• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    a souhlasím s tapinou v tom, že jsem se snažila hledat klidné odlehlé místo....někdy neúspěšně :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    za mě, já na veřejnosti kojila, v pravěku žádné kojící koutky nikde nebyly nebo já o tom aspoň nevěděla....odmítala jsem být zavřená doma jen proto, že kojím dítě a nějak jsem mu najíst dát musela....fakt jsem se snažila dělat to decentně, ale realita byla trochu jinde, protože starší dcera byla děsný nežravec a jako mrňavé miminko u toho dělala děsné cavyky a jako starší zase furt čučela po všech vejrech.....čili miminko tiše si sající pod plenou je sice sen, ale pro mě zcela mimo realitu....tak až někde uvidíte ženskou co nekojí decentně, tak se přimlouvám za to, abyste jí hned neodsoudily....někdy to fakt nejde :-( zvlášť s některýma dětma....podotýkám, že u druhé dcery se ideál dal dosáhnout zcela snadno bo když jedla, tak jí nic jiného nikdy nezajímalo a tudíž decentní kojení bylo naprosto běžné....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAURA: A co když ne nenormálního, nevhodného, hnusného, ale naopak soukromého, intimního? Takhle mi to přijde, a stejně jako se uprostřed ulice neoddávám vášnivému líbání (a i jako puberťáci jsme si s tím zalezli někam na lavičku do rohu parku), tak si zalezu i s kojením. Ta možnost skutečně většinou je (nemyslím jen koutky, prostě místa, kde neproudí davy cizích lidí přímo kolem).
    MALKE
    MALKE --- ---
    LAURA: Aha, už jsi odpověděla. Přiznám se, že tohle v jejím příspěvku vůbec nevidím, jenom prostou informaci... s rozdílným čtením těžko někdo něco nadělá.
    MALKE
    MALKE --- ---
    LAURA: Proč proboha ta agresivita? Vždyť je to pak úplně stejná mince, jakou platí ti, kteří by rádi, aby se matky MUSELY sklidit stranou - jenom její druhá strana. Tak to má takhle, nikoho nenutí k tomu, aby to dělal stejně... Já ostatně taky. Před známými jsem klidně nakrmila, neviděli ostatně nic, co už by neznali, že, ale venku mi to vadí (u sebe).
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAPINA: no, podalas to způsobem, že z toho vlastně plyne, že kdo kojí venku, svléká se na veřejnosti a k tomu ještě zbytečně, protože všude je spousta suprovejch kojících koutků.

    Což není pravda, ani v jednom případě ,) ale jak to máš ty osobně je samozřejmě jen a jen tvoje věc. Já osobně, za sebe, taky veřejnému kojení nehovím. Ale to je můj problém. Obecně na krmení dítěte v momentě, kdy to vyžaduje, nevidím naprosto nic špatného a právě mi přijde, že je velká škoda, že se z toho dělá něco nenormálního, nevhodného, nebo dokonce hnusného.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: jaký útoky? Tak to nebylo myšleno. Jen moc nevěřím, že v Brně máte nějakou lepší úroveň kojících koutků, většinou je to hrůza.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Co blbneš? Furt ještě hormony? Co jsem napsala, že si to žádá takovéhle útoky?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: já teda jo a často. Ale zahrabej se třeba do kompostu, když tě to baví.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Herodesium bývalo občas i vtipné, ale teď se tam u pár jedinců začíná postupem let ukazovat, že plánovaná bezdětnost leze na mozek úplně stejně, jako zblbnutí mateřstvím.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LAURA: já to moc nechápu, já když něco nemám ráda, tak mi to nestojí za to se tím zabývat. Ale je fakt, že já nechápu ani Módní peklo a jiné haterské auditka, mám moc málo času na to, abych se starala o jiné. A Herodesia mi přijde přes čáru i to záhlaví, to je fakt úchylnost.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: U přebalováku jo. Koš tam bývá taky. Uzavřený. Nikdy, ani jedinkrát, jsem tam necítila smrad.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Aha, takže když napíšu, jak to mám já, tak je to špatně, protože to není v souladu s tím pravým kontaktním rodičovstvím, nebo co? Kojit skrytě je míň kontaktní? :D
    Já jsem tedy mimo jiné měla dítě kojené převážně v zimě, a to tak nějako obecně těch zjevně kojících matek ubývá. Na to, že je to základní lidská potřeba, je kojení venku totiž dost sezónní :D
    Inu každý to má jinak, mně by se asi na náměstí před davy proudících lidí ani nespustilo mléko, tak jsem se zašívala do soukromí.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MARKYSHA: me herodesium docela bavi. ale asi proto, ze nejsem zadnej milovnik deti, rozcapenejch matek.. a asi lidi vubec ;) nicmene nekdy je to fakt pres caru. na druhou stranu lze jim to vycitat? spoustu veci clovek nevi a nemuze chapat, pokud nema svoje vlastni dite.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Herodesium není vzorek normálních lidí, co vím většina aktivních přispěvovatelů se léčí minimálně na deprese a založila to anorektička. Tím Neříkám, že je chorobné nemít děti, ale takhle agresivně se proti nim vymezovat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: jo ale ta kojící místnost je velice často na záchodě nebo minimálně u přebalovánu u koše se smradlavými plenami...

    Osobně si myslím, že lidi se obecně chovají na veřejnosti jako hovada a tohle je prudérnost a hloupost, odsuzovat kojení. Když kojím pod šátkem či v nosítku, může si každý trhnout nohou. Koneckonců chlapi si s močením na veřejnosti hlavu taky nedělají...
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    LAMIA: Kri boumy měl jako jedny z prvních bot a spokojenost, ale to jsem nevěděla, ze jsou bf. Nebo vyrábějí i neBF?
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAPINA: no to jsi skvela, mame ti zatleskat?

    jako okazale vystrkovani prsou pri kojeni nemusim, ale pokud to clovek schova pod plenku/jinak decentne zakryje, co je spatneho na tom, ze lidi vedi, ze krmis svoje dite? dite proste ji a holt ji z matky prsa. osobne bych taky radsi, kdyby jedlo treba z prstu, ale s tim nic nenadelam. kojit tak, aby si toho nikdo nevsiml neni nic heroickeho, naopak by melo byt normalni, aby se matka nemusela bat/stydet dat svemu diteti najist. akorat to chce ohledy i od ni, ale to uz jsme zas u elementarni lidske slusnosti, ktere se mnohym nedostava.
    LAURA
    LAURA --- ---
    RACHEL: lidi maji kecy na vsechno, kdybys dite nenakrmila, zas by se urcite nasel nejakej dobrak, co by komentoval, ze ho nechas rvat.. debata na tohle tema zrovna jede v herodesiu btw. tam je jedna expertka, kterou dokonce urazi i profese laktacni poradkyne ;))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když už jsem kojila venku (a spočítala bych na prstech jedné ruky, kolikrát to bylo potřeba, vždyť jsou v obchodech přebalovací místnosti, kde se dá i nakojit) tak nikdo okolo nevěděl, že kojím. Nesvlékám se na veřejnosti a přítomnost kojence na tom nic nezměnila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam