• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    REONA: díky :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Pamatuju si to blbě, není to diplomka, ale bakalářka Lenky Strakové z r. 2011 s názvem "Kojení a jeho vliv na délku poporodní amenorey", je to dostupné na netu, ale jaksi nejsem schopná dodat odkaz :)

    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    OXIS: já měla u prvního menstruaci po roce a půl, u druhého ani po dvou letech ne, u třetího třetí měsíc, ale na kojení to vliv nemělo, kojila jsem všechny dlouho, dva roky, dva roky, rok a půl.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MEDVED007: já u prvního v jeho 5,5 měs., u druhé (nyní 6,5 měs.) zatím nic (těhotná nejsem!)... kdysi jsem četla na to téma diplomku, ovlivňuje to hrozně moc faktorů...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    OXIS: já první menstruaci u obou dětí dostala velmi krátce po šestinedělí....a to jsem obě holky plně kojila víc jak půl roku co dvě hodiny nonstop....a obě jsem kojila do dvou let.....žádná spravedlnost v tom fakt není :-(
    OXIS
    OXIS --- ---
    INUSHKA: první menstruaci jsem dostala v jeho jedenácti a druhou hned za měsíc...doufala jsem, že to bude trochu rozhozený a jen tak zas nepřijde :P ale mlíka je furt dost a malýmu hormonální změny nijak nevadí, zdá se. Ale já jsem nějak cáklá a je mi kojení v době menstruace nepříjemný, připadá mi to nečistý nebo co.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    NABIS: U nás to asi bylo tak nějak ve vzájemné spolupráci v 11 měsících. Mně začalo ubývat mlíka, Malvína se tím pádem u kojení začala vztekat, prso čím dál častěji pouštět, sápat se mi z náruče pryč, zajímal ji tucet jiných věcí... Když pár dní po sobě nevypila prakticky nic, koupila jsem UM a kojení prostě skončilo. Mně to mrzelo, chtěla jsem kojit déle, ale příroda to zařídila jinak. Do týdne jsem dostala první menstruaci, takže myslím, že už prostě pracovaly hormóny, které laktaci zastavily.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    NABIS: U nas to ukoncil syn par tyzdnov po 2. narodeninach. Sam od seba zacal spat postupne celu noc a tym sa postupne v priebehu par dni odstavil aj od posledneho mlieka :) Uplne bez akehokolvek nasilia ci nutenia (to ale nehovorim o mnozstve dni a hlavne noci, ked som s tym predtym chcela neuspesne seknut ja, uf). Drzim palce :)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    LYDI: Hm, do 9 kg :-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    REONA: ještě k tomu nekočárkování. Taky jsem se tu ptala před půl rokem jestli to jde kočár nemít a byla jsem uklidněna, tak jsem to zkusila. Teď už 7 měsíců výhradně šátkuju/nostíkuju, kočár nemám. Chodím na kratší procházky (v okolí máme celkem dost parků/lesů). Když jedu do města, beru nosítko, v parku na lavičce se dá nakojit, přebalit, nacvaknout a běžet dál. Ta pohoda v MHD je k nezaplacení. Šátek beru na procházky mimo město když vím, že nejspíš nebudu moc vyndavat nebo na vyběhnutí typu do sámošky pro rohliky. Na spaní se snažím být doma (3x denně), když to nestihnu, usne mi v šátku (lepší) nebo nosítku. Radši mám šátek, protože mi přijde, že je tam ve větším pohodlíčku a já ji líp cítím, ale nosítko do města, protože šátkem vymetu kdejakou poflusanou podlahu. Ještě jsem nedávno pořídila ring sling a ten je spíš nadoma. Zatím kočár neplánuju, vůbec mi nechybí - to vyvětrání řeším položením na trávu na deku/přebalovací podložku/mikinu a až bude hnusně, tak se uvidí :). Ale to začnu chodit do školy, takže budu dávat mimčo na hlídání a zbytek rodiny je k nošení skeptický, tak asi něco budu muset pořídit... :/
    LYDI
    LYDI --- ---
    ALDEMIK: jakou a za kolik? (: potrebuju od 9 kg vys
    NABIS
    NABIS --- ---
    RACHEL: Takhle si to taky predstavuju, ale zajem je furt velky. Nicmene zatim to ma vice vyhod a vicemene me to neobtezuje.
    NABIS
    NABIS --- ---
    LEDNACEK:
    MEDVED007:
    ANNAWA:
    Ja jsem spise chtela vedet, ktere z vas se postestilo, ze se dite odstavilo samo. Je mi jasne, ze je to o mne, pokud to odstaveni bude z me strany. Nocni kojeni uz jsem zrusila a bylo trocha slz, ale netrvalo to dlouho a dalo se to vydrzet. Ale jinac si myslim, ze se M. dobrovolne nevzda.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    LYDI: kupuju na mimibazaru. A prodávám autosedačku, kdybys chtěla.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NABIS: u nás to přišlo nějak společně, mně ubývalo mléka a syn (15 měsíců) najednou začal ztrácet zájem. není to moje zásluha, prostě to samovolně skončilo asi během jednoho týdne.
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    NABIS: díky za dotaz, jsem přesně v té samé situaci a cítím to přesně jak píšeš. Bertě budou dva roky za deset dnů a já pořád kojím ve dne v noci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NABIS: jak píše Medvěd, musíš se rozhodnout ty. Prestavala jsem kojit vždycky tehdy, když jsem se sama rozhodla, u všech tři jinak rozdílných synů to bylo bez potíží. A v pořádku je i takový důvod, že už prostě kojit nechceš a chceš své tělo zase jen pro sebe.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NABIS: obě děti jsem kojila +/- dva roky a mám pocit, že kdybych to neutla, tak bych je kojila dodnes :-) u starší dcery jsem si to dala jako dárek k narozeninám, v den narozenin jsem jí ráno dala naposled a od té doby už nikdy....u druhé dcery jsem o tom dumala, ale nakonec to za mě rozhodl osud, zlomila jsem si nohu a nemohla jsem vylézt v domě do patra tj. kojení večer před spaním a ráno po probuzení byl problém....takže jsem prostě kojit přestala. Obě dcery (ač jinak velmi rozdílné) to vzaly velmi v pohodě. Hodně věřím tomu, že já sama se rozhodla a to pevně a nezvratně a holky velmi jasně vycítily, že nemá cenu kolem toho dělat rotyku, protože to je prostě marné....ale nejdřív to vyřeš sama v sobě, pak to bude v klidu
    NABIS
    NABIS --- ---
    Mam dotaz na odstavovani. Jak u vas probihalo, ukoncilo to dite nebo vy nebo neco mezi tim. Ja kojim uz temer dva roky a premyslim nad tim, jak to ukoncit, samoze bych rada, aby to ukoncila M., ale mam pocit, ze to tak asi nebude.diky
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    hodne veci mam z bazose, nosenideti a aukra. a pak z bazaru ze slovenska
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam