• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: No jo, ono to dítěti nijak nepřekáží, když je popruh široký, tak to nijak netlačí/neřeže, prostě to vede přes to nosítko zvrchu. Párkrát jsem si to dala i pod nosítko, ale bylo to nepraktické.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: No, ono to je blbé, ale nic lepšího nevymyslíš :o) Já teda většinou s sebou netahám celou výbavu, jezdíme autem a pleny a takové věci nechávám v autě, beru si na výšlapy jen to nejnutnější.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Počkej, to jako přes dítě? Nebo nějak okolo? To si neumím moc představit.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: Popruh jsem měla zvrchu přes nosítko, abych mohla případně kabelu sundat, aniž bych musela jako první sundávat nosítko s dítětem.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Jako ještě pod nosítkem? To je zatím taky jediná možnost, která mě napadla.

    TAPINA: Že bych pořídila batůžek psovi? Nikdo jiný se mnou ve všední dny nechodí :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Blbě :o) Tašku přes rameno a nebo někoho s sebou, kdo mi věci nese.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: Nosila jsem tašku křížem, nic chytřejšího mě nenapadlo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Když jsme u toho batůžku, můžu se zeptat jak obecně řešíte nošení různých nezbytností a věcí pro sebe i dítě, když máte dítě na zádech? Dokud jsem měla M. na břiše, nosila jsem na zádech malý batůžek, ale teď nějak nevím. Zatím chodím s nosítkem jenom na krátké procházky se psem, kam mi stačí mobil, klíče a kapesníčky, což nacpu do kapes bundy. Ale jak začne být jaro, bundu odložím a budu chtít chodit na delší výlety, tak nějak nevím, jak to vyřešit. Potřebuju někam dát přinejmenším svoje doklady, telefon, láhev s pitím, přebalovací podložku a aspoň jednu náhradní plínu, plus případně svačinu pro nás obě a další věci podle délky a cíle cesty. Kde všechny věci nosíte?
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    BARBARA0709: no já psala dotaz na fb v bavlnce odkud jsem to nakonec objednala (a teda zklamali, žádná reakce), že si to teda testnu sama a přinejhorším vrátím. ale co jsem včera viděla ergo naživo tak myslím že to projde úplně v pohodě, nevšimla jsem si žádné vychytávky navíc co by u manducy nebyla v tomto ohledu
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    RENNFRI: Ahoj, skúsenosť nemám, ale doporučujem Ti napísať email na www.nosenideti.cz, predávajú doplňky k Ergu i Manducu a pani majitelka je veľmi ochotná, pokiaľ by to nevedela tak verím, že to odskúša a budeš mať istotu.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    holky nemáte některá otestováno - pasuje ledvinka a batoh od Erga i na Manducu?
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS:
    LAURA: Zase jak je to nezničitelné,není problém to sehnat na mmb - a u věcí "před dům do louží" opravdu nevadí, že už to někdo nosil.
    LAURA
    LAURA --- ---
    YMLADRIS: ono je proc, cena je solidni a je to opravdu prakticky neznicitelne.. jedna z nejlepsich investic do detskeho obleceni co se me tyce. kdyz byl syn vztekly batolatko, nic ho nezabavilo tolik jako natahnout gumovej oblek, holinky a jit radit ven do deste a kaluzi. po svleknuti doma byl vzdycky uplne suchej...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HABRENKA: koukam na to, vetsina velikosti uz je pryc, asi je to fakt mimoradne oblibeny vyrobek!
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LAURA: to zas bude pretahovaci mejdan u regaluuu !!
    LAURA
    LAURA --- ---
    když tu byla řeč o těch nepromokavých věcech, LIDL má příští týden taky akci http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-17DBEAC7-BCF331A0/www_lidl_cz/hs.xsl/nabidka.htm?id=119
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    YMLADRIS: koupila bych na tvem miste velikost, která bude uz behajicimu diteti. Tohle obleceni je do mokra a maloktere nechodici dite je ochotno mit ruce v mokre trave. U nas to obvykle skončilo zoufalym sedicim miminem s natazenyma rukama, cili dobre tak na obcasne odlozeni nekde na chate...
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Ťuk ťuk ťuk, nechci si zítra ráno vyvařit plnou pračku merina. :-D
    ADD
    ADD --- ---
    SHARIE: Zatím jsme nic nezničili (když nepočítám body s flekama od barev na textil, ale to byla moje blbost, dát tříletému dítěti merino body, když jsme šli malovat :-)), a to některá body z mmb (tedy použité) odnosili oba kluci - tedy třeba dva roky praní jednou týdně? Maximálně se něco páře u patentků mezi nožičkama, ale na to by stačilo, kdybych bla trpělivější a nervala to škubem. :-)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ADD: ty jo, ja mam furt strach pouzivat merino na normalni noseni, davam ho spis jako spodni nebo jen do satku. Budu to muset prehodnotit. Vzdycky jsem se bala, ze castym pranim se mi srazi a je fakt, ze jsem kupovala spis nove veci, ted uz vic po bazarech. Budu muset trochu pokouknout a dokoupit a zacit oblekat merino casteji.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    YMLADRIS: já měla pro holky naprosto geniální pogumovanou kombinézu....vevnitř tenký flees a navrch jakože guma....každopádně se to dalo zvenku místo praní otřít hadrem :-) koupila jsem to kdysi v bazaru a zase to tam prodala....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    YMLADRIS: tchibo ma ted ty nepromokavy veci v akci, nevim jak velikosti, ale vcera toho meli jeste na netu dost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam