• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SEBIEN: já jsem osobně spíš odpůrce MMB, taky to s tím nějak neumím resp. nemám chuť ani sílu tomu věnovat potřebný čas...bo najdou se tam poklady, ale často značně zakopané :-)

    nicméně zrovna tenhle týden jsem tam nakupovala....potřebovala jsem nutně pro dceru nové plavky (chodí každý týden plavat) a staré proděravěla...a ač má plavek několik, tak vyloženě plavecké jen jedny....čili to bylo urgentní...koupit v březnu v obchodě dětské plavky téměř nemožné (jako proč, když jsou všude kryté bazény a plave se celoročně), tak jsem zalovila na netu,našla vhodné plavky, ale zjistila, že za plavky za 300 chtějí poštovné 150 kč....naštěstí jsem našla nějakou paní na mmb, který mi identické plavky dodala za stejnou cenu s poštovných 30 Kč, což už unesu
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MOLLY: Tu máme taky, zkusím to dát přímo do těch kukliček.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    no jo, já to pamatuju ještě za střízliva... byla jsem úplně u začátků MMB (mám dvouciferné ID) a pak už proběhl ten známý efekt vařené žáby. jak se to měnilo postupně, stíhala jsem se na změny adaptovat, vyznám se tam a slazené matičky mě sice točej, ale zvládám je.

    na ten vznik se přesně pamatuju. Rodina.cz chtěla nějak zpoplatnit nebo omezit tamní bazárek, tak se začalo domlouvat, že by si to někdo založil na sebe, ať je možnost prodávat věci po dětech i nadále zadarmo. Když jsem jela do porodnice, ještě fungoval bazárek na Rodině, když jsem přijela, už nefungoval a registrovala jsem se na tehdy ještě novém, holém, neblikajícím mimibazaru...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEBIEN: Nic si z toho nedelej, ja to otevrela jen jedinkrat a nikdy vic a funguju proste bez toho.. Jako ty hlasky bych mozna jeste teoreticky zvladla, ale to jak je to cely udelany, to nedavam
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    RYBKA: levandule?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Kdo "jedete" v merinu - chráníte ho nějak před moly? Po téhle zimě, kdy jsme merino kukly v podstatě nevytáhli, jsem zjistila, že jsou hrozně děravé, asi prožrané :-( Byly v šuplíku, kde je mezi prádlem mýdlo, myslela jsem, že ta vůně moly odradí, ale zřejmě to nestačilo :-(
    ADD
    ADD --- ---
    Me akorat rozciluje, ze me pulka lidi oslovuje zdrobnelinou meho jmena. A doufam, ze neberou jako urazlive, ze do hodnoceni pisu "Dekuji za balicek, dorazil v poradku." a neobklopuju to ruzickama a muck smajlikama.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nakupuju tam posledních 5 let relativně často a za celou dobu jsem komunikovala jen se dvěma přeslazenejma :-) Buď mám super štěstí, nebo to není tak hrozné, jak se na první pohled zdá ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: pochopitelně 4 obchody :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SEBIEN: já tam nedávno dělala tři obchody, ve třech případech, osobní předání a normální, soudný ženský, čtvrtý poštou a tam jsem se teda dočkala hlášek "penízky na účtíku" a "děkuji za obchůdek". Já teda vždy píšu stylem " reaguji na" "mám zájem o vámi inzerovanou", takže většina odpoví ve stejném duchu.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Já už to taky zkoušela párkrát dřív a po pár minutách to zase vždycky zavrhla a smířila se s tím, že zas tak výhodně nakupovat zřejmě nikdy nebudu. Teď o tom uvažuju vážně jen kvůli tý vlně. No, uvidíme...:)
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEBIEN: nejsi sama, mám ho taky. Takovej, že si radši nechám všechny ty super koupě ujít, než bych se v tom hrabala. Zkoušela jsem to už asi 3x, mám tam dokonce registraci, ale prostě nejsem schopná se překonat :))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Každopádně díky za instruktáž, zkusím se překonat a prozkoumat to, pak se budu smiřovat s tím, že to skutečně dělám, udělám si cvičení v přehlížení gramatických chyb a debilních popisků, a pak třeba i něco objednám (a před manželem o tom pomlčím) :). Mám problém, já vím.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RENNFRI: právě, taky jsem to zkusila, tak jsem si říkala, jestli v tom není zas nějakej fígl...
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SEBIEN: vyzkoušeno, nevyhodí to žádný výsledek
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Da se do kolonky "velikosti" napsat nejak i vice velikosti, kdyz to maji v mnoznem cisle?
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Kategorie mají podle mě smysl, když člověk hledá "Kitty" na oblečení nebo naopak plyšovou hračku, tam je vhodné si katerogii určit. Jakmile hledám "Fare / 29", nechávám všechny kategorie, škoda přijít o nabídku od nějaké zmatené maminky.
    A bacha na tu kolonku vpravo "od hvězd"/"od všech inzerentů" - na to leckdo přijde až po dlouhém čase a zbytečně na začátku přihází o levné nabídky od maminek, které potřebují udělat rychle místo ve skříni, a kupuje jen od těch, kteří to mají jako přivýdělek, často dokonce jako zaměstnání.
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: A hlavně dej "použité", je tam dost nových šíleně drahých věcí.
    A já mám nastavené "všechny kategorie", protože lidi omylem strkají svetry mezi hračky a boty mezi "domácí mazlíčky".
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEBIEN: Dej si hledat od všech inzerentů, do názvu napiš merino, zadej velikost, možná i maximální cenu, co jsi ochotná zaplatit, ono se to tím zúží a vypadnou celkem relevantní výsledky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEBIEN: Základ je, že když vyhledáváš podle názvu, tak musíš vyzkoušet všechny myslitelné varianty pravopisných chyb :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam