• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    DALEEN:
    mam 182 cm, muj muz taktez a obema nam vyhovuje :-D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BARRUSHE: Přidám svojí trošku do mlýna. Mám 174 a rozhodně nejsem hubená a Manduca mi byla neskutečně nepohodlná. Přišla mi mohutná a široká. Tak mám Beco. Je opravdu zajímavé, jak každému sedí jinak. Takže jakékoliv doporučení je svým způsobem k ničemu, nejlepší je prostě vyzkoušet :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    NEMESISS: Kibi rozhodně ergonomické je, a navíc fakt hodně rostoucí. Máme ho a naprostá spokojenost.

    Jinak mně teda Manduca taky vůbec nesedla, tlačila mě skoro všude, sednout si s ní bylo nemožné. Lepší bylo Ergo, ale Kibi nakonec úplně nejlepší. Ono to opravdu chce vyzkpušet, protože každý má jinou postavu. To je jako když člověk vybírá pořádný batoh, taky se musí vyzkoušet, protože každému sedne jiný.
    A rychle nasazený šátek, na obě ramena, je ještě Caboo, jen pro doplnění přehledu a možností, po čem se dívat. Mně třeba vyhovovalo, z vázání šátku jsem měla strach, ale tohle bylo v pohodě. Akorát je elastické, takže spíš na lehčí děti, na odrostlejší mimina a batolata to není.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Tak já mám 158cm a manduca mi přišla naprosto v pohodě :))) Je vtipný, že fakt co ženská, to názor. RYNA si bude muset nosítka vyzkoušet a uvidí, které jí sedne nejlépe.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    RYNA: obojí má své...v Manduce nosím od 1. měsíce a je fakt, že období mezi 2. a 3. měsícem, kdy se už nevešel do novoroz. vložky a zároveň jsem mu nechtěla ještě moc roztahovat nožičky, bylo složitější. Se šátkem mám jediný problém - jsem schopna ho povolit a nakojit v něm, ale už ho zpět nedotáhnu (musím ho tedy celý sundat), v Manduce se kojí líp, i když teď v zimě to taky není úplně jednoduchý.

    Pokud jsi menší, zvaž koupi jiného nosítka, protože Manduca má fakt nejmohutnější bederní pás ze všech nosítek na trhu a já si třeba s Manducou kvůli tomu pásu nesednu (mám 161 cm), oproti jiným nosítkům je fakt taková "hutná". Zajímavý jsou třeba Mei tai, Kibi, Storchenweige, nepůsobí tak mohutně, ale nejsem si jistá, nakolik jsou "ergonomická".

    Rychle nasazený šátek je Ring Sling, ale jen na 1 rameno, tzn. při vyšší váze mimča docela zátěž, ale na novorozence by neměl být probém a pak u většího na chvilkové poponášení prý taky super.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MEDVED007: utahnuty jsem mela satek poradne, byla to obava ciste psychicka..kdybych mela byt i jen podezreni, ze satek poradne nedotahuju, tak bych se s nim nikdy neodvazila na ulici :-)

    Pravda, jako matka chlapecku jsem to v tomto smeru mela jednodussi ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ORIKA: tak to nevím.....já měla dítě v šátku dycky tak utažené, že by mi nevypadlo, ani kdybych skákala po hlavě :-) první zásada vázání šátku je utahovat, utahovat, utahovat :-)

    ale jinak teda vázání bot je selanka proti tomu, když potřebuje člověk s dítětem v šátku na břiše dát vyčurat starší holku.....fakt vyšší dívčí :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RYNA: v pohode, zvaz a dej vedet :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KOTENCE: ja se prave s satkem bala, ze mimino pri zavazovani bot vyklopim..s manducou ne..a nakonec jsem to vyresila botama na suchac :-D
    jinak s prvnim jsme meli pesy jeste 3 a treba myti pacek bych s satkem nedala, tam byla manduca k nezaplaceni
    evidentne je to jako se vsim - tezce individualni :-)
    RYNA
    RYNA --- ---
    ORIKA: ježiš děkuju moc za ochotu. promyslím a kdyžtak se ozvu.
    KOTENCE: aha, dobře, to mě nenapadlo
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE:

    Na zavazovani bot jsem mela vychytavku, boty s ortopedickymi tkanickami a nazouvaci lzici, pozůstatek z dob kdy jsem kvuli pupku mela problém s ohybanim
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ORIKA: na spani je manduca docela v pohode, ale na zavazovani bot, chytani psa a podobne je lepsi satek..
    RYNA: Je urcite lepsi si to pujcit domu. Za tu chvilku v obchode moc nezjistis, nekterej popruh te muze odrit treba az po hodine nebo jen v tilku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: On je hroznej mazloň, vrněl blahem :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KOTENCE: to je zvlastni, prvniho syna jsem mela v manduce od nejakych 4 tydnu, kdy teda hlavicku sam nedrzel ani omylem a manduca ji delala skvelou oporu..u mladsiho taky nebyl problem, i ted (v roce a pul) kdyz zdrimne, tak ma v manduce pro hlavu dostatek opory..
    a kabelku (jak malou tak i velkou) nosim na rameni a s manducou si neprekazi..dokonce muzu mit na rameni i tasku s nakupem a no problem :-)
    RYNA: satek muzu, v pripade zajmu, dlouhodobe zapujcit
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Tak když už se tu o tom bavíte... Syna jsem nosila v nosítku s vložkou (Beco) od dvou měsíců. Čekám druhé, rozdíl by měl být 23 měsíců, a říkala jsem si, že by možná bylo praktické novorozeně uvázat do šátku. Můžete mi poradit konkrétní druh šátku, případně "něco jako šátek", s čím máte dobré zkušenosti? Aby to bylo vhodné pro novorozeně, třeba i pod 3 kg.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    RYNA: My jsme s mužem ze začátku nosili v šátku a tak v tom třetím měsíci přešli na manducu a spokojenost. Ten šátek mě osobně přišel na malý mimino lepší. Dcera tam byla hezky schoulená v kolíbce a spokojená, ale nějak nás to vázání štvalo a bylo mi v něm taky dost teplo. Pak když vyrostla, tak mi naopak přišla lepší manduca, praktičtější a rychlejší na zapínání. Chce to vyzkoušet ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: kocour, tos mě pobavila :-))))))))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Taky hlasuju za šátek na malý mimi a nosítko pro odrostlejší dítko.
    Jinak šátek jsem se učila vázat podle youtubu, s břichem, a strkala jsem si do něj kocoura :-) Správný posez dítěte si tím člověk neozkouší, ale aspoň zjistí, kam kdy kterej cíp šátku strčit.
    RYNA
    RYNA --- ---
    asi to tedy dle vašich rad vidím nejdříve na šátek a mezitím šetřit na nosítko, půjdu ozkoušet různé typy do Brány k dětem. těch informací a také věcí k pořizování je zkrátka při prvním těhotenství trochu hodně, tak se snažím postupně dávkovat. aby se z toho taky člověk nezbláznil :)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    RYNA: my u prvniho jen satek, u druheho do pul roku satek a pak jsme koupili manduku. Za me nejlepsi oboje, treba se najde nejaky ochotny prarodic, ktery prispeje. Do zacatku bych hlasovala za satek.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RYNA: Šla jsem se sedm týndů starým miminkem na kurz šátkování do Brány k dětem a odešla jsem s manducou :)
    V šátku prcek být nechtěl, ani s lektorkou se nám ho tam nepodařilo uvázat a uklidnit a já jsem šátek shledala jako nepraktický, pro mě, nejsem zrovna zručná. V manduce se uklidnil v podstatě hned.

    Nemáš nějakou kamarádku, která by ti šátek půjčila? V Bráně k dětem nosítka půjčují, já jsem to taky udělala tak, že jsem si manducu půjčila (složíš kauci) a máš asi měsíc na vyzkoušení a když to nepůjde, tak to vrátíš a nechaj si nějakou stovku jako poplatek...

    A tady půjčují šátky i nosítka - Hostivice
    Nošení dětí, cestování : MLADATKO.cz, ...potřeby pro nejmenší
    http://www.mladatko.cz/p-u-j-c-o-v-n-a-noseni-deti-cestovani-c-81_85.html

    Já jsem taky nosila a nosím, protože je to pohodlné, tahat se s kočárem do autobusu a do metra a cítím se spíš jako líná matka - uspím dítě v manduce a sedím u kompu a koukám na film :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam