• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LUCYA: Přemkovi jsou teď 4, dostal ho někdy ve dvou letech a stále je dostačující:o) Oni ti prckové ani větší mít nemůžou, by to neunesli:o) a čekám, že ještě tak dva roky ho mít může:o)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    XMARGE: tady ten synovi vydržel do teď /je mu sedm/, má v tom věci na jeden z kroužků a normálně ho nosí
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    OXIS: Syn má tento v moderé barvě http://detske-batohy-a-kapsicky.heureka.cz/coleman-petit-4-oranzova/ a je dobrý. akorát polstrovaný a má to sponu na prsou, aby mu nesjížděly popruhy na ramenou. Plus píšťalku, která ho samozřejmě děsně baví:o)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Nevím, kam svůj dotaz prdnout líp, tak se zeptám tady. Chci synovi (skoro 2,5 roku) koupit batůžek na pití, svačinu, autíčko...Musím nějak moc řešit kvalitu, popruhy, polstrování nebo já nevím co? Sama batohy nemám, tak vůbec nevím. Viděla jsem na dětech hodně batůžky deuter, ale jako přes litr za prťavej batoh se mi asi dávat nechce.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    toto se mi libilo, nevim kam s tim, asi sem:
    Povinné školky: Velký Bratr přichází - Markéta Šichtařová (blog.idnes.cz)
    http://sichtarova.blog.idnes.cz/c/482937/povinne-skolky-velky-bratr-prichazi.html
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: v lednu ji budou dva :-) Dokud se vek pocital na mesice, tak bez prsa nebo satku neusnula (teda ja to ani nezkousela)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    INUSHKA: on i sám Shaun je spin-off Wallace a Gromita, když na to přijde
    KYO
    KYO --- ---
    KOTENCE: kolik ji je mesicu? :) u nas se tohle povedlo parkrat, ale jinak s uspavanim problem prilis neni... chvili houpeme v kresle a ona pak v klidu usne, jen nekdy se stane, ze ma neklidne spani...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: Timmy je to jehně ze Shauna, tenhle seriál je vlastně spin-off nebo jak se tomu říká.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TAPINA: Dík :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Beránek Timmy je jinej seriál s podobnou grafikou (asi stejní autoři).
    Timmy Time Season 1 Episode 21 - Timmy the Train
    https://www.youtube.com/watch?v=RHW0gWsx-SE
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    SEBIEN: Jo aha on to je Timmy jo? Vidíš to ani nevím. Toho dostala od dědy a od té doby říkáme ovečka Shaun :)))))
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    KOTENCE: Tak to závidím. Naše dítě teda samo neusne ani náhodou a to jí budou za měsíc 3 :((

    Jinak kolem druhýho roku si oblíbila ovečku Shaun a ta taky podle toho vypadá :))) Do školky jí brala každý den asi půl roku a pak to začala střídat s dalšími plyšáky. Teď jich má oblíbených víc. Někdy vyrazí bez plyšáka, někdy musí mít dva a někdy (jako dnes) hrozná scéna, protože jsme želvu zapomněli ve školce.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    REONA: Taky mám krabici svých plyšáků. Panenku zatím dostala jednu, ostatní jsou po mně a některý dokonce po mámě :-) V hračkářství chce všechny kočárky a miminka, radši tam s ní ani nechodím, protože to tam pak nechce nechat.
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: Nj, u mamči mám ještě pytel těch svých, ale zatím jsme jí ho neukázali.. :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: nj, plyšáků máme mraky, skoro žádnýho jsme nekoupili, všechny jsme dostali tak v prvním pulroce, takže kupovat další se mi nechce, ale je fakt, že když si ho vybere, bude to jiný.
    (jsou tu v krabici zastrčený ve skříni, může k nim kdykoli, ale nevytahuje je nikdy. Ale běda, kdyby si je chtělo jiný dítě byť osahat. Občas měla období, týden nebo tři, kdy něco tahala víc, a pak zas nic. Aspon minimální vztah má k mončičákovi, kterýho našla na zemi na blešáku v Roztokách, byl důležitej hlavně po tom, co přišla o poslední dudlík - ten mončičák ho má, furt se starala o to, aby ho měl v puse. Ještě v tu dobu frčel Timmy (Shaun the Sheep), taky má dudlíka, zjevně to nebyla náhoda, ale už je nepotřebuje).
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: jj, plyšáky si vybírá sama (posledního ukradla když byly s tchýní zalévat kytky u švagrové :D), ale myslím, že časem stejně pojede na kvantitu...v posteli má teď 4...
    A Ikea je pro nás fajn místo na "výlet", ona se tam hodně vyřádí, osahá si hračky, já aspoň vím, co ji zaujme a naštěstí si zatím nic nevyřvává, na pokyn vrátí věc na místo...snad jí to ještě dlouho vydrží :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: jé, hulahop bych si taky mohla napsat, viděla to v Peppině a občas vezme téměř cokoli, pobíhá a křičí "gulahop gulahop". Jo, taky ji nechávám ledasco vybrat, hračky zatím teda nebyla příležitost, zkusím, zvlášť toho plyšáka, třeba by to fungovalo, dík za tip!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Moje druhé dítě bylo absolutně nenosící, vzalo na milost až v pozdějším věku Manducu a jen sem tam. Jak mohlo vylézt z kočáru, vylezlo a šlapalo i několik kilometrů vedle. Teď jsou mu tři roky, jdeme na výlet a jen se vzdálíme od auta na 50 metrů, začne naříkat, že už nemůže, že ho bolí nožičky, že chce okamžitě domů a tváří se jak v posledním tažení.
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: U nás je to plyšová kočka, kterou si sama vybrala v Ikea. Máme 4 - jednu doma, po jedné u každé babičky a jednu náhradní. Nevím, jak moc důležitá je pro její usínání, ale vím, že se po ní někdy sháněla, pokud nebyla v postýlce. Nicméně kočka patří do postýlky (spolu s dalšími několika plyšáky :D) a nikde ji s sebou netahá, naštěstí.
    Mně teď vůbec funguje, že si vybírá sama i v hračkářství - mnohdy ingoruje dražší věci, které bych koupila s tím, že se jí budou určitě líbit a posledním hitem je hulahop obruč, venku s ní jezdí před sebou (nejlepší bylo listí na chodníku) a stála 90 Kč.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: přechodový předměty jsem taky chtěla nastolit, akorát opačně - skoro bych byla ráda, kdyby měla něco oblíbenýho, v naději, že by třeba při usínání nepotřebovala výhradně moji ruku. Ale fakt asi nemá nic, co by bylo "lepší" než ostatní hračky/přeměty. Resp. občas nějakou panenku musí mít skoro celý den u sebe, ale pak ji odloží a další dva dny si na ni nevzpomene. A druhej den si na vycházku vezme dlouhou lžíci na boty a má to jak nejoblíbenější hračku, na dvě hodiny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam