nemá dítě, které se na něj nonstop touží lepit....

    nosila jsem obě holky od narození furt, druhá dcera je lednová a nebyl v tom jediný problém....venku jsme samozřejmě chodili hned, jakýpak měsíc doma, to bych zcvokla :-(
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    ZEGA: tak ten haipadaipa se mi vůbec neosvědčil..vůbec jsem tam nebyla schopná dítě narvat, nevim kde byla chyba, velikost jsem měla určitě dobrou
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOTENCE: sednes si, ulozis dite, prehodis pres svoje rameno jednu stranu bavlnene pleny, druhou prehodis pres dite, vytahnes prso a nakojis. Neni videt ani kousek kuze. Starsi dite muzes nakojit v manduce, aniz by si lidi vedle tebe vsimli, ze se dite koji...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOTENCE: můžeš ten babyvak, uvázat si přes sebe plenu nebo jsou na to speciální šátky, pak si může každý trhnout.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MARKYSHA: joo, tajný kojení, to je taky dobrý téma :-) Nechci nikde vytahovat prsa a zároveň se mi nechce se schovávat na záchodě nebo tak něco.
    Jak se vám kojí v běžnym městskym provozu?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SOLEI: já nosila ze začátku hlavně doma, Toník byl hodně chovnej a přes den nespal. Takže jsem s ním chodila na záchod, připravit si jídlo atd. Taky se v tom dá "tajně" kojit, když člověk je někde, kde by to mohlo někomu vadit.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KOTENCE: nic se nevaze jen si to upravis podle velikosti ditete aby tam nebylo zapadle. upravis znamena trochu slozis na rameni.. ale to poznas, hned jak tam prte umistis .)
    ja mam zkusenost konkretne s tim co jsem posilala odkaz. ale nosila jsem v nem asi tak 2 mesice max a jen doma, protoze to nebylo pohodlne jako satek (ze zacatku -14 dni elasticky - lepe se mi vazal) a pak vatanai soulsbury. nasledne nositko.
    Ve vsem nosil i chlap.. satek i nositko. byl spokojeny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam