ADD: řeknu to na rovinu - chovám se tak, jak bych si přála, aby se lidé chovali ke mně... všeobjímající láska s tím nemá nic společného...
totéž učím své děti - slušnosti vůči lidem... a trpělivosti... a učím je, že občas je velmi těžké své osobní zásady dodržet... ale někdy to stojí za to... a když ne, pak si alespoň můžu stát za tím, že jsem pro to udělala alespoň něco...
ale že je také potřeba, aby si člověk nepletl vlastní dobrotu a slušnost s blbostí... a ta hranice bývá velmi tenká...
a také, že když někdo překročí mnou nastavenou hranici, tak mu na ten krk šlápnu... předtím jej však upozorním, že už je na hraně...
možná tě to pohorší, ale přijde mi to podobné jako se sexuální výchovou - říkat věci na rovinu tak, jak se mají... pokud si budeme hrát na svatoušky a opylující včeličky či motýlky, nadnášející po světě s všeobjímající láskou - k těm dětem ty pravé informace tak či tak dojdou - jen pro ně bude realita velká facka, kterou také nemusí unést v kontrastu s těmi původními srdíčky a sluníčky...
nejsem dokonalá... a učím své děti, aby tento fakt přijaly jak u mne, tak u svého otce či sebe samých, a také že není potřeba rozdávat rozdávat svou lásku na každém kroku... a přesto se z nich sobci nestanou...
na rovinu - byla bych moc pyšná a hrdá, kdyby se mi podařilo je naučit to podstatné - aby měly rády především sebe... pokud dokáží tohle, pak je šance, že nebudou podmiňovat svou lásku druhým...