pro markyshu ale i tak vseobecne: ptala jsem se na FB ve skupine Naomi na cosi a ozvala se mi po case nejaka pani ktera jede Aware Parenting, coz je v podstate to samy co naomi (se mi zda), akorat podstatne levnejsi (se mi zda :-)), zkopiruju sem jeji vzkaz a nabidku jejich seminaru:
Ahoj Mirko, nedavno jsem se přidala do téhle skupiny. Jsem certifikovanou instruktorou aware parenting, které je založeno na stejných principech, jako práce od Naomi. Autorka aware parenting Aletha Solter a Naomi se vzájemně respektují. žiju v Austrálii, ale zrovna jsem na 3 měsíce v ČR - Praha a Frýdek Místek. Pořádám několik seminářů případně jsem k dispozici osobně nebo na telefonu www.awareparenting.cz - tady najdeš vice info. Jinak jestli máš nějaké konkrétní jednoduché otázky, tak sem s nimi, můžeme je probrat I na tomhle foru. Hodně štěstí! Martina
Vědomé rodičovství - Martina Tylečková
www.awareparenting.cz
---
jinak k te Alethe: zajimava se mi zda knizka Attachment Play, tady je nahled na obsah:
http://www.awareparenting.com/attachmentplaysample.pdf
Asi to nikdo necetl co, zajimalo by mne konkretne tech 9 typu vazebnich her :-)
(jeden z nich je power-reversal games, tj nechat decko zazivat pocit moci tim ze treba vyhazuje neco odnekud a rodic dramaticky dava najevo svou bezmoc jak to furt uklizi... na toto Naomi taky furt prisaha, konkretne jsem ji slysela rict formulaci: Jeden tatinek komentoval, proc se zabyvat slozitou vychovnou teorii, kdyz power games tak fantasticky funguji a resi prakticky vsechno!!! Ha ha, tatinek ma cast pravdy, samozrejme je dobre rozumet dalsim detailum vychovy, ale v zasade ano, reseni detske bezmoci opravdu pomaha velmi moc.)