_PU: Hele mně se zdá, že to je o vnitřním nastavení. Nastaví-li si to někdo tak, že je problém vyjet s kočárkem po eskalátoru, pak to problém bude. Znám lidi, pro které je problém dojet někam po Praze, že je to daleko. A jsou lidi, kteří si připadaj nějak diskriminovaný, když maj dítě. Já nevim, já nic takovýho nezažila, a to jsem s dítětem vždy sjížděla celou republiku, chodila na výstavy, do muzea, na festivaly, na přednášky...dnešní doba je neuvěřitelně baby-friendly. Ano, může to být lepší, města mohou být bezbariérovější (což člověk pocítí ještě víc, když zná nějaký vozíčkáře, kočárek je ještě v pohodě), může být víc vhodných restaurací, akcí pro děti a celkově větší tolerance k dětem a rodičům, ale nepřijde mi, že by to bylo na špatný cestě, přijde mi, že právě tam to míří. Opakuju, je to v hlavě imho. Přistupuje-li člověk k situaci primárně negativně, pak na ní hledá právě toto negativní. Ale to podle mě není cesta vpřed. Není to cesta k diskuzi, stejně jako tímto
_PU tónem nedojde k přínosné diskuzi, to na sebe akorát jedni a druzí začnou štěkat svá práva a bude konec.