• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KYO
    KYO --- ---
    jsem byla u doktora na panevni dno a ten mi zakazal nosit malou. ze pro moje bricho je ted noseni deseti kil prilis zatez, chjooo, nositko bude omezeno :(
    MORPED
    MORPED --- ---
    KOTENCE: oni tak spi uz docela dlouho,nez k nim prindem v noci my,takze si mi dala dobry podnet na jejich pokojicek,ktery bude (snad) v zime. Ne dve postele ale jedna velka,bo jsou oba kontaktni.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    INUSHKA: já mu tam budu asi muset dát nějaký polstr, on si ve spánku sedne a pak spadne a samozřejmě napříč, dnes v noci se majznul tak až to zadunelo.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    Jaky si to udelas, takovy to mas :-P
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SOLEI: To jsem si říkala taky. Malvína ve svých třech a půl, když si může vybrat, chce stále spát v klasické šprušlové postýlce. Ale zábrana a přiražené křeslo taky stačí ;-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    To mne by zajímalo jak já budu učit pidiho na jinou postylku než uzavřenou, jakmile ji otevřu ( máme vyndavaci tyčky aby mohl vylézt) začne kvicet že zavrit.
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    KOTENCE: Já to mám v plánu. Zatím spím s dětmi na velké matraci v dětském pokojíčku a postupem času bych se ráda přestěhovala k manželovi do ložnice s tím, že holky (nyní 26 měsíců a 11 měsíců) budou ležet na matraci spolu. Ložnice je hned vedle pokojíku, necháme otevřené dveře a k dispozici volná místečka u nás:) Kéž by to tak opravdu vyšlo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOTENCE: Taky máme kluky v jedné společné (manželské) posteli, v noci se po sobě různě plazí, ale nebudí je to. Mají možnost jít spát do svých postelí, ale nechtějí. My jsme se odstěhovali do jiného pokoje. Ale až ve 3,5. Do té doby nechtěli ani oni, ani vlastně já...
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KOTENCE: ano, ale mam dvojcata... pred druhymi narozeninami jsme holkam daly postele k sobe do vlastniho pokoje. Spi tak mnohem lepe. maji otevreny dvere a kdykoli muzou prijit do loznice (chodi vetsinou kolem 5.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GLOBALISTA: ano a ne porodní váhu nechtěli, na to ma dítě až 21 dní. Ale chtěli nejen zastavení propadu, ale i vzestup.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ono se někde pro propuštění vyžaduje, aby dítě přibralo nad porodní váhu? To bychom v té nemocnici pobyli pěkně dlouho. U Apolináře naštěstí stačilo, aby se zastavil ten propad... To že dítě po porodu na hmotnosti ubývá bylo bráno jako fakt už v době, kdy jsem se narodila já.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MULTICAT: Ano, pokles váhy je normální, to samozřejmě tvrdili i v Mělníku, rozhodně tam nikdo neplašil a nechávali tomu hodně dlouho volný průběh.
    Ale kdybych jen kojila, mám jaksi mrtvé dítě. Ona příroda úplně nepočítá s tím, že mlíko naběhne až šestý-sedmý den, zas takové zásoby dítě nemá. Resp. příroda s tím počítá - prostě se genetická linie sama vyřadí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANCHA: je to šíleně frustrující. Já jsem si z druhého porodu i kvůli tomu udělala ambulantní, takže mi dítě nikdo nevážil, ale třetí a čtvrtí se narodily císařem a tam s váhou dětské sestry úplně šílely. Mně na tom hlavně fascinovalo, že děti váží hned po porodu a podezřívám je, že ne úplně přesně, plus smolka, moč, napolykaná voda a pak se z toho neustále vychází.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ALDEMIK: mně v Neratovicích řekli, že pokles váhy je normální, že se dítě zbavuje smolky, kolostrum není kaloricka bomba, zato má jiné prednosti, a že to dítě prostě dožene, až se spustí "pořádne" mleko. že mám kojit na požádání (co jsem stejně měla v plánu). A syn to dohnal hned a probíral jako ďas...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: jo, my něco takovýho plánujeme - když jsme spali na chalupě, spaly vedle sebe a bylo to taky hezký. Mysleli jsme, že je odsunem vedle do naší starý postele, 120, s nějakýma zábranama, nebo Bělce přirazíme její postýlku bez postranice, ale nejsme schopni jim ty postýlky dát do jedný roviny. Ted jsem navrhla, že cvičně je můžeme nechat spát v ložnici na naší dvoumetrový, když ložnice beztak slouží jako pokoj s hračkama, a my se přesuneme vedle.
    Ale ještě řeším načasování, ted přes prázdniny jsme tak dva týdny doma, dva pryč, tak to se mi to nechce hrotit, v září jde Zorka na dopoledne do školky, tak možná taky ještě počkám, co bude, ale do konce roku, když budou vhodný podmínky, bych to ráda zkusila
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SANCHA: absenci nasledne pece myslim nejake navstevy v sestinedeli, co s tebou pripadne problemy s kojenim a podobne resi. pediatr ti dite zkontroluje a neco poradi, ale vetsinou se ti vic nevenuje, rozhodne ne v takovych provoznich vecech a nejak dlouho, na to nema kapacitu... kdyz nic vlastne nepotrebujes nebo staci rada, tak dobry, kdyz jo, do porodnice uz nemuzes, takze si musis nekoho zavolat a zaplatit.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SANCHA: no, ja treba byla ta, ktera po dvou dnech vazila, odchazela jsem s dokrmem, protoze se mi jaksi mliko spustilo az nejaky sesty den (a nebylo to imho ani porodnici, ani stresem, byla jsem celkem v klidu, spis proste nejsem geneticky kojny typ). a byla jsem za to sakra rada, ze vim, na cem jsem - nemit jistotu, jestli dite vlastne neco vypije nebo ne, by me stresovalo daleko vic.
    o den dele jsem tam kvuli vaze zustavala - vetsinou chteji mit jistotu, ze dite zacina pribirat, kdyz te pousti. coz ma, bohuzel, vzhledem k neexistujici nasledne peci docela smysl... laktacni poradkyne imho tolik lidi nepouziva, zvlaste v nizsich vrstvach to standard neni.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SANCHA: hele, ja rodila v melniku, tam se vazily jen kdyz bylo podezreni na problem - neni to vsude...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KOTENCE: U nás by to asi nefungovalo, starší je ve spánku značně nekontaktní, mladší by se naopak tulila furt. Ale u dětí s podobnými potřebami a dobrým vzájemným vztahem mi to přijde jako geniální nápad. Jenom nevím, jestli v roce není moc brzo. Když se kouknu na ty svoje dvě cácorky - mladší má právě rok - bála bych se, že ji ta starší tříletá v posteli převálcuje, roční dítě mi připadá pořád jako dost křehké mimino na to, aby spalo s někým, kdo si ve spánku neumí ohlídat ani kde je kraj postele, natož aby zvládl hlídat, jestli nepřilehává něčí ruku.
    _PU
    _PU --- ---
    SANCHA: ja to nechapu taky, ten kolobeh je frustrujici, uplne nutne dovede matku do schyzy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam