• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    fuj, clovek tu chvili neni a tady se kona hon na carodejnice...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: Co neuvidíš, přes větší dítě možná ani oběma rukama nedosáhneš.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYBKA: tak to ti nechci brát iluze, ale nevím nevím... Každopádně dva zipy nevypadají zle, když se to udělá dobře, není to při nošení bundy bez vsadky vidět.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DALEEN: Taky počítej s tím, že si tu věc budeš zapínat v situaci, kdy na to zapínání přes dítě neuvidíš :o) Zip mi přijde jako nejlepší varianta, taky jsem si všila do bundy extra zipy. Já kvůli odlišné délce, i jsem měla kompatibilní, ale bunda až po kolena a vsadku jsem chtěla zagumičkovat hned pod dítětem.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYBKA: Nevím jak moc by to fungovalo, ale co všít do bundy očka a na vsadku přišít větší knoflíky/olivky? Tím by se vyřešil problém s přendaváním vsadky do různých bund a kabátů, přeci jen všít očka není tak náročné jako všít zip. Nebo patentky?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Ještě ne, jak jsem psala níž, možná to na tom zkrachuje :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYBKA: a kompatibilni zipy k bunde/veste uz mas? ja treba stejne nesehnala, takze mam pod zipem sveho kabatu nasity vsadkovy zip. jinak bych.na jednu strany vsadky nasila zip jeden a na druhou druhy, stejne bude vsadka dost tlusta, tak mezi nimi bude alespon centimetrova vzdalenost, ne?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LAURA: Jo počkej, už mě asi napadlo, jaks to myslela :-) To je dobrej nápad!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LAURA: No ale to by tam stejně byly dva hned vedle sebe, ne? Neumím si to asi správně představit...
    ADD: To se mi moc nechce, píchat do toho oblečení, bunda i vesta byly docela drahé, nerada bych je znehodnotila... No, uvidím, možná to celé krachne na nemožnosti sehnat odpovídající zipy, případně taky na mé lenosti. Tohle těhotenství jsem čím dál víc k ničemu... Asi to dělá ta zima :-)
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: Mně přišlo dost nereálné sehnat stejný zip, jako mám v bundě, a zip pro vsadku jsem našila pod ten stávající. Pak by to nebyl problém - jen bys potřebovala o zip víc. Bohužel právě zipy tu vsadku dost prodraží, ale oproti kupované bundě s vsadkou je to pořád směšné.
    LAURA
    LAURA --- ---
    SOLEI: nepřijde mi, že mluvím o nějakém extrému.. ten podpatek ostatně nebyl ani jehlový ani nijak brutálně vysoký. Prostě holt v těhotenství má ženská vychýlenou rovnováhu a to se mi stalo osudným. Od toho pádu raději nosím jen placaté boty.

    RYBKA: napadá mě udělat ji oboustrannou.. Tj. na jednu stranu našít jedny zipy, na druhou ty druhé?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Přemýšlím, že bych si možná přecejen spíchla tu vsadku, ale zjistila jsem, že na vestě i bundě, které v zimě nosívám, jsou úplně jiné zipy - jde nějak udělat jednu vsadku s dvěma zipy, aby to šlo zapínat a nemusela jsem se vztekat pokaždé, když si to budu chtít vzít?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    LAURA:
    ADD:
    No jo, ale obě mluvíte o extrémech. Ony přece existují k kvalitní kožené boty, které vypadají dobře, mají slušný podpatek a nejsou to ani jehlové lodičky a trekové bitevníky a jsou vhodné jak na lítání po hřišti tak do společnosti elegantně oblečených lidí. Prostě se každý cítíme dobře v něčem jiném. A když je to zrovna něco co se až tak úplně neslučuje s tlačením kočárku nebo plácáním báboviček a přesto nechceme ustoupit z představy co si chceme obléci, tak se prostě víc naběháme.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: "že má ženská zůstat věrna svému stylu" jsem taky nikde nenapsala. Začni prosím číst, co opravdu píšu a pokus se pochopit moje názory (pochopit nerovná se přijmout, prosím) místo domýšlení, co tím asi myslím podle toho, jak to zapadá do tvé představy o mých názorech. Děkuji.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ADD: no spíš ideálně do pošty.... Mně tyhle dohady moc nebaví, zvlášť když se to zvrhne do osočování jedné nebo druhé strany...
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: já bych k tomu jen poznamenala, že mně se třeba snaha zůstat elegantní i v těhotenství dost nevyplatila.. jela jsem v nějakém 7 měsíci na soud a vzala si boty na podpatku, jelikož baleríny mi prostě nepřipadají pro tuto příležitost dost ono.. no, poté, co jsem se skácela na děravém chodníku a rozbila si koleno (díkybohu břicho jsem vykryla, za cenu hodu dalekého s notebookem a aktovkou), jsem si to příště rozmyslela lépe. Jako fakt si myslím, že těhotenství a mateřství nemusí nutit ženu rezignovat na vlastní vzhled, ale má to své hranice (které jsem se zdráhala akceptovat, ale nešlo to jak vidno jinak).
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Ale psalas ve smyslu, že má ženská zůstat věrna svému stylu. Jako jo, já se fakt těšila, jak budu tlačit kočárek a oslňovat svým korzetem (to si nedělám srandu) - ale mezi prvním a druhým dítětem nebyl čas to dělat a po druhém už se do něj zase nevejdu. Blbý, no. :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Ehm, opět demagogie? O kozačkách na jehlách a přiléhavém kabátku velikosti 32 nepadlo z mojí strany ani slovo. A že ty nebo kdokoliv jiný JE cuchta, jsem taky neřekla. To fakt nemá cenu diskutovat, když si druhá strana prostě na začátku diskuse něco vyloží, tak jak se jí hodí, a pak nasadí klapky na oči, zavře uši, přestane vnímat jakékoliv další argumenty a pokusy o objasnění názoru a mele si prostě svou.
    ADD
    ADD --- ---
    XMARGE: Myslíš do mateřské psychiky? ;-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Nechcete se s tím přesunout někam, kde to nebude OT? Kdo je nebo není cuchta moc o kontaktním rodičovství není.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam