RACHEL: presne to s temi polstari me dnes napadlo a mela jsem v planu mu to ukazat :)
U nej to bouchani do sveho obliceje a hlavy bohuzel nebyl ojedinely jev, dela to nekolikrat denne.
Tohle presne delame, a doted to fungovalo "Ty CHCES ZUSTAT ve vane, chces tam zustat, zlobis se ze musis ven, ano!". Ale posledni dobou ho to z amoku neprobere a je nestastnej a krouti se a mrska s sebou a place a krici dal. Knizku jsem necetla, jsou tam k tomuhle nejake dalsi tipy? (pokud ano tak bych si ji precetla)
TORUVIEL:
LORAIN: hm a ted si, matko, ktera mas rozhodnout o tom co je pro tve dite vhodne, vyber :)
RYBKA: my celkem jasno v tom co povolime a co ne mame, snazime se dovolovat maximum toho cim neublizi sobe nebo neznici neco co chceme zachovat neznicene. Zaroven mi ale nedela problem obcas situaci prehodnotit, pokud o danou vec syn opravdu stoji (kdyz na prnvi pohled usoudim ze cinnost nedovolim, a pote co syn pokracuje v usilovani o ni se vic zamyslim a rozhodnu se ze mu muzu vyhovet aspon castecne - treba tak, ze veci prizpusobim, asistuju apod, aby cinnost mohl vykonavat. Coz nejde vzdycky, nekdy treba musim pracovat/varit apod - takze se uci ze nekdy ta sama vec jde a nekdy ne, podle toho zda jsem ja k dispozici). Nejsem pevna jako skala, jsem clovek a s ditetem interaguju a nejak mam pocit ze chci aby vedel ze ma moznost komunikaci a vyjednavanim ovlivnit co se bude dit, a ze zaroven druha strana i kdyz chce vyjit vstric, tak to nemuze udelat vzdy, ma taky svoje omezeni. Pak jsou samozrejme veci, kde to v zadnem pripade nejde. Ale nemam pocit ze bych nejak vahala. Rozhoduju se, vetsinou jednoznacne, az na vyjimky kdy prehodnotim, nenazvala bych to vahanim. Mozna ale od nej ocekavam moc a je to pro takhle male dite moc tezke se v tom orientovat...
Dve lzice praktikujeme uz dlouho a fungovalo to dobre, doted, prave :) Plus ruzne veci na stole, ktere muze zkoumat, varecky, stouchadla, metly apod, prubzene obmenovane kdyz ho omrzi.
Mozna bych to mliko mela prestat tak resit no. Me tedy depta i to ze neco pripravim a pak se to ma vyhodit - coz v pripade UM "nejde jinak" - u nas to nikdo jiny jist nebude. Cokoliv jineho nedoji tak to snime my ale UM fakt ne.
Je treba kozi nebo ovci mliko lip stravitelne?