• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    ALI_EN: Hh, to mi pripomina, kdyz jsem ted s Cyrilem byla v kavarne a on tam zacal hekat, a jak mel ted trochu zahleneny hlasivky, tak to kamaradka za barem prirovnala k pterodaktylimu skrehotani. A tez je docela zaklonenej, v satku teda, protoze potrebuje videt, kdyz nespi.
    A taky jsem nosila hned vertikalne cca od 3 tydnu, na kurzu tez hlavne tento uvaz, a tez pokud mas tezsi dite jako ja, tak je to lepsi i na zada, ze se ta vaha lepe rozlozi na telo, nez ta kolebka, ve ktere vic dite trci do prostoru.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    taky vam dite z nositka visi na jakoukoliv stranu, klidne i do zaklonu? spolu s tim, jaky zvuky vydava, bych ho tipovala na nejakyho malyho ozralu, neznat ho
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Taky jsem nosila hned vertikálně, naše děti kolíbku nenáviděly, a i mně přišel vertikální úvaz jistější a pohodlnější.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LIDA_12: já jsem nosila rovnou vertikálně, byla jsem na kurzu, nic jinýho mě ani neučili. Nosila jsem tak od měsíce, se zajištěnou hlavičkou teda, samozřejmě
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LIDA_12: ne, chvili jsem bojovala s tou kolibkou, ale priste budu nosit rovnou vertikalne.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    KOTENCE: A nosila jsi teda hned vertikálně?
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    OXIS: No právě že mi přijde, že se tam to mimino většinou dusí. Jsem z toho nervozní a nemůžu se rozhodnout, co je teda vlastně správně.
    OXIS
    OXIS --- ---
    LIDA_12: moje dvě známé, lektorky vázání, kolíbku odmítají, často v ní dítě není dost pevně a často hlavička padá na hrudníček a to se mu špatně dýchá, doporučují vertikál klidně hned od narození. Tak to jen, abys neměla pocit, že jsi přišla o něco zásadního.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LIDA_12: já nosila kříž s kapsou a do jedné z těch kapes jsem nacpala dítě jako do kolíbky a tím druhým šikmým pruhem dítě přetáhla a navrch ten vodorovný.....drží to sakra pevně a na chození venku je to ideální....daleko lepší než všechny kolíbkové úvazy, které se vesměs všechny nešikovně bimbají :-(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LIDA_12: hezky videa ma na YT vonzino1, vsechno mozny vcetne kolibek. Ale mne se ta kolibka moc neosvedcila, je mnohem tezsi tam uvazat to dite spravne, aby se nebortilo do strany, a nasi maly se tam ani moc nelibilo.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Díky za rady. Svoji bundu nezapnu, ale ten fusak je určitě teplejší. Zrovna jsem na netu začala studovat úvazy elastických šátků. U pvní jsem to neřešila, měla špatné kyčle, tak jsem rovnou nosila vertikálně, ale teď bych chtěla zkusit kolíbku. Doporučíte, který úvaz je podle vás nejlepší? Případně rovnou poprosím o odkaz na video nebo návod.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LIDA_12: Ono je ještě malinké a z toho šátku mu nic moc nečouhá, chrání ho hodně šátek a hřeješ ho ty, dala bych mikinku přes domácí oblečení (předpokládám body s dlouhým rukávem a nějaké tepláčky/polodupačky), jestli se ti nevejde zapnout pod mikinu/bundu, dala bych přes šátek tu zateplovací kapsu. V tý "zimě", co je letos, by to mělo v pohodě stačit.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LIDA_12: ja davala domaci obleceni, mikinu a bundu jsem zapla pres obe.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LIDA_12: osobně nevím, jak je teplý ten fusak, ale já děti nechávala v tom, v čem byly doma a na to jsem jim natáhla fleesovou kombinézu....takovou prostě slabší ale celotělovou, aby se to nehrnulo....tak byly zalezlé v šátku, novorozenci i s hlavou a já je měla i s šátkem pod zapnutou bundou....nosila jsem manželovo :-) v teplejších místech ala MHD jsem bundu prostě rozepnula....
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Co mám prosím obléct 3týdennímu novorozenci do šátku? Nemám nosící bundu, jen ten zimní "fusak" na nosítko.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LAURA: presne :) dik za tip
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LAURA: A co jsem koukala, uz se delaji tasky i docela pekne. Tak treba nekdy vyuziju. Jestli bude nejaky druhy, chtela bych nepouzivat kocar, hrozne me stval ve meste, zvlast hluboka korba
    LAURA
    LAURA --- ---
    LISTICKA: ta taska ma daleko vetsi kapacitu (nacpala jsem tam vzdycky velky nakup na cely tyden), nehlede na to, ze rozhodne nezabere tolik mista jako kocar, coz ali_en resi kvuli malemu vytahu ;)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LAURA: nebo si vzít nosítko a kočár a do kočáru dát nákup :-) to jsem občas dělala já.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LAURA: To neni spatny napad!
    LAURA
    LAURA --- ---
    ALI_EN: nakupy s nositkem resim ikea taskou s koleckama..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam