GIO: Je to tím. Řešila jsem to na rehabilitaci. Aniž bych cokoliv říkala, tak mě doktorka varovala, že právě u dětí, u kterých se řešily kyčle, může tenhle problém nastat. Na to jsem jí popsala v jakém postavení má nohy muž. Takže je to tím. Muž mi říkal, že tak jako dítě seděl, nejen malé dítě, vlastně tak seděl skoro pořád. I teď si tak sedne a to je jinak velmi nepohyblivý a neflexibilní.
Podle rahabilitační, pokud sedí se zadečkem mezi chodidly, ale chodila jsou rovně, tak je to v pořádku. (více méně je to i jedna z pozic v józe). Ale nesmí mít chodidla vytočená ven.
Asi to bude jedna z těch věcí, kdy tisíc dětí s tím problém mít nebude a jedno pak bude mít nohy křivé. A protože vím jak hrozně to vypadá, tak nechci aby moje děti měly tenhle problém.
MEDVED007: Jak tím dceru péruju od malička, tedy co si sedla, takže od roka... tak si na povel nožičky srovná. Sedá si tak a co jsem si všimla, tak má tendenci vytáčet jen pravé chodidlo, levá má většinou rovně. Zatím naštěstí poslouchá :)