• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SEBIEN: já jsem osobně spíš odpůrce MMB, taky to s tím nějak neumím resp. nemám chuť ani sílu tomu věnovat potřebný čas...bo najdou se tam poklady, ale často značně zakopané :-)

    nicméně zrovna tenhle týden jsem tam nakupovala....potřebovala jsem nutně pro dceru nové plavky (chodí každý týden plavat) a staré proděravěla...a ač má plavek několik, tak vyloženě plavecké jen jedny....čili to bylo urgentní...koupit v březnu v obchodě dětské plavky téměř nemožné (jako proč, když jsou všude kryté bazény a plave se celoročně), tak jsem zalovila na netu,našla vhodné plavky, ale zjistila, že za plavky za 300 chtějí poštovné 150 kč....naštěstí jsem našla nějakou paní na mmb, který mi identické plavky dodala za stejnou cenu s poštovných 30 Kč, což už unesu
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Já už to taky zkoušela párkrát dřív a po pár minutách to zase vždycky zavrhla a smířila se s tím, že zas tak výhodně nakupovat zřejmě nikdy nebudu. Teď o tom uvažuju vážně jen kvůli tý vlně. No, uvidíme...:)
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEBIEN: nejsi sama, mám ho taky. Takovej, že si radši nechám všechny ty super koupě ujít, než bych se v tom hrabala. Zkoušela jsem to už asi 3x, mám tam dokonce registraci, ale prostě nejsem schopná se překonat :))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Každopádně díky za instruktáž, zkusím se překonat a prozkoumat to, pak se budu smiřovat s tím, že to skutečně dělám, udělám si cvičení v přehlížení gramatických chyb a debilních popisků, a pak třeba i něco objednám (a před manželem o tom pomlčím) :). Mám problém, já vím.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RENNFRI: právě, taky jsem to zkusila, tak jsem si říkala, jestli v tom není zas nějakej fígl...
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SEBIEN: vyzkoušeno, nevyhodí to žádný výsledek
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Da se do kolonky "velikosti" napsat nejak i vice velikosti, kdyz to maji v mnoznem cisle?
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Kategorie mají podle mě smysl, když člověk hledá "Kitty" na oblečení nebo naopak plyšovou hračku, tam je vhodné si katerogii určit. Jakmile hledám "Fare / 29", nechávám všechny kategorie, škoda přijít o nabídku od nějaké zmatené maminky.
    A bacha na tu kolonku vpravo "od hvězd"/"od všech inzerentů" - na to leckdo přijde až po dlouhém čase a zbytečně na začátku přihází o levné nabídky od maminek, které potřebují udělat rychle místo ve skříni, a kupuje jen od těch, kteří to mají jako přivýdělek, často dokonce jako zaměstnání.
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: A hlavně dej "použité", je tam dost nových šíleně drahých věcí.
    A já mám nastavené "všechny kategorie", protože lidi omylem strkají svetry mezi hračky a boty mezi "domácí mazlíčky".
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEBIEN: Dej si hledat od všech inzerentů, do názvu napiš merino, zadej velikost, možná i maximální cenu, co jsi ochotná zaplatit, ono se to tím zúží a vypadnou celkem relevantní výsledky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEBIEN: Základ je, že když vyhledáváš podle názvu, tak musíš vyzkoušet všechny myslitelné varianty pravopisných chyb :o)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Nemůžete mi někdo dát školení, jak na tom mmb hledat? Považuju se za poměrně zdatnou, co se internetů týče, ale uspořádání mimibazaru mě vždycky velmi rychle odradí a nejsem schopná tam cokoli rozumně najít.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    A taky mozna stoji zainvestovat do vlneneho oblecku manymonths, ktery ma tolik patentku, ze je na dite v rozpeti 3 az 18 mesicu. Stoji sice novy kolem 800, ale kdyz si clovek spocita, jak dlouho vydrzi, tak se to vyplati.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Merino bodycka na mmbz se daji sehnat do dvou stovek, uz jich par mam

    Iobio je super, je tenounky, takze hodlam pouzivat v lete, zatim nosime obe vlnu a teplotu reguluju pridanim ci odebranim vrstev pres obe a pak rozvrzenim namahy. Kdyz vidim, ze mame pred sebou kopec, zvolnim, abych se nezpotila.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SHARIE: měla jsem Didymos stříbrné vlnky a byly jak svetr...
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Merino veci zkus kupovat bazarove (modry konik, mimibazar). Bambusove veci tak ruzne na netu - fajn bodycka i trika sije na fleru Vyrobeno tlapkami.
    A mezi vzdusnosti a tloustkami satku je opravdu veliky rozdil. Treba girasol nebo neobulle nosim jen v zime. V lete jen vlnky a gekony od didymosu nebo zaru:)
    Primesove satky moc nezkousim, mam strach o jejich pecovani (prani vlny, zehleni konopi nebo jemnost hedvabi neni nic pro mne:).
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    INANNA: Dám vedieť, ale tuším, že to naozaj bude rozdiel. S merinom mám dobré skúsenosti od Celavi, teraz som sa rozhodla vyskúšať ešte kombináciu merino+hedvábí - kúpila som body od Iobio. Inak ja som v lete dosť nosila moiru (no stelesnenie ženskosti to fakt nie je, ale účel to splnilo). Naopak nejaký zásadný rozdiel nosítko-šátek som v teplotnom komforte nevidela, bolo mi fest teplo v oboch:-) Snáď len že v nosítku som menej líná dieťa vyndavať/zandavať, tak sme viac luftovali.
    INANNA
    INANNA --- ---
    BARBARA0709: Tak dej zprávu, až šátek s příměsí vyzkoušíš. Je to opravdu takový rozdíl
    SHARIE?

    A co se týče pocení je nosítko lepší?

    A tipy na cenově dostupné vlněné nebo bambusové oblečení náhodou nemáte?

    Díky, díky.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    A take pomuze vzdusna vazba satku. Legendarni agave od didymosu nebo treba vlnky od tehoz. S temi jsem nosila cele leto bez problemu. K tomu vlnene nebo bambusove obleceni pro tebe i miminko.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    INANNA: K druhej časti dotazu...pátrala som po tom istom u skúsenejších nosníc a moc ma teda nepotešili, ikeď to znie vlastne logicky: úvazy, ktoré dobre rozkladajú váhu (=viacvrstvé) sú vo vedrách nepohodlné práve kvoli poteniu, najma ak máš čistobavlnenú šatku. Takže mi doporučili šatku s prímesou (ľan, bambus, hedvábí...) alebo presun na záda. Takže som teraz vo fáze tréningu nosenia na zádech (v šatke viažem batoh a inak nosím v Kibi) a požičala som si Didymos s konopím (ešte som s ním ale vonku nevyrazila, tak neporeferujem). Inak dcéra má tiež 9m (takmer 9,5 kg) a najviac zvyknutá som na KsK uvnitř.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: doporucuju uvaz dvojity kriz. je pohodlny a jsou to jen dve vrstvy. nebo pak na zada.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam