• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    OXIS
    OXIS --- ---
    No, doufám, že to dítě budu vpředu nosit aspoň do jara, ale už teď ve čtyřech měsících má přes osm kilo ,)).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Když ono fakt je dost těžké zkombinovat všechny požadavky na to, aby to bylo teplé, aby se v tom dalo nosit a aby to dobře vypadalo. A když se podaří, tak to stojí tolik, že je to na oděv na jednu sezónu (u zimních dětí MOŽNÁ na dvě) poněkud moc.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    INUSHKA: V džínách a pohorách jsem chodila skoro celou zimu i jako nematka, pracující... :-D Pravda, nosila jsem k tomu kabát a barevné šály/šátky. Nicméně odmítám kvůli parádě mrznout :-/
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: No jo, koukám, přečetla jsem jen půlku :)
    Tak AW dělá i kabát a přijde mi docela hezký na to že je to funkční oblečení. K sukni bych si ho vzala.
    Chápu tě, taky chodím v zimě dost často v sukních, ale je pravda, že v zimě moc nenosím.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DALEEN: Vždyť píšu, že nosící softshelku od AW mám. Ale chybí mi nějaké elegantní řešení. Doslova. Můj běžný městský šatník se skládá především ze sukní, ke kterým v zimě nosím barevné punčocháče a vysoké kozačky a sportovní softshelka k tomu vypadá jako pěst na oko. Normálně nosím vlněný kabát s klopama. A chodit celou zimu v džínách a pohorách i ve městě a podporovat tak obrázek matek na mateřské coby cuchet bez vkusu, které se neumí pěkně obléct, prostě nechci.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: Kupovala jsem si nosící bundu http://www.angel-wings.cz/cz/eshop/softshell Dá se nosit na břiše i na zádech. Kupovala jsem si fleesovou mikinu a softshelovou bundu. Sice větší investice, ale obojí využiju jak s dítětem tak bez něj
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: moje vsadka na bundu se zapne zipem do zipu bundy - bunda je ´plne zapnuta, nikudy netahne...krome mého krku a casti hrudniku nad dítětem, tam jsem musela nosit 2 saly (jsem zmrzlik)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    OXIS: Přes oblečení, v kterém je doma, dám jen mikinku, na nohy teplé ponožky, na hlavu v zimě merino kukličku, dám do šátku a přes nás společně zapnu mikinu, vestu... Když bylo dítě větší a už víc koukalo, a zároveň byl velký mráz, dávala jsem nahoru tlustou mikinku, nebo i bundu a zapínala jsem nás jen tak do jeho pasu.
    OXIS: Já si na nošení koupila u Ťamanů vestu xxxl, parádu v tom nedělám, ale za 300 jsem v tom odnosila 2 děti v zimě, a doufám, že to třetí taky ještě zvládne :-)
    SEBIEN: Kapsa je trochu opruz, musíš se do toho kšírovat ještě přes nosítko/šátek, určitě neposkytuje takový tepelný komfort, jako když máš dítě na těle pod společnou bundou. A je to další krám navíc, který musíš tahat. My ji měli, když jsem se s dcerou už nezapla do výše zmiňované vesty, a musím říct, že zpětně bych spíš investovala peníze do té nosicí vsadky.
    TAPINA: Tak tohle se dá vyřešit tím, že na vsadkový spodní okraj všiješ gumu, ne?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SEBIEN: Já používala tu ochranou kapsu. Svůj kabát /bundu jsme měla rozepnutou a na dítěti byla ta kapsa. Nikomu z nás zima nebyla a dalo se to kombinovat s jakýmkoliv svrškem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Taky jsem si šila vsadku, takže z mých zkušeností - vsadka funguje tak, že máte oděv vlastně rozepnutý a vepředu je místo něho vsadka. Čili - do kabátu jde, jde do čehokoliv, co se rozepíná, ale potáhne vám zepředu na nohy. Guma v pase nevadí, protože nebude stejně zapnutá.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    A nějaké elegantní řešení na nošení na zádech náhodou někdo nemáte? Já už Malvíniných skoro 9 kilo na břiše delší dobu nezvládám. Nosící bundu mám (softshellku AngelWings), ale chodit po městě v softshelové bundě se mi prostě příčí, naprosto to neladí se zbytkem mého městského šatníku. Čím dál víc mě mrzí, že jsem loni propásla ten Liliputi kabát, letošní modely se mi vůbec nelíbily (navíc jsou z nějakého nepochopitelného důvodu taku softshelové) a stejně už jsou zas vyprodané.
    Už začínámuvažovat o zakoupení sekáčového kabátu a rozstřižení zadního švu, abych tam mohla dát vsadku. Ale nějak nevěřím, že na to moje krejčovské schopnosti stačí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SEBIEN: hihihi, na normální kabát to určitě jde... já teď zkouším přijít na to, jestli to jde i na péřovku s gumou v pase (abych mimino moc neutlačovala)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    taky to předběžně řeším, jak nosit v zimě, nosící bundy se mi nelíbí, tak jsem zvažovala ochrannou kapsu, tak si možná nechám poradit, v čem jsou její výhody nebo nevýhody, případně se zeptat TULENI, na co všecko se nechá ušít vsadka, jestli i na normální kabát?
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    OXIS: Tak to gratulujem a prajem, nech vám dobře slúži.
    ADD
    ADD --- ---
    OXIS: Blahopreju. :-) Ja to takhle rozlouskla, kdyz jsem v poledne zjistila, ze bez nosici bundy se vecer na planovane misto nedostanu. Usila jsem vlozny panel a vyrazila. (Veci na nej mi nejakou dobu lezely doma, ale porad jsem resila, jestli tak ci onak...:-))
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD:
    BARBARA0709: právě se mi podařilo si koupit bundokabát a to jsem šla pro elasťáky, ale visela tam poslední a v mojí velikosti! ,) Jen tak bych si ji asi nekoupila, ale řekla jsem si, že už prostě musím, že to navlíkání je děsný. Tak mám vlastně radost. A jak je teplá! takhle teplou věc jsem už dlouho neměla :)).
    ADD
    ADD --- ---
    BERENIKEE: Teplou bundou pro dite?
    OXIS: Kup si jakoukoli bundu a kabat a usij si/nech si usit vlozny panel.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    OXIS: Tiež som to pipinkovsky riešila, vravela som si, že ani ve jménu kontaktového rodičovstva po mne nemože chcieť, aby som vyzerala jako debil:-) Zkúšala som bundy MaM, Angelwings aj Ergo Papoose a hoci poznám baby, ktoré v nich vyzerajú dobre, tak ja som sa v ničom dobře necítila. Ajkeď som musela uznať, že je to megapraktické a dcéra v tom bola naozaj dobre zateplená bez toho, aby sa potila apod. Nakoniec som ale skončila tým, že som si kúpila kabát, ktorý sa mi páčil a ktorý zapnem aj s deckom v šátku/nosítku. Teraz som si doobjednala ešte softshellovú ochrannú kapsu...
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    BERENIKEE: ja syna v tomhle věku nosila na zádech v nosítku.měl funkční prádlo a nato zimní kombinézu, kulka, rukavice a zimní boty.bylo to pro mě praktické jelikož sice úplně sám nechodil ale byl akční a tak rád lozil venku na lavičky nebo chodil kolem něčeho. rozhodně už mu na procházce nestačilo být jen v nosítku.
    OXIS
    OXIS --- ---
    TULENI: právě, že v té kombinéze je to HROZNĚ nepříjemný a nepohodlný. Pořád koukám po nosících bundách, ale vůbec se mi to nehodí ke zbytku oblečení, a taky myslím na to, že si nechám ušít vsadku od Tebe, ale nemám ani žádnou jinou bundu a nejsem si schopná v tom obchodě vybrat, všechny bundy mi připadají děsný. Ale když říkáte, že ho pak nebudu muset navlíkat, tak já ten svůj výběr urychlím a nebudu pipinkovsky řešit nesmysly :)).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam