• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    muzu mit takovy dotaz z intimni oblasti? kdyz spi dite mezi vama, jak provozujete sex- kde a kdy? a kdyz pres den spi jen v satku? ale jde mi o to hlavne vecer. dekuju
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: jj, přeně, Hoďte na něj deku mi taky naskakuje :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: doktorka na vanickovani mi to taky potvrdila, kdyz to videla. prej jim to, ze se jim neco dotyka obliceje jim muze pripominat kdyz byly v deloze. si u toho dycky vzpomenu na cimrmanovo Hodte na nej deku...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: mě by to asi taky nenapadlo. Ale už jsem slyšela někoho ze starší generace to radit.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    VERCASKOCKAMA: jj, naše si taky jednu dobu dávala ruku na obličej/čelo, ale když jsem ji zkusila záměrně zatáhnout, tak to nefungovalo...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: nas by to asi nenapadlo, kdyby to nezacal delat sam
    VERCASKOCKAMA: jj ho nechavam jen pod takovou tou tenkou dekou, pod moji perovku bych asi taky byla nervozni, kdyby se zavrtal
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    ALI_EN:
    SEBIEN: Náš si občas sám "zatahuje", když má na hlavě kapuci nebo čepici :D nebo si aspoň dává ruku přes čelo/oči :) (peřiny se teda ale taky bojím, když ho najdu víc přikrytého, než by se mi líbilo, tak z toho v ten moment vůbec nemám dobrý pocit)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: vidíš, já to vídám nebo o tom slýchám docela často, aspoň plínu přes to děcko hodí, kamarádka jednu dobu uspávala s rukou položenou na obličej :)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    akorat lidi nekdy divne koukaj, kdyz reknu "Jde se spat" a hodim na nej deku...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ALDEMIK: to nas malej zacal hodne brzo delat taky. pretah si deku pres oblicej. ted nam to je hodne napomocny, kdyz se snazi usnout a nemuze anebo kdyz my se mu snazime naznacit, ze se jde spat, tak to hodne pomaha.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Naše prostřední taky kolikrát spala s dekou přes hlavu a neudusila se, ani jako úplně malé mimino.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    No, moje dítě jako novorozenec zásadně spalo tak, že přes sebe přetáhlo peřinu a usnulo. Bez ní ani ránu. Peřinu máme velmi prodyšnou, sama jsem to zkoušela, a ani když si představím novorozeneckou sílu dýchání, nemá úplně šanci se při běžném provozu, jedné nebo dvou vrstvách atp. udusit...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GIMEL: že dítě přehodím peřinou a to se mi tam udusí, je můj každonoční strach. Synovi jsou už dva, ale stejně mám pořád obavy. Zásadně se točí hlavou někam k mým kolenům, už jsem ho takhle několikrát během nočního probuzení vyděšeně hledala v peřinách :(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIMEL: Já kolem ní dělám ohrádku z peřin a polštářů než jdu taky spát, pak už to neřešim. Je mezi náma pod jednou peřinou nebo mezi mnou a nepoužívanou postýlkou.
    MALKE
    MALKE --- ---
    GIMEL: Nijak. Měla jsem jediný problém, totiž že dítě mohlo spadnout v nohách postele (spala jsem s ním tehdy sama, muž dočasně v dětském pokoji; vyřešila jsem tak, že jsem spala naštorc, takže jsem utvořila třetí stranu trojúhelníku zeď-čelo postele-já. Ale co se týče cestování, nikdy jsem ho nepřilehla. Taky v době, kdy už cestuje, je dost velké a nerozbitné, o novorozence jsem se bála daleko víc:)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    takže myslíte, že se mám vyprdnout na kožíšek a koncept "tady je tvé místečko" a nechat ji cestovat kudy chce? Spadnout nemůže, to mám ošetřené.
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    GIMEL: souhlas s ADD - nezalehneš. Bertě jsou dva a spíme společně pořád. Cestování se u Berty časem dost zlepšilo. Nejhorší to bylo asi do jednoho roku. Jednou jsem ji v noci našla odkutálenou pod ústředním topením - spíma na zemi na futono. Je pravda, že spaní na zemi mi dost ulevuje od myšlenek, že by mohla spadnou z postele. Protože, když měla to cestovatelské období, tak by rozhodně nestačilo, že z jedné strany postele jsem ležela já a z druhé muž.
    ADD
    ADD --- ---
    GIMEL: Proste se to nedeje, strizliva matka dite nezalehne a dite se nenecha. Spali jsme dlouho v posteli ctyri a sebeunavenejsi rodic dite vnima. A to deti spaly ruzne po posteli, cestovaly celou noc. :-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Mám dotaz na rodiče, co spí s miminem/batolem v posteli - jak to řešíte, když už se začíná trochu víc vrtět? Mám noční cestovatelku, pořád se vrtí, koulí, kope, takže na pelíšku (mám ji na kožešině vedle sebe) moc nevydrží a pořád z něj někam padá :D. Ne, že by to nějak extra vadilo, holt ji prostě občas v noci poponesu, ale jednou jsem ji chytala docela hodně nízko a bojím se, abych ji třeba nepřehodila peřinou nebo nezalehla v hlubokém spánku, když se vyskytuje jinde, než ji mám v podvědomí naprogramovanou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam