• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: Ten problém bude jinde než v merinu. Když už doma moly máš, půjdou přednostně do merina, ale samotný merino je domů nepřivede. Řeš spíš zdroj molů.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    RYBKA: levandule?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Kdo "jedete" v merinu - chráníte ho nějak před moly? Po téhle zimě, kdy jsme merino kukly v podstatě nevytáhli, jsem zjistila, že jsou hrozně děravé, asi prožrané :-( Byly v šuplíku, kde je mezi prádlem mýdlo, myslela jsem, že ta vůně moly odradí, ale zřejmě to nestačilo :-(
    ADD
    ADD --- ---
    Me akorat rozciluje, ze me pulka lidi oslovuje zdrobnelinou meho jmena. A doufam, ze neberou jako urazlive, ze do hodnoceni pisu "Dekuji za balicek, dorazil v poradku." a neobklopuju to ruzickama a muck smajlikama.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nakupuju tam posledních 5 let relativně často a za celou dobu jsem komunikovala jen se dvěma přeslazenejma :-) Buď mám super štěstí, nebo to není tak hrozné, jak se na první pohled zdá ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: pochopitelně 4 obchody :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SEBIEN: já tam nedávno dělala tři obchody, ve třech případech, osobní předání a normální, soudný ženský, čtvrtý poštou a tam jsem se teda dočkala hlášek "penízky na účtíku" a "děkuji za obchůdek". Já teda vždy píšu stylem " reaguji na" "mám zájem o vámi inzerovanou", takže většina odpoví ve stejném duchu.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Já už to taky zkoušela párkrát dřív a po pár minutách to zase vždycky zavrhla a smířila se s tím, že zas tak výhodně nakupovat zřejmě nikdy nebudu. Teď o tom uvažuju vážně jen kvůli tý vlně. No, uvidíme...:)
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEBIEN: nejsi sama, mám ho taky. Takovej, že si radši nechám všechny ty super koupě ujít, než bych se v tom hrabala. Zkoušela jsem to už asi 3x, mám tam dokonce registraci, ale prostě nejsem schopná se překonat :))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Každopádně díky za instruktáž, zkusím se překonat a prozkoumat to, pak se budu smiřovat s tím, že to skutečně dělám, udělám si cvičení v přehlížení gramatických chyb a debilních popisků, a pak třeba i něco objednám (a před manželem o tom pomlčím) :). Mám problém, já vím.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RENNFRI: právě, taky jsem to zkusila, tak jsem si říkala, jestli v tom není zas nějakej fígl...
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SEBIEN: vyzkoušeno, nevyhodí to žádný výsledek
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Da se do kolonky "velikosti" napsat nejak i vice velikosti, kdyz to maji v mnoznem cisle?
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Kategorie mají podle mě smysl, když člověk hledá "Kitty" na oblečení nebo naopak plyšovou hračku, tam je vhodné si katerogii určit. Jakmile hledám "Fare / 29", nechávám všechny kategorie, škoda přijít o nabídku od nějaké zmatené maminky.
    A bacha na tu kolonku vpravo "od hvězd"/"od všech inzerentů" - na to leckdo přijde až po dlouhém čase a zbytečně na začátku přihází o levné nabídky od maminek, které potřebují udělat rychle místo ve skříni, a kupuje jen od těch, kteří to mají jako přivýdělek, často dokonce jako zaměstnání.
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: A hlavně dej "použité", je tam dost nových šíleně drahých věcí.
    A já mám nastavené "všechny kategorie", protože lidi omylem strkají svetry mezi hračky a boty mezi "domácí mazlíčky".
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEBIEN: Dej si hledat od všech inzerentů, do názvu napiš merino, zadej velikost, možná i maximální cenu, co jsi ochotná zaplatit, ono se to tím zúží a vypadnou celkem relevantní výsledky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEBIEN: Základ je, že když vyhledáváš podle názvu, tak musíš vyzkoušet všechny myslitelné varianty pravopisných chyb :o)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Nemůžete mi někdo dát školení, jak na tom mmb hledat? Považuju se za poměrně zdatnou, co se internetů týče, ale uspořádání mimibazaru mě vždycky velmi rychle odradí a nejsem schopná tam cokoli rozumně najít.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    A taky mozna stoji zainvestovat do vlneneho oblecku manymonths, ktery ma tolik patentku, ze je na dite v rozpeti 3 az 18 mesicu. Stoji sice novy kolem 800, ale kdyz si clovek spocita, jak dlouho vydrzi, tak se to vyplati.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Merino bodycka na mmbz se daji sehnat do dvou stovek, uz jich par mam

    Iobio je super, je tenounky, takze hodlam pouzivat v lete, zatim nosime obe vlnu a teplotu reguluju pridanim ci odebranim vrstev pres obe a pak rozvrzenim namahy. Kdyz vidim, ze mame pred sebou kopec, zvolnim, abych se nezpotila.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SHARIE: měla jsem Didymos stříbrné vlnky a byly jak svetr...
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Merino veci zkus kupovat bazarove (modry konik, mimibazar). Bambusove veci tak ruzne na netu - fajn bodycka i trika sije na fleru Vyrobeno tlapkami.
    A mezi vzdusnosti a tloustkami satku je opravdu veliky rozdil. Treba girasol nebo neobulle nosim jen v zime. V lete jen vlnky a gekony od didymosu nebo zaru:)
    Primesove satky moc nezkousim, mam strach o jejich pecovani (prani vlny, zehleni konopi nebo jemnost hedvabi neni nic pro mne:).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam