• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RYBKA: TORUVIEL: diky moc, to se jevi dobre. myslim ze mimibazar to jisti :-)


    ADD: nó ona ta vlna nejde vyzdimat na max a nejde susit v susicce visjak :)

    diky za rozbor, tak ja to zkusim pomalicku poshanet.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YMLADRIS: Na to válení venku jak píše rybka buď v akcích v Lidlu (nejlevnější), nebo Tchibu. Stejně drahé jako v Tchibu to mají i tady celoročně http://www.kidsoutdoor.cz/detske-nepromokave-obleceni/
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS: Merino se Ti špatně pere a schne? Mně naopak přijde báječné, že jde prát v pračce na 40 a za chvíli je suché, rozhodně dřív než bavlna (tak za polovinu času?). Netýká se to samozřejmě merino značkových svetříků do kanceláře, ale všechno tzv. funkční oblečení z merina to splňuje.

    Já klukům dávám na ven merino body/trika, ta tenčí (vesměs Janus a Tom&Trine, velmi tenký naprosto nekousavý úplet), protože milují vodu a neustále se v nějaké máchají (i kdyby to znamenalo nabírat lžící vodu z podkvětináčů), tak aby nenastydli v mokrém bavlně. Dělají se k tomu i leginy, ale ty mají nevýhodu, že se při hraní venku strašně snadno prodřou na zadku a kolenou. Jemné kukličky používám taky celoročně, na cesty metrem, vlakem, na večerní procházky (kdykoli hrozí studený vítr/průvan). Na spaní pod stanem a ve studených chalupách mají overaly z merinofroté, na hraní tamtéž tepláky z téhož materiálu a větší trika nosím jako záložní, když mi záleží na objemu a váze - nahradí jak triko, tak mikinu.
    Klukům oblékám merino taky ve chvílích, kdy na ně útočí nemoc a hrozí jim zvýšená teplota, protože v merinu se to lépe snáší.
    Od doby, co umím pořídit merino věci po dvou stovkách, ho nijak nešetřím a používám jako běžné oblečení (když vidím, co chtějí za nová trika nebo tepláky vietnamci nebo řetězce, tak je to vpodstatě volba mezi novým oblečením nebo použitým merino, takže místo oblečení s módními obrázky holt mají kluci užitečné nenápadné oblečení).

    Vyrábí se i merino rukavice a ponožky, ale to se mi zatím pro kluky levně ulovit nepovedlo. :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    YMLADRIS: Na válení venku jsou nejlepší takový ty pogumovaný kalhoty a bundy, nejznámější jsou z Tchiba a z Lidlu, jejich nevýhoda je, že v těhle obchodech jsou jen v rámci akcí, většinou někdy zjara a na podzim (ty podzimní jsou zateplený fleesem). Ale dá se na mmb. Tohle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=72584614&tab=3
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ADD: chtelo by se ti zkusit zformulovat nazor, co bys zkousela poridit za merino veci na letni dite, ktere tedy ted na jare zacne lezt a posleze se stavet, jednak typove jednak kolik.. jako ze, jak rychle ty deti rostou, plus ale ze merino se spatne pere a schne... Nyni ma 72cm. Ktere ze ty id na mmb jsou nejlepsi prodejkyne?

    Plus souvisejici ne-merino dotaz: kdyz bych chtela diteti takto malemu umoznit aby se venku volne valelo vicemene kde ho napadne, existuji nejake monterky/kombinezy/neco proti spine a vlhkosti co se dobre udrzuje nestoji majlant atd?


    ADD: a jaka je to damska velikost, takova panska S? Vyuzila bych to pod kalhoty kdyz jsem vecne zmrzly revmatik? Ad svetr, nevim no, drobna si ted pripadam (45kg) ale zadek trochu mam, kdyztak posta
    ADD
    ADD --- ---
    Mimochodem, omylem jsem jednou koupila pánské S merino leginy. Pokud někdo máte drobnýho chlapa nebo odrostlejšího syna, ráda přenechám (většinou kupuju po 200,-, tak za to). A pak jedno asi původně moc hezké triko, které paní prodávala jako dámskou 38, ale buď ho před odesláním blbě vyprala, nebo mlžila, ale je sražené do podoby svetru velikosti XS (má to i kratší rukávy, takže podle mě ideál na slečnu tak 150 cm vysokou a drobnou). Možná to paní zkusím hodit na hlavu, protože za to chtěla taky 200 a nemluvila pravdu o stavu a velikosti (sraženiny se většinou prodávají tak max. za stovku), ale kdybyste to někdo využil, tak taky pošlu dál.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ADD: jo, já jsem taky omylem na 90 vyprala merino bodíčko od iobio (spadlo mi mezi plenky) a když jsem ho vytahovala, tak jsem si nadávala, že jsem pitomá, že jsem si ho zničila a ono to záhadně přežilo naprosto bez úhony, nestačím se divit... o.O
    ADD
    ADD --- ---
    ARQANA: Moje je dokonce 100% hedvábí. :-)
    Stejně by mě zajímalo, co s těmi vlákny dělají, některá merino trika stačí vyprat omylem na 50 a už jsou z nich sražené hadry, Icebreaker žehlím s napařováním na trojku a on se ani nehne.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ADD: No to jo, ja to tak dělám taky, nicméně pekny hedvábný šaty za dvě kila setrim :) a ta silkbody mikina je 98% hedvábí, tak možná proto. Kdyby byla víc merino, tak drží lip..
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ADD: já jsem chytla pro muže pár kousků ve slevě na mall.cz, ale teda s mimibazarem se to srovnat nedá :), díky za tip!
    ADD
    ADD --- ---
    ARQANA: Dokud jsem kupovala merino za plnou cenu v Hudy, tak jsem ho nosila jen na náročnou turistiku. Pak jsem objevila outlet a začala to nosit do Prahy na běžné nošení a pak jsem objevila mimibazar a nosím to i na zahradu a na doma. :-) Když člověk sežene merino triko za 150 Kč, tak v něm klidně může vyrazit na velký úklid. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    ARQANA: Mně naopak mikina od Silkbody drží (mám tenkou i tlustou), zato merino mikina od Zaja (celkem úspěšná slovenská napodobenina Icebreakru) po pár nošeních strašlivě sežmolkovala a pořád se zatrhává. A to rozhodně levná nebyla.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ADD: Hele ale to hedvábí od silkbody je dost cimprlich. Koupila jsem muži mikinu, je dokonalá, ale musí se s ní opatrně. Jako s detma na litacku bych si to teda nevzala, ale ja jsem na tyhle materiály asi moc opatrna.
    ADD
    ADD --- ---
    GIMEL: Ty hedvábné jsem koupila za 399 Kč. ;-) Dobrý byly merino ponožky kdysi dávno v Rossmannu, v koši vše za 29,-. :-) Obíhala jsem drogerky a lovila a našla asi troje; netuším, jak se tam dostaly.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Taky jsem ulítlá na merino a udělala jsem chybu s Icebreaker kalhotkama. Teď už přesně taky nechci jiné :)). Asi si založíme spešl klub "merino" ;), kde si budem vzájemně házet fotky a slintat...

    Ty šaty zní naprosto dokonale. Jdu googlit. Jinak Icebreaker má vlněné šatky taky. Taky na širší ramínka a cca po kolena. Ale ta cena mě teda vždycky odradí, jsou nějak za 3 a půl nebo co... :/
    ADD
    ADD --- ---
    SEBIEN: To mi je jasný. Tady lidi váhaj, zda si pořídit jedno merino triko - naši kluci jich mají každý tak pět v aktuální velikosti, plus nějaká větší, která nosí jako mikinu, muž jich má o něco víc, já o hodně víc. Já navíc ulítávám na hedvábí, ale to alespoň není tak drahé.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ADD: manžel vzkazuje, že si je nemáš pořizovat. Už nebudeš chtít jiné, říká... :)
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Kde se mi tam vzaly ty množný města netuším... :-) Ale určitě se v tom dá běhat v jakémkoli městě. :-)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ADD: Super dekuju a okouknu:)
    ADD
    ADD --- ---
    BERENIKEE: Značka Silkbody, mají všechna možná trička a hlavně košile z tohohle jemného úpletu, které vypadají elegantně a přitom jsou funkční. Na pobíhání po městech dokonalý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam