• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    LYDI
    LYDI --- ---
    SOLEI: a pocitani pribere? (; jezis ja sem rada, ze ja nic neresim, doktorka nic neresi a neni obecne co resit :D
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Budu si muset začít ty percentily taky počítat, dostala jsem na kontrole vynadano za nízké přírůstky, ma malo faldu ale vychrtly není a hlady ho plakat nenechavam
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já mám taky podle percentilu dítě furt v polovině tabulek a přitom je mnohem větší, než většina, co potkáváme. Ony jsou percentilové grafy takové divné na srovnání. Jirka kupříkladu nosí velikost 92 teď, krátce před druhým rokem.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: určitě je grafů víc, jen v týhle aplikaci jsou dva různý, CDC a WHO, nicméně oba mi ukazují 75. percentil, teď i o kousek výš. Ale právě proto píšu "podle mojí aplikace", protože na netu jsem to onehdá našla zas jinak.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SEBIEN: To je divný, každej graf jinej. Nám doktorka v 5 měsících naměřila 66cm a podle nějakýho grafu, co jsem našla, je 65cm 50 percentil. Ale oblečení jí je většinou krátký a široký.
    Kvůli tomu jsem nakonec koupila ten extensor na body, je to hnusný, ale pod kalhotama to neni vidět.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LYDI: jj, na to zrovna myslim, jak se to se "hodi" :-]. Nicmene, prakticky to nepouzivam, zapisuju si tam vyznamne udalosti typu "poprve se otocila na bricho" a ockovani a myslim, ze to posledni tam uz stejne nemam.
    LYDI
    LYDI --- ---
    SEBIEN: to je pak spis attachment telefonovani nez attachment parenting ne ...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: ono je to na zaznamenavani kojeni, spani, jidla, zubu, fotek, zvuku... a krom jineho jsou tam grafy :-).
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: aplikace na rust deti? to je pecka. jdu si stahnout nejakou na nocni kojeni :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ELIZHANNAH: jo, to bude větší i na dýlku, řekla bych, aspoň podle aplikace, co mám v telefonu (Zorka měla v pěti měsících 65 a hlásilo mi to nadprůměr)
    ADD
    ADD --- ---
    ELIZHANNAH: Oni nechodili tak brzo, Nik prostě měl ve dvou a půl letech 86 a teď má 92 až 98 a jsou mu tři pryč. :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SEBIEN: tak dnes změřena u doktora má 64 cm a 7100 g, tzn. obojí asi nadprůměr? Já těm percentilům moc nerozumím... co jsem vyčetla z internetů, tak je asi na svůj věk průměrně vysoká a nadprůměrně vážící. Plus ty látkovky, tak to je pak jasný, že jedině větší oblečení.

TRISSIE: u Bertíka už si to přesně nepamatuju, ale asi taky něco podobnýho, vím, že jednu velikost jsme úplně přeskočili, tak to možná bylo stejný jako u vašeho Pavla. Jednou jsem ho nasoukala do nějakýho bodýčka, kdy délka souhlasila, ale na šířku to bylo trošku těsný a okamžitě zčervenal v obličeji a spustil takovej ryk, že jsem ho z toho bleskem zase vysvlíkla :D

ADD: tohle byl prý švagr, v 9m už chodil, ale byl postavou drobnej. Tvrdí tchýně :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELIZHANNAH: Pavel nosil jednorázovky a taky měl 74 od 5 měsíců, mít látkovky, tak na ni došlo daleko dřív!
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    tak my mamr doma takocej repertoar velikosti, ze bych matese mohla zabalit klidne do padaku a porad bysme nasli bodycka, do kterejch by se vesel
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: tak nějak ;-)) B má momentálně velikost 92 a když na to přijde, i 98.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ELIZHANNAH: a kolik měří? Zorka teď v půl roce 68 a podle tabulek je asi na 80 percentilu. (Zato váha někde kolem 25, dlouhá a hubená, po mně teda fakt není).
    ADD
    ADD --- ---
    ELIZHANNAH: 74 nosili kluci, když už dávno chodili. :-)))
    MORPED
    MORPED --- ---
    me to nevadilo,aspon jsem se nebala,ze to mimino pustim....vetsi plenka=vetsi zadek=dobra drzitelnost uzlicku.
    Davala jsem novorozenecky sklad a do toho jen vkladacku a to je mensi zadek,driv se to prochcije,ale to neva.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Já bodyčka jednak mezi nohama nezapínám a jednak Alence dávám větší velikost všeho, momentálně vel. 74 ve 4,5 m :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jsem si na tu velikost uz zvykla, body mam proste na doma s latkovou vetsi, a na ven a noc s jednorazovou mensi obleceni, takze nakonec vsechno poradne unosi :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam