• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: takže tenhle mi bude velký? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=88085073&tab=6 Mám jen 1,63m, ale nejsem hubená a mám i kvůli kojení pořád celkem obří prsa ;-) Obecně bych uvažovala o M, ale kombinace S/M mi přijde moc.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Rozměrově to bude asi stejné. Já mám 174cm a velikost 44/46 a mám velikost L/XL a dá se říct, že mám rezervu, mohla bych být i větší, nebo mít větší dítě. A teplý je dost, je to pletený fleece, zevnitř počesaný. Takže mě je v něm fakt horko, pokud je tepleji, nebo svítí sluníčko.
    Já s ním mám jediný problém, a to že se zavinuje opačně než jsem zvyklá. Pokud se překládá v předu, tak se překládá levý přes pravý díl.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: ja ze nich právě našla rozměry velikosti jen na ten tenký, ale to asi bude podobne. Měřím 1,63, takže to bude taky asi podobné, díky ;-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNAWA: Teplý je dost, dneska mi v něm chvílemi bylo i horko, když vysvitlo sluníčko (měla jsem jen teplejší tričko, šátek dítě v mei-tai a ten svetr). Z rubové strany má takový jakýsi jemný česaný vlas, docela příjemný na omak. Co se týče velikosti, orientovala jsem se podle velikostní tabulky, co mají na webu (jsou tam míry v cm) a sedí mi dobře, jenom mám klasicky pas pod svým pasem, protože na výšku jsem podměrečná. Dělá to trochu bordel s tím vázáním, vychází mi až na boky místo do pasu, ale dá se to. A bez dítěte si ho můžeš uvázat na víc způsobů podle toho, co ti sedne a co máš pod ním - s tím lehkým kardiganem od Tchiba mi přišel návod s asi šesti druhy vázání, myslím, že většina bude použitelná i u toho Angel Wings. Kdyžtak nafotím, kdybys chtěla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: plus jak sedí velikostně?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA:
    DALEEN: Aha, díky za inspiraci! Přesně něco takového zavinovaciho potřebuju, jen mě nenapadlo, že se to prostě dá koupit, že to existuje. Nemam rad nic se vsadkami. Na zimu jsem měla kapsu, teď si pořídím asi něco od Angel Wings. Jak moc teply je ten teplejší? A vypadá dobře i jen tak, bez dítěte?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: Cena je docela hraniční, ale je fakt skvělý.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DALEEN: Jo, ten teplejší Angel Wings jsem pořídila taky, dneska mi přišel, rovnou jsem ho zkusila cestou do školky a taky super. Ale ta cena je pro mě teda dost hraniční, ten tenký mi přijde předražený.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: Ten mám taky, v černé a je super. Plus tedy na nošení mám teplejší zavinovací svetr od Angel Wings. Mají teplejší a lehčí variantu a vypadá moc dobře.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Trochu přízemnější a praktičtější téma: já pořád hledám "nosící" oblečení, které by mohlo fungovat s miminem i bez mimina, pokud možno bez zapomenutelných dílů (čili vsadek). Prostě když jedu na víkend nebo na dovolenou, abych do tašky hodila jeden kus oděvu a mohla ho použít když ponesu mimino na prohlídku hradu i když mimino šoupnu do kočárku a vyrazím na nákup.
    Teď jsem si objednala tento zavinovací kardigan od Tchiba, dnes mi přišel a myslím, že na teplé jaro a léto bude super. Je to viskóza s elastanem, na omak velmi příjemný a uvázat se dá na mnoho způsobů i přes dítě v nosítku. Tak jen dávám tip, kdyby třeba taky někdo hledal. A zároveň uvítám tipy od vás.
    Mám nosící softshellku, ale schází mi něco elegantnějšího a lehčího. Jelikož chodim v sukních, je softshellka často jako pěst na oko. Zároveň za to nechci utratit půl rodičáku.
    NYA
    NYA --- ---
    hm, tak díky, vlastně stejně, jako dosud :)
    jinak mám štěstí, že moje máma je k tomuhle přístupu otevřená, sice mi vysvětlila přínos porodnic i to, že se miminko potřebuje občas samo hýbat a mít od rodiče klid, jinak ale rozumí tomu, proč je přirozený porod důležitý, i proč kontakt miminka s maminkou ..

    myslím si, že i sousedky to nějak poberou, jak to dělám, myslím že mi nechtějí nic cpát, spíš se mi snaží dobře poradit :)
    jedna mi přinesla půjčit prý výbornou knížku, a je to od Karpa nejšťastnější miminko v okolí .. tak jsem ráda, že tyhle přístupy jsou už i takhel na venkově, že to není jenom městská věc.
    je fajn, že tu jsou i jiný maminky, a myslím si, že se nebudeme izolovat jenom kvůli rozdílným výchovným přístupům :)

    SANCHA: jj, spřízněné holky indiánky, co už mají nějaké ty děti, ve svém životě mám, a podpora je pro ně samozřejmostí, když je potřeba.
    bývalý přítel by takové podpory stejnak schopen nebyl, ani kdyby s námi zůstal :)
    a gratuluju všem ženám, které mají muže, co jim tu podporu v takových chvílích umí dát, myslím si, že to vůbec není samozřejmost :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DALEEN: Já souhlasím. Je jsem podotkla, že někteří exempláři se tam, jak jsi uvedla, nezastaví :-) Ale obecně vysvětluju lidem své postoje čím dál méně. On člověk tak nějak vytuší, jestli je tomu ten druhý nakloněn, poslouchat jiný názor, nebo ne.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TORUVIEL: Tak pak už jen "matka přeci ví nejlíp, co její dítě potřebuje" :)
    Ale obecně si myslím, že prostě není potřeba komukoliv cokoliv vysvětlovat, zdůvodňovat, nebo se obhajovat. Pokud si za něčím stojím, tak to tak prostě je. Jakákoliv obhajoba by ukázala, že si za tím nestojím až tak pevně :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DALEEN: Tak to máš dobré. Samozřejmě mluvím o své zkušenosti.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TORUVIEL: To si nikdo nezkusil, párkrát jsem tu větu použila.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DALEEN: Ale dá, řeknou ti, že nevíš, co je pro tvé dítě dobré :-))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NYA: Souhlasím s ostatníma, neobhajovat a nevysvětlovat. A pokud budou třebas moc rýpat, tak zabírá věta "nám oběma (tedy tobě i dítěti) to takhle vyhovuje". Na to se totiž nedá říct ani popel :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEBIEN: ja nosím v šátku několikátý dítě, ale střídám to, domq je v šátku hodně, v praže spis v kočárku, protože taky mám věci pro ni, pro B, nákup... pak nekde jsme a tam je v šátku. A tuhle jsem jela s oběma malyma dětma bušem, tam dvě matky s no sítkem, chodicim dítětem a jsem a udělaly mi takovou nepřímou přednášku (bavily se spolu), jak je hrozný dítě mučit kocarem atd. Pobavilo. Nevyžádané rady lze dostat zjevně z obou stran
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    nehledě na to, že doma s tebou taky furt nebudou... co se šátku týče, třeba tě překvapí - já ho používala jen někdy, kočárek jsem měla a stejně třeba rodičové nejdřív měli nějaký poznámky, jestli je to dobrý, a když jsem jim to podala jako praktický, třeba na pohyb po městě, přijali to a ještě propagovali dál a jak pak byli rádi, že se mohlo kamkoli na výlet, bez ohledu na kočár.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007:
    TAPINA:
    NYA: neobhajuj se, ani je nepřesvědčuj, prostě to dělej po svém, ony přestanou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NYA: souhlasím s Ťapinou.....debaty nikam nevedou....nevěř tomu, že něco obhájíš....aha efekt vůbec nečekej....oni své děti vychovali, dle svého mínění samozřejmě dobře tj. jejich recept je správný a ty jako nováček se máš hodně co učit a ne je poučovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam