• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    videno na nyxu

    Milí přátelé,
    ráda bych vás ještě jednou pozvala na "Velikonoční pobyt s Naomi Aldort". Odhodlala jsem se k tomuto druhému oslovení proto, že se mi náhodou dostal do ruky hrubý nástin semináře, který si Naomi připravuje, a zjistila jsem, že seminář bude mít mnohem jiný rozměr, než jsem očekávala já a možná i většina z vás. Nepůjde tedy o takový delší webový seminář, jaké si můžeme zase dopřávat, až Naomi bude doma - levněji a v pohodlí našich domovů. Půjde o hlubokou práci na sobě, o interaktivní seminář plný cvičení, modelování situací a terapeutických her, jaký si bez osobní přítomnosti Naomi opravdu dovolit nemůžeme. A vzhledem k tomu, že Naomi už se pak pravděpodobně dlouho v Evro pě neukáže, se jedná o dosti jedinečnou příležitost... Vím, že cena je vysoká a termín pro některé z vás nevhodný, bohužel však jiný volný Naomi neměla a - jak známe Naomi - určitě to bude stát za to.
    Zatím se mi na seminář přihlásilo dosti málo lidí a začíná to vypadat, že budeme muset uvažovat i o jeho zrušení, což by mi bylo velice líto. Ráda bych vás proto poprosila - pokud účast na semináři zvažujete, napište mi, prosím, co nejdříve. Pokud víte o někom, pro koho by mohl být seminář přínosným, pozvěte ho, prosím, také. Ostatní informace najdete tady: http://www.naomialdort.cz/home/velikonocni-pobyt-s-naomi-aldort . Přihlášky vám případně ráda pošlu.

    Tady je, co o semináři píše Naomi:
    Seminář pro pokročilé je pro ty, kteří se již v učení Naomi dobře orientují, zúčastnili se semináře v Prudké nebo jiných seminářů, a jsou připraveni si osvojit dovednost nacházet své vlastní odpovědi a osvobodit se od omezujících myšlenek, které jim jsou na překážku v rodičovství. Nepůjde už o to získat odpovědi od Naomi, ale o to naučit se objevit svou vlastní moudrost, nezatíženou emočními omezeními a přesvědčeními. Cílem semináře pro pokročilé je, abyste si osvojili dovednost vytvářet si své vlastní odpovědi. Budeme pracovat na jednotlivých problémech účastníků, ale ne tak, že by Naomi poskytovala odpovědi, ale tak, že půjdeme do hloubky, zaměříme se na slabá místa a dostane s e nám nového vhledu, kdy rodič vidí, co do té doby neviděl.
    Témata: svobodné vzdělávání (unschooling), obvyklé chyby rodičů inspirujících se Naomi, aplikace učení Naomi na vztahy mezi dospělými, komunikace, která mění napětí v lásku, emoce, agrese, chování, sourozenci, vedení, emoce a potřeby rodičů: jak respektovat svoje dítě i sami sebe, atd.
    Součástí semináře bude mnoho cvičení, modelování situací, terapeutických her.

    S přáním krásných jarních dní
    Petra Kutáčková
    ADD
    ADD --- ---
    LIDA_12: Na břiše mi to brzo začalo vadit, ale na zádech se to dalo docela dlouho - já v tu dobu už nosila v krosně, lépe se mi nandavala, dítě mělo svůj prostor a dalo se během cesty odkládat.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    LIDA_12: Zrovna to resim, jsem ve ctvrtem mesici a obcas nosim dcerku 1,5 roku. Ale od zacatku tehotenstvi mi je noseni dost neprijemne, na brise mi to vubec nejde, na zadech trochu. Presla jsem spis na golfky. Ale hodne holek nosi stale a nevadi jim to. Me hrozne chybi dech a mam potize to udychat (bydlime na kopci). Tak nosim jen nekdy doma trebas pri zehleni:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BARBARA0709: a jeste doplnim tula toddler
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Díky za odpovědi. Nosím ji na procházky se psem a zatím ok, tak uvidím, jak to bude dál.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LIDA_12: Moje kamarádka nosí 2,5letou dceru na zádech, termín má v květnu a zatím jí to nevadí. Pokud z toho nemáš žádné problémy a není ti to nepříjemné, můžeš nosit, dokud se to nezmění :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    LIDA_12: Nosila jsem mladého do doby, než to začalo břichu překážet fyzicky - tj. když se břicho vyklenulo ven a začalo zavazet (což bylo dost brzo). Dala bych na své pocity - pokud to nevadí tobě, nevadí to ani miminku (pokud teda nemáš nějaké krvácivé riziko nebo tak něco).
    TULENI
    TULENI --- ---
    LIDA_12: ve tretim tehotenstvi se mi stalo dokonce ze jsem mela syna na zadech v ergu, druhyho v brise (to jsem teda este nevedela ale uz to byla tak pulka tretiho mesice) a dceru na koni kdyz jsme bezeli na vlak do kopce a ona stavkovala :)
    TULENI
    TULENI --- ---
    LIDA_12: nosila jsem v druhym a tretim tehu docela casto na zadech v nositku a bez problemu, dokud to slo..:)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Ahoj, není tady náhodou nějaká těhotná nosící mamina? Dceři bude rok, má přes 10 kg a nosím ji opravdu ráda, ale teď jsem z toho trochu nervozní, jestli ji můžu nosit na nějaké delší vzdálenosti. Nevíte, jestli to ze začátku těhotensví vadí. Stejně ji doma zvednu 100x za den.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Zaujaly mě ty Pandy a Kibi, půjdu se na ně podívat do té Havanské. Bluebear už se nevyrábí, resp. Bluebear skončil rodičák a šla zase do práce a na šití má málo času (což je velká škoda).
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    IORETH: Ahoj, na nosenideti.cz som z roznych referenci vyrozuměla, že za kvalitní batolecí nosítka sa považujú Scaldino, Kibi, Panda, Bluevear. Ja mám podstatne menšie dieťa (9 mesiacov), takže osobnou skúsenosťou moc neprispejem, ale najprv som okrem šatky nosila v Manduce a tú som teraz vymenila za Kibi - myslím, že pre batole bude pohodlnejšie pretože sa dá prisposobiť šírka toho panelu medzi nožičkami.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MEDVED007: jo, prijemny je to moc, to jsem byla taky mile prekvapena. A ted to furt nashazuju muzovi, jak je to super, tak uz vypada, ze se tesi, az to taky zkusi (bud chodi domu pozde nebo ted o vikendu na nej neco vlezlo, tak se trochu stranil, jinak tomu nic nebrani).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SEBIEN: já začala nosit z praktických důvodů a nakonec jsem byla překvapená, jak je mi to příjemné a milé....furt říkám, že to je jedna z mála pozitivních věcí na rodičovství s úplně mrňavým miminem :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jj, a u cestování pražskou MHD třeba i moje máma a mužova prababička uznaly, že je to šikovný a přestaly mi to vymlouvat.

    (a popravdě, on to byl vlastně i jeden z těch hlavních důvodů, proč jsem šátek chtěla, o psychologických výhodách nošení jsem uvažovala až v druhé řadě)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: přesně....bydlet na "venkově" nebo prostě někde, kde převážně chodím pěšky a není problém s kočárkem, tak ho taky využívám....když ale bydlíme v praze a navrch blbě u stanice metra, která nemá bezbariérový přístup, ale naopak tři dlouhá ramena pevných schodů, no tak to si člověk sakra rozmyslí jak bude cestovat :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IBERIA: já zas mám kamarádku, které dítě děsně řvalo v kočárku a nikdy nezkusila nosit. podle mě je samo ideál, když fungují obě varianty a člověk fakt může využívat výhody obou (já bych třeba určitě víc nosila být ve větším městě a muset jezdit MHD... ), ale hlavní je pohoda dítěte. a když řve, tak bych prostě zkoušela další možnosti...
    IORETH
    IORETH --- ---
    IBERIA: Díky :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IORETH: radeji predem zavolej. A pani majitelka je moc mila a poucena.
    IORETH
    IORETH --- ---
    IBERIA: Díky, zkusím tam zajít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam