• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SHARIE: a proč musí být sypaná ? mně se na zahradě ze dvou pidi levandulí udělalo prakticky levandulové pole, když to kvete, tak nevím co s tím, tak jsem to vloni ostřihala a aspoň trošku jsem dala do pytlíčků mezi prádlo, normálně celé stvoly i s květy....kdybys o to stála, tak ti klidně kytici levandule věnuju, až pokvetou

    mmch, je to docela pěkná kytky, na konci školního roku to rozdáváme všem učitelkám kam voko dohlídne, vypadá to hezky, když se to uváže s fialovou mašlí a je to i užitečné, má-li někdo zájem
    ADD
    ADD --- ---
    SHARIE: Já jen hádám. Kdysi jsem ji na nějakých tržištích kupovala, ale to je tak dvacet let. Předpokládám, že sypanou mít nebudou, ale levně napytlíkovanou by mít mohli.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ADD: Ja to pres mobil nejak nemuzu dohledat:( ja levanduli sypanou na trhu nikdy nevidela:(
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    ADD: jo pardon, mi nějak nedocvaklo že už funguje
    ADD
    ADD --- ---
    Levanduli na farmarskych trzich?
    ADD
    ADD --- ---
    Tak uz to piste do merinackeho klubu, ne? Body s kratkym meli kluci normalni merino a merino/hedvabi. Ja mam merino s kratkym a tilka z Icebreakeru.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    A ja mam jeste dotaz k merinu - nevite, kde levne sehnat sypanou levanduli (praha nebo internet). Chci ji dat do sacku k uskladnenemu merino obleceni. Co jsem nasla na netu, bylo hrozne drahe postovne...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    chtela jsem se ptat na totez, plus by me zajimaly tipy na konkretni znacky ci typy vhodneho body na leto.

    Koukala jsem, ze Devold dela i detskou variantu breeze (sama mam, takze vim, co od toho cekat), ale nepodarilo se mi to najit na zadnym ceskym shopu. Nebo neco s hedvabim?
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    holky merinářky - jak nosíte v létě? zůstáváte u dlouhého rukávu nebo sháníte krátký? jsem koukala že z druhé ruky se s krátkým moc sehnat zřejmě nedá (prcek bude mít v srpnu rok)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    KOTENCE: Dekuju moc za tip na cisteni kyselinou. Stacily dve minuty a tricka jsou naprosto bez fleku! Dekuju a zarazuju do sveho cisticiho repertoaru:)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ADD: podívej se na web firmy Engel
    ADD
    ADD --- ---
    GIMEL: Prima. Těším se na výměnu zkušeností. :-)
    LISTICKA: Plstěný svetr? Já myslela, že svetr je z principu pletený? Plstěný si dovedu představit tak kabát...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ADD: Ano, to byl záměr, ale napřed se mě to ptalo na neměnitelnou část názvu, tak jsem dala merino, protože o něm by měl být klub primárně. Už je to spravený :)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ADD: SEBIEN: No byl to plstěný merino svetr Engel z Brány k dětem. Třeba věci od Skapi drží tvar, ale to je úplet.
    ADD
    ADD --- ---
    GIMEL: Jsem pro, ale vzhledem k charakteristice, neměl by se název doplnit na "Merino a jiné přírodní textilní materiály"? Jednak je to výstižnější, jednak předpokládám, že 80 % lidí vůbec netuší, co je merino, a nic si pod tím nepředstaví. Z delšího názvu by to bylo jasnější.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Nedalo mi to a založila jsem klub o merinu, určitě si zaslouží víc než tady naši občasnou diskusi. Kdo máte chuť, zahlasujte pro jeho založení.
    Děkuju
    [ GIMEL @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SHARIE: když všechno selže, ještě je možnost to dobarvit celý. Aspoň ty fleky nebudou tak výrazné, ale chápu, že to není úplně řešení číslo jedna.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SHARIE: Ruku do ohně bych za to nedala, ale sama bych to zkusila. Spíš než na vlně záleží na barvě, kterou je to barvený.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LISTICKA: mozna nejde jen o teplotu, ale i o praci prostredek, teda aspon u nekterych uprav, nektery asi budou choulostivejsi, jak pise ADD.

    (vcera jsem koukala na vlneny veci v Brane a u nejakych tam v recenzich taky psali, ze se jim srazi ci meni tvar)
    ADD
    ADD --- ---
    LISTICKA: Je to divný, musel tam mít nějaký teplotní šok. A taky záleží na úpravě vlny, některá merino trika žehlím na trojku s napařováním a nic jim to nedělá, některé svetry jednou opatrně vypereš a můžeš je vyhodit.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Když jsme u té merino vlny - je možné, že by se mi svetr z merino plsti výrazně srazil do délky a vytáhl do šířky po vyprání v pračce na 30 stupňů? Mám pocit, že už blbnu, ale přijde mi, že ten tvar byl prostě jiný...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SHARIE: ´žlučové mýdlo na červené ovoce moc nefunguje, u normálního prádla je na to nejlepší vanish, u vlný bohužel nevím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam