• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Existuje na Módním pekle. A když tam člověk chodí moc dlouho a často, tak zblbne, to myslím naprosto vážně. Taky se mi to stalo, taky jsem pod vlivem tamějších debat přezbrojila na zimní kabát a až manžel a pohled do zrcadla mě probraly zpátky do reality. Existujou lidi, kterým tahle "správná" móda kdovíjak nesluší a líp vypadají v těch džínách. Ve světě tam venku neexistuje žádná teze, že člověk v džínách je cuchta a ostatně je tam většině lidí jedno, co má kdo na sobě, maximálně hodnotí vypadá dobře/blbě.
    S tím, že v sukni není taková zima, souhlasím, taky ji v zimě nosím. Ale abych dělala kvůli dvaceti pipinám z internetu kolotoče kolem nošení dětí a kupovala si na to speciálně předražený kabát, to teda s prominutím ani hovno.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ja bych si to hlavne nebrala tak k srdci.. lecktera matka ve sportovneji ladenem obleceni muze vypadat lip, nez takova, co si mysli, ze je buhvijak elegantni ;) ne vzdy se umysly kryji s vysledken.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    INUSHKA: ha, jsem cuchta bez vkusu.....z pracovního "vkusu" jsem na mateřské velmi ráda vklouzla do sportovního oblečení a nevylezla jsem z něj celou mateřskou....z velké části proto, že jsem byl tak šťastná, že už nemusím nosit formální oděvy...pravda, po mateřské jsem se zase ráda "slušně" oblíkla a džíny mi lezly nějakou dobu na nervy, ale představa, jak honím malého prcka na motorce v dlouhé sukni, která se mi motá mezi nohy, no díky, tak to fakt nee
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    krom vsadky tu jeste, myslim, nikdo nezminoval tunel, nasune se pres dite a na to se da jakakoliv bunda, v mistnosti se snadno sroluje dolu na boky nosiciho. da se snadno usit nebo poridit napr na fleru (rebeca q). ja mam bundu se vsadkou, kabat se vsadkou a jeden tunel, kdyby nahodou ani jeden vrsek neladil se zbytkem odevu.
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Po pravdě, když jsem byla svobodná, koukala jsem na uštvané matky s miminy a nechápala, proč mají mastné vlasy, nejsou namalované, proč mají džíny a sportovní bundu umazanou od jogurtu... Když navíc jsou CELÝ DEN DOMA. :-DDD Nu, za svou hloupost a pýchu jsem byla po zásluze potrestána, obdržela jsem na byt a stravu dva velmi náročné mladé muže a dá mi skutečně hodně práce zajistit, aby má bunda nebyla od jogurtu. Takže ano, tvůj postoj chápu, ale asi je těch pět let mého posunu moc velkou bariérou, než abych ti ho mohla odkývat. To, co mi tam zřejmě vadí, je právě ten "obrázek" - přece se neoblíkám hezky pro to, co si myslí ostatní? Tím spíš ve chvíli, kdy mám novorozeně a bezpečnost je jednoznačně přednější než estetika. Přeju každé matce malého dítěte, aby měla energii zůstat přitažlivou ženskou, i když má na starost jednoho, dva nebo tři prcky - a taky aby měla nadhled a byla přitažlivá, protože taková je, ne proto, že tak chce působit. Mimochodem znám hodně velmi sexy ženských, které chodí v zimě v džínách a pohorkách, ani na to nemusí mít přivázané dítě na břiše. Ženskost je v něčem úplně jiném, než v sukni a fešném kabátku. (Nemusíš to brát jako argument proti sobě, pokud myslíš, žes nic takového nenapsala - ber to jako příspěvek na téma "styly mateřského oblékání a jejich důvody". :-)))
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Dobře,když to musí být... Já jsem napsala, že "chodit celou zimu v džínách a pohorách i ve městě a podporovat tak obrázek matek na mateřské coby cuchet bez vkusu, které se neumí pěkně obléct, prostě nechci." Ta věta obsahuje předpoklad, že EXISTUJE zejména na internetu rozšířený obrázek žen na mateřské jako cuchet, které se neumí pěkně obléct a nosí stále jen sportovní oděv (o kterém zjevně víš taky, když ho uvádíš jako argument, proč nechodíš do diskusí o módě), a sdělení o tom, že nechci tímto dojmem působit a ten obrázek tím podporovat. Tečka. Neobsahuje NIC o tom, co si o džínách a jejich nositelkách myslím já. Kromě toho, že v džínách je větší zima než v dlouhé sukni.
    ADD
    ADD --- ---
    BARRUSHE: :-) Taky jsem si poznamenala, ze jsem pro Inushku cuchta. :-) Mohly mě potkat horší věci. :-)

    INUSHKA: Pokud někdo nechce vyvolávat hádky, je nejsnazším řešením nenazývat lidi cuchtami jen proto, že když mají na břiše dítě, oblékají si v zimě džíny a pohodlné boty. Včera jsem to přešla, ale s tímhle tvým dodatkem už si komentář neodpustím. A do diskusí o módě mě neodkazuj, nechodím do nich a nechci do nich chodit. A není to proto, že jsem ženská bez vkusu, které nezáleží na tom, jak vypadá. Ovšem na to, abych slušně vypadala, nepotřebuju číst, co si kdo o kom a o čem myslí. Móda mě baví, ale tenhle styl "kdo nosí džíny, je cuchta", je přesně to, proč se diskusím o módě na netu vyhýbám. Ráda se hezky oblékám, nerada pomlouvám ostatní a nerada jsem svědkem toho, jak to dělají jiní.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    INUSHKA: Nepotřebuju o tom diskutovat, jenom mě tenhle názor fakt zvednul ze židle.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BARRUSHE: Viz druhá věta INUSHKA. Chceš-li o tomto tématu dále diskutovat, je tu plno klubů zaměřených na módu. Opravdu tu nechci začít off topic hádku.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    INUSHKA: Ježiš, co to jako má být? Že ženský, co chodí v džínách a pohorkách nemají vkus? OMG!
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    SEBIEN: já mám ochranou kapsu. Myslím, že hlavní výhodou je, že se můžeme střídat v nošení s mužem, což já na výletech teda dost ocením. Do tohodle počasí je ještě v pohodě, ale na tuhé mrazy to nebude a zima je taky mně, protože k tomu nosím rozepnutý kabát. Popruhy mi tam nevadí, naopak, ta kapsa se dá různě stáhnout podle počasí.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INUSHKA: A co ten novy kabat AngelWings? Vypada docela elegatne. Ja mam liliputi z lonska, diky bohu. Obcas se da sehnat bazarove. A jeste je hezke merino Mamaponcho, i k sukni (alespon ja ho tak nosim).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    RYBKA: V džínách je větší zima než v bavlněných punčocháčích a dlouhé sukni. Ale to je v tomto klubu celkem vedlejší, nerozjíždějme tu off topic flejm, ke kterému by toto téma dříve nebo později dospělo.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    OXIS: oujé, to máš stejného obříka jako já, my měli ve 3 měsících 7 rovných :-)
    OXIS
    OXIS --- ---
    No, doufám, že to dítě budu vpředu nosit aspoň do jara, ale už teď ve čtyřech měsících má přes osm kilo ,)).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Když ono fakt je dost těžké zkombinovat všechny požadavky na to, aby to bylo teplé, aby se v tom dalo nosit a aby to dobře vypadalo. A když se podaří, tak to stojí tolik, že je to na oděv na jednu sezónu (u zimních dětí MOŽNÁ na dvě) poněkud moc.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    INUSHKA: V džínách a pohorách jsem chodila skoro celou zimu i jako nematka, pracující... :-D Pravda, nosila jsem k tomu kabát a barevné šály/šátky. Nicméně odmítám kvůli parádě mrznout :-/
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: No jo, koukám, přečetla jsem jen půlku :)
    Tak AW dělá i kabát a přijde mi docela hezký na to že je to funkční oblečení. K sukni bych si ho vzala.
    Chápu tě, taky chodím v zimě dost často v sukních, ale je pravda, že v zimě moc nenosím.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DALEEN: Vždyť píšu, že nosící softshelku od AW mám. Ale chybí mi nějaké elegantní řešení. Doslova. Můj běžný městský šatník se skládá především ze sukní, ke kterým v zimě nosím barevné punčocháče a vysoké kozačky a sportovní softshelka k tomu vypadá jako pěst na oko. Normálně nosím vlněný kabát s klopama. A chodit celou zimu v džínách a pohorách i ve městě a podporovat tak obrázek matek na mateřské coby cuchet bez vkusu, které se neumí pěkně obléct, prostě nechci.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: Kupovala jsem si nosící bundu http://www.angel-wings.cz/cz/eshop/softshell Dá se nosit na břiše i na zádech. Kupovala jsem si fleesovou mikinu a softshelovou bundu. Sice větší investice, ale obojí využiju jak s dítětem tak bez něj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam