• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Když to podáš takhle, tak to není opravování. Tím, že řekneš "ano, ptáček" si dítě vůbec neuvědomí, že to řeklo blbě a nestresuje ho to do budoucna. Ty děti si samozřejmě myslí, že mluví srozumitelně, není žádoucí jim (v tomhle věku) dávat najevo, že ne, protože řeč se dál vyvíjí.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    YMLADRIS: Překvapuje mě, že se podle autora nemá opravovat výslovnost. Proč? Když na jiný stránce opravuje "kako - ano, to je ptáček". Kdyby dítě řeklo "páček" a já "ano, to je ptáček", tak přeci opravuju výslovnost.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    TAPINA: Moje říká égajgaj! a kojkojkojkoj!!! - na druhou stranu hodně, takže možná i mluví víc než já... :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TAPINA: neco je asi z obecne casti 1-3
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MALKE: Taky mě to překvapilo. Kolem jednoho roku. Kolem jednoho roku moje dítě ovládalo slova "Ne!", "Nééééé" a "Uáááááááááááááááááá!" a podle toho konverzace vypadala :o)
    MALKE
    MALKE --- ---
    YMLADRIS: Kolem jednoho roku?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    okopirovala jsem si par stranek z knizky jak mluvit s detma (jak rozvijet jejich mluveni) a nevim kam to hodit, matersky klub ma desny prutok, tak sorry za off topic, zde je mi to ideologicke blizke :)

    je to o obdobi kolem jednoho roku

    shrnuti



    popisy













    ULILIA
    ULILIA --- ---
    NABIS: Cez den postupne uz predtym vsetky kojenia nahradilo jedlo (tym sa odburalo i kojenie pred obednym spankom), takze nie. Ale ako som pisala, trvalo to relativne dlho, este okolo druhych narodenin sa kojil kazdu noc a nic nenasvedcovalo nejakej zmene. A potom, o par tyzdnov neskor, uz sam od seba zacal spat az do rana a tym sa odstavil. Ked som ho skusila nakojit, skusil to, ale po par sekundach sa odcucol a akoby sa stydel - a tym to skoncilo uplne :) Drzim palce, mozno je i u vas odstavenie uz za dverami :)
    NABIS
    NABIS --- ---
    ULILIA: ideal, a to nechtel ani pres den?


    INUSHKA: ja jsem dostala menses po 1,5 roce kojeni a zatim se nezda, ze by to melo vliv na mnozstvi, spise ma na to vliv pocet kojeni za den, to se mi menses spozdi. ale to jsem uz resila v diskuzi o kojeni.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SOLEI: jj, je zubatá. První zub měla ve čtyřech měsících a od té doby nějaký roste prakticky pořád. Ale kojila se teda dlouho i se zubama, dokonce ani nekousala, jinak bych ji odstavila sama, masochista nejsem :-D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SOLEI: aha, to je zajimava myslenka... Zorka se ted prakticky odstavila (je ochotna ode me neco vypit akorat rozespala nad ranem nebo venku), do ctrnacti dni od prvnich "problemu" u kojeni ji vyrostly prvni dva zuby a za dalsi tyden jsem dostala menstruaci. Plus faktory, ktery nejsou videt a nemam o nich tuseni... Ale me to vlastne nemrzi, byt jsem si myslela, ze budu kojit dyl...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    INUSHKA: není duvod trápit se s tím, já mam srandovni maserku ( ruska, lékařka z výzkumu důvodu potratu co se na důchod přestěhovala z nemecka do cech a většina její rodiny pracuje v vmem rodném městě, to se prostě nevymysli) a ta tvrdí, ze kojit dele než ma dítě zuby je neobvyklé, ze prirodacto nastavil a tak. .... Ma zuby. X není duvod pro mliko, a zrovna Tvoje Malvina je zubatá vid?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    REONA: díky :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Pamatuju si to blbě, není to diplomka, ale bakalářka Lenky Strakové z r. 2011 s názvem "Kojení a jeho vliv na délku poporodní amenorey", je to dostupné na netu, ale jaksi nejsem schopná dodat odkaz :)

    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    OXIS: já měla u prvního menstruaci po roce a půl, u druhého ani po dvou letech ne, u třetího třetí měsíc, ale na kojení to vliv nemělo, kojila jsem všechny dlouho, dva roky, dva roky, rok a půl.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MEDVED007: já u prvního v jeho 5,5 měs., u druhé (nyní 6,5 měs.) zatím nic (těhotná nejsem!)... kdysi jsem četla na to téma diplomku, ovlivňuje to hrozně moc faktorů...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    OXIS: já první menstruaci u obou dětí dostala velmi krátce po šestinedělí....a to jsem obě holky plně kojila víc jak půl roku co dvě hodiny nonstop....a obě jsem kojila do dvou let.....žádná spravedlnost v tom fakt není :-(
    OXIS
    OXIS --- ---
    INUSHKA: první menstruaci jsem dostala v jeho jedenácti a druhou hned za měsíc...doufala jsem, že to bude trochu rozhozený a jen tak zas nepřijde :P ale mlíka je furt dost a malýmu hormonální změny nijak nevadí, zdá se. Ale já jsem nějak cáklá a je mi kojení v době menstruace nepříjemný, připadá mi to nečistý nebo co.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    NABIS: U nás to asi bylo tak nějak ve vzájemné spolupráci v 11 měsících. Mně začalo ubývat mlíka, Malvína se tím pádem u kojení začala vztekat, prso čím dál častěji pouštět, sápat se mi z náruče pryč, zajímal ji tucet jiných věcí... Když pár dní po sobě nevypila prakticky nic, koupila jsem UM a kojení prostě skončilo. Mně to mrzelo, chtěla jsem kojit déle, ale příroda to zařídila jinak. Do týdne jsem dostala první menstruaci, takže myslím, že už prostě pracovaly hormóny, které laktaci zastavily.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam