• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    A take pomuze vzdusna vazba satku. Legendarni agave od didymosu nebo treba vlnky od tehoz. S temi jsem nosila cele leto bez problemu. K tomu vlnene nebo bambusove obleceni pro tebe i miminko.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    INANNA: K druhej časti dotazu...pátrala som po tom istom u skúsenejších nosníc a moc ma teda nepotešili, ikeď to znie vlastne logicky: úvazy, ktoré dobre rozkladajú váhu (=viacvrstvé) sú vo vedrách nepohodlné práve kvoli poteniu, najma ak máš čistobavlnenú šatku. Takže mi doporučili šatku s prímesou (ľan, bambus, hedvábí...) alebo presun na záda. Takže som teraz vo fáze tréningu nosenia na zádech (v šatke viažem batoh a inak nosím v Kibi) a požičala som si Didymos s konopím (ešte som s ním ale vonku nevyrazila, tak neporeferujem). Inak dcéra má tiež 9m (takmer 9,5 kg) a najviac zvyknutá som na KsK uvnitř.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: doporucuju uvaz dvojity kriz. je pohodlny a jsou to jen dve vrstvy. nebo pak na zada.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    INANNA: svata nositkova trojice: Manduca, Ergo a Beco
    INANNA
    INANNA --- ---
    Mám dva dotazy: Jednak - určitě to tu někde je, ale složitě se mi to filtruje - jaké značky nosítek jsou osvědčené kromě Manduca, Kibi?
    A druhak - jaký úvaz nosíte, když je tepleji. Nosím malou (9m) v kříži s kapsou uvnitř, ale občas už je nám vedro. Zároveň je dost těžká, takže potřebuji nějaký, co dobře rozloží váhu.

    Díky za tipy.
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    HANUMA: Já si to právě zatím taky neumím představit. Postýlku určitě budeme mít přiraženou k naší posteli, ale bojím se toho, že Bertíka bude mimino budit. No, ale když trvdíte, že si na to děti zvyknou, tak vám asi budu věřit:) Momentálně nemám vůbec náladu na to, abychom se pokoušeli naučit ho spát celou noc ve vlastním pokoji, protože když je v naší posteli, tak je v klidu a navíc je to takovej příjemnej měkkoučkej plyšák ;)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Zrovna jsem se sem šla zeptat, jak řešíte přebalování s šátkem a tady se to řeší :-)
    Zatím jsem v šátku nosila jen doma nebo v lese za barákem. Mimino v tom vydrží maximálně hodinu než si schrupne a pak chce ven čůrat nebo něco. Vůbec si nedovedu představit, jak bych to ve městě dělala...
    Myslíte, že když budu nosit často, tak si zvykne i na delší nošení? Když se začne kroutit a brečet, tak jí vždycky vyndám - říkám si, že si třeba něco přeležela a já to nemůžu poznat.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ALDETRUDA: s mladším jsem spala v ložnici, ke staršímu se přesunul manžel. paměť je potvora, ale mám dojem, že v podstatě do doby, než šel mladej do vlastní postýlky do dětského pokoje, starší pak začal zase docházet za náma.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HANUMA: super, gratuluju! ani jsem nevěděla, že už je druhá na světě...
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    ALDETRUDA: pred porodem jsem si spolecny spani neumela moc predstavit. bala jsem se, ze se starsi bude budit a na krik miminka bude reagovat taky krikem. mam kluka 2,5 a holcicku 6tydnu. spim mezi nimi a kdyz se mala zacne v noci kroutit, tak ji stihnu vetsinou prebalit i zacit kojit jeste nez zacne brecet. jednou se mi dokonce stalo, ze kdyz mala zacla kricet, bracha se vzbudil, nezne na ni kouknul a rekl "asi ma hlad", nacez klidne usnul:))
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ALDETRUDA: starší syn (5 let) spí s námi v posteli, mladší (9 měsíců) je večer uložen do své postýlky u nás v ložnici a když jdeme spát, beru si ho taky k sobě...občas se navzájem budí, zvláště když jsou nemocní (což jsou poslední 4 měsíce v podstatě pořád), ale pokud mladší pláče, tak starší už je rezistentní a spí v klidu dál :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ALDETRUDA: Dá se to, u nás se navzájem nebudí, jen narážíme na to, že se nás 5 do postele pohodlně nevejde :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ALDETRUDA: spí u nás oba. Tonda k ránu chodí k nám a Alenka má postýlku přisunutou k naší. Ze začátku se vzájemně budili, ale teď už ne, zvykli si vzájemně, že dělají rámus.
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    Jak jste řešili společné spaní po narození druhého dítěte? Bertík (teď 19m) usíná ve svém pokoji, ale v noci putuje k nám a napadlo mě, že až budeme mít v ložnici mimino, tak Bertíka vlastně asi bude budit pláčem. Odnaučit ho spát u nás se mi moc nechce, ale zase lepší teď než aby pak měl pocit, že ho vyšoupnul sourozenec. Nebo se to dá se dvěma dětma zároveň?
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    tak už jste mě taky nakazily merino mánií, po objednání několika kousků pro malýho z mmb jich budu pořizovat rozhodně více :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    videno na nyxu

    Milí přátelé,
    ráda bych vás ještě jednou pozvala na "Velikonoční pobyt s Naomi Aldort". Odhodlala jsem se k tomuto druhému oslovení proto, že se mi náhodou dostal do ruky hrubý nástin semináře, který si Naomi připravuje, a zjistila jsem, že seminář bude mít mnohem jiný rozměr, než jsem očekávala já a možná i většina z vás. Nepůjde tedy o takový delší webový seminář, jaké si můžeme zase dopřávat, až Naomi bude doma - levněji a v pohodlí našich domovů. Půjde o hlubokou práci na sobě, o interaktivní seminář plný cvičení, modelování situací a terapeutických her, jaký si bez osobní přítomnosti Naomi opravdu dovolit nemůžeme. A vzhledem k tomu, že Naomi už se pak pravděpodobně dlouho v Evro pě neukáže, se jedná o dosti jedinečnou příležitost... Vím, že cena je vysoká a termín pro některé z vás nevhodný, bohužel však jiný volný Naomi neměla a - jak známe Naomi - určitě to bude stát za to.
    Zatím se mi na seminář přihlásilo dosti málo lidí a začíná to vypadat, že budeme muset uvažovat i o jeho zrušení, což by mi bylo velice líto. Ráda bych vás proto poprosila - pokud účast na semináři zvažujete, napište mi, prosím, co nejdříve. Pokud víte o někom, pro koho by mohl být seminář přínosným, pozvěte ho, prosím, také. Ostatní informace najdete tady: http://www.naomialdort.cz/home/velikonocni-pobyt-s-naomi-aldort . Přihlášky vám případně ráda pošlu.

    Tady je, co o semináři píše Naomi:
    Seminář pro pokročilé je pro ty, kteří se již v učení Naomi dobře orientují, zúčastnili se semináře v Prudké nebo jiných seminářů, a jsou připraveni si osvojit dovednost nacházet své vlastní odpovědi a osvobodit se od omezujících myšlenek, které jim jsou na překážku v rodičovství. Nepůjde už o to získat odpovědi od Naomi, ale o to naučit se objevit svou vlastní moudrost, nezatíženou emočními omezeními a přesvědčeními. Cílem semináře pro pokročilé je, abyste si osvojili dovednost vytvářet si své vlastní odpovědi. Budeme pracovat na jednotlivých problémech účastníků, ale ne tak, že by Naomi poskytovala odpovědi, ale tak, že půjdeme do hloubky, zaměříme se na slabá místa a dostane s e nám nového vhledu, kdy rodič vidí, co do té doby neviděl.
    Témata: svobodné vzdělávání (unschooling), obvyklé chyby rodičů inspirujících se Naomi, aplikace učení Naomi na vztahy mezi dospělými, komunikace, která mění napětí v lásku, emoce, agrese, chování, sourozenci, vedení, emoce a potřeby rodičů: jak respektovat svoje dítě i sami sebe, atd.
    Součástí semináře bude mnoho cvičení, modelování situací, terapeutických her.

    S přáním krásných jarních dní
    Petra Kutáčková
    ADD
    ADD --- ---
    LIDA_12: Na břiše mi to brzo začalo vadit, ale na zádech se to dalo docela dlouho - já v tu dobu už nosila v krosně, lépe se mi nandavala, dítě mělo svůj prostor a dalo se během cesty odkládat.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    LIDA_12: Zrovna to resim, jsem ve ctvrtem mesici a obcas nosim dcerku 1,5 roku. Ale od zacatku tehotenstvi mi je noseni dost neprijemne, na brise mi to vubec nejde, na zadech trochu. Presla jsem spis na golfky. Ale hodne holek nosi stale a nevadi jim to. Me hrozne chybi dech a mam potize to udychat (bydlime na kopci). Tak nosim jen nekdy doma trebas pri zehleni:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BARBARA0709: a jeste doplnim tula toddler
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Díky za odpovědi. Nosím ji na procházky se psem a zatím ok, tak uvidím, jak to bude dál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam