• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIMEL: Já kolem ní dělám ohrádku z peřin a polštářů než jdu taky spát, pak už to neřešim. Je mezi náma pod jednou peřinou nebo mezi mnou a nepoužívanou postýlkou.
    MALKE
    MALKE --- ---
    GIMEL: Nijak. Měla jsem jediný problém, totiž že dítě mohlo spadnout v nohách postele (spala jsem s ním tehdy sama, muž dočasně v dětském pokoji; vyřešila jsem tak, že jsem spala naštorc, takže jsem utvořila třetí stranu trojúhelníku zeď-čelo postele-já. Ale co se týče cestování, nikdy jsem ho nepřilehla. Taky v době, kdy už cestuje, je dost velké a nerozbitné, o novorozence jsem se bála daleko víc:)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    takže myslíte, že se mám vyprdnout na kožíšek a koncept "tady je tvé místečko" a nechat ji cestovat kudy chce? Spadnout nemůže, to mám ošetřené.
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    GIMEL: souhlas s ADD - nezalehneš. Bertě jsou dva a spíme společně pořád. Cestování se u Berty časem dost zlepšilo. Nejhorší to bylo asi do jednoho roku. Jednou jsem ji v noci našla odkutálenou pod ústředním topením - spíma na zemi na futono. Je pravda, že spaní na zemi mi dost ulevuje od myšlenek, že by mohla spadnou z postele. Protože, když měla to cestovatelské období, tak by rozhodně nestačilo, že z jedné strany postele jsem ležela já a z druhé muž.
    ADD
    ADD --- ---
    GIMEL: Proste se to nedeje, strizliva matka dite nezalehne a dite se nenecha. Spali jsme dlouho v posteli ctyri a sebeunavenejsi rodic dite vnima. A to deti spaly ruzne po posteli, cestovaly celou noc. :-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Mám dotaz na rodiče, co spí s miminem/batolem v posteli - jak to řešíte, když už se začíná trochu víc vrtět? Mám noční cestovatelku, pořád se vrtí, koulí, kope, takže na pelíšku (mám ji na kožešině vedle sebe) moc nevydrží a pořád z něj někam padá :D. Ne, že by to nějak extra vadilo, holt ji prostě občas v noci poponesu, ale jednou jsem ji chytala docela hodně nízko a bojím se, abych ji třeba nepřehodila peřinou nebo nezalehla v hlubokém spánku, když se vyskytuje jinde, než ji mám v podvědomí naprogramovanou.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YMLADRIS: čistě za mě
    centrum Majka mi nesedlo, vše poněkud chaotické, prostředí na mě působilo tak nějak "špinavě", cvičení pro těhotné x-krát na poslední chvíli odpadlo, ovšem když jsme se já na poslední chvíli jednou odhlásila, tak po mě okamžitě paní požadovala storno poplatek (cena cvičení + nějaký procenta navíc)
    agentura Větrník - tam jsem chodila se starším na cvičení batolat, prostory strašně malé, zázemí na přebalení atd opravdu minimální, cvičení pokaždé vedla jiná slečna a nemělo to příliš řád...je to ovšem zkušenost stará 4 roky...na druhou stranu Blanka je fajn a na maily reaguje co nejdřív
    Mamicentrum - chtěla jsem tam chodit taky se starším na cvičení, ale v té době měli problém s organizací kurzů, pořád se to odkládalo/překládalo, tak jsem to nakonec vzdala...ovšem s Laďkou zkušenost v rodině víc než pozitivní (určitě víš od Verči)
    za mě v obou těhotenstvích zvítězila Jarmila, břišní tance v těhotenství a pak i cvičení s miminkama super a Jarmila u porodu k nezplacení http://www.jarmila.cz/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    dunstanova (operni pevkyne s "fotografickym" sluchem) tvrdi, ze sluchem lze jasne rozlisit 5 typu
    miminkovskeho place. Na torrentech je k tomu DVD

    Dunstan Baby Language - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dunstan_Baby_Language

    Neh (I'm hungry) - An infant uses the sound reflex "Neh" to communicate its hunger. The sound is produced when the sucking reflex is triggered, and the tongue is pushed up on the roof of the mouth.
    Owh (I'm sleepy) - An infant uses the sound reflex "Owh" to communicate that they are tired. The sound is produced much like an audible yawn.
    Heh (I'm experiencing discomfort) - An infant uses the sound reflex "Heh" to communicate stress, discomfort, or perhaps that it needs a fresh diaper. The sound is produced by a response to a skin reflex, such as feeling sweat or itchiness in the bum.
    Eairh (I have lower gas) - An infant uses the sound reflex "Eairh" to communicate they have flatulence or an upset stomach. The sound is produced when trapped air from a belch is unable to release and travels to the stomach where the muscles of the intestines tighten to force the air bubble out. Often, this sound will indicate that a bowel movement is in progress, and the infant will bend its knees, bringing the legs toward the torso.This leg movement assists in the ongoing process.
    Eh (I need to be burped) - An infant uses the sound reflex "Eh" to communicate that it needs to be burped. The sound is produced when a large bubble of trapped air is caught in the chest, and the reflex is trying to release this out of the mouth.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    DALSI TYDEN - DALSI BOD NA NASTENCE



    Prosim vase zkusenosti pocity dojmy (mineno tedy zdroje rad/podpory pro dalsi vlny kontaktnich rodicu :-))

    Belief in the signal value of your baby’s cries: Parents are encouraged to learn to understand their baby’s cries and respond quickly and appropriately to them.

    Pláč: rychle naplňovat potřeby, které dítě signalizuje pláčem
    Nějakou dobu se v západní kultuře mělo za to, že příliš reagovat na pláč dítě rozmazlí a praktikovalo se cry-it-out (odejít a nechat dítě ať se samo uklidní). Je to mezi světovými kulturami naprostá rarita a je čím dál větší konsensus že CIO poškozuje děti.
    Miminka v bezpečí: http://www.dharmagaia.cz/kniha/851-julia-dibbernova-miminka-v-bezpeci-pruvodce-pro-odvazne-rodice
    Naomi Aldort: Jak uklidnit placici miminko: http://www.naomialdort.cz/oznameni/oznameni
    Aletha Solter: kniha Tears and Tantrums. clanek: http://www.awareparenting.com/article1.htm
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    holky OT, ale nesešly by se vám někomu Nolen capáčky vel. 25 s vlněnou filcovou stélkou? nějak se mi povedlo objednat úplně mimo velikost... je to tento design http://www.capacky.cz/produkt/1258.html?katID=48 - vyšly mě na 500Kč, poštu k vám cvaknu
    OXIS
    OXIS --- ---
    Je mezinárodní týden nošení, Angel Wings má 15% slevu na nosící oblečení :)
    https://www.facebook.com/angelwings.cz?fref=photo
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    YMLADRIS: já jsem chtěla, ale doména jogasterezou.cz není momentálně funkční... asi nezaplatila prodloužení hostingu :/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RYBKA: jojo, to je posledni tema od tech Searsovych: Beware of baby trainers: Instead of taking advice about how to ‘train’ the baby to make it cry less and sleep for longer stretches, parents are encouraged to listen to their own instinct and intuition.

    casem k tomu taky dojdem. je to takove paradoxni, pac rady proponentu kontaktniho rodicovstvi jsou taky externi rady, ze :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Mně úplně nejvíc pomohla rada jedné laktační poradkyně (bohužel nejsem schopná dohledat jméno): Za dobře míněné rady všech babiček, tetiček, kamarádek... pěkně poděkujte, a udělejte si všechno po svém tak, jak cítíte, že to vyhovuje vám a vašemu miminku.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NOITA: myslim si ze oboji se zde moc nezna, takze pokud pripises nejaky uvodni odstavce tak by to bylo skvely
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    supr! mate-li energii, tak rovnou dohledejte prokliky, pak to jenom zkopiruju.

    --

    Brno: Mamicentrum - centrum porodnich asistentek, Ladka Rysava (www.mamicentrum.cz), agentura vetrnik - Blanka Cermakova (www.agenturavetrnik.cz) - moznost domluvit si konkretni asistentku k porodu (smlouvy s brnenskymi porodnicemi a s Vyskovem = celkem pratelska porodnice).

    Centrum majka (www.majka-kurzy.cz) - pro tehotne a rodinu, ruzne kurzy a akce.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    YMLADRIS: Acentrum a předporodní kurz Ivany K a taky mám dobré zkušenosti s těhotenskou jógou v Yogame na Národní třídě. Vede ji strašně milá lektorka Terezka, která se nedávno stala i dulou. Vždycky jsem si po skončení lekce připadala, jako že můžu zítra rodit a bude to naprosto v pohodě :)
    NOITA
    NOITA --- ---
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    YMLADRIS: určitě bych tam zařadila odkaz na Aperio.cz - mají ke stažení spoustu materiálů a jejich předporodní kurzy hodnotím taky velmi kladně
    z knih tuhle https://www.kosmas.cz/...145986/zdrave-tehotenstvi-prirozeny-porod/?gclid=CNOZtO-ch8ECFU7MtAodxn0Aew
    + bych tam možná dala odkaz na fb profil Michaely Mrowetz, měla tam pár hezky rozvedených článků

    jestli mě napadne ještě něco tak doplním, ale už si moc nepamatuju kde všude jsem brouzdala pro info :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam