ad to vodeni za ruce.. jak tu tak ctu ty zaryte odpurce vodeni, ze se dite necha at se to nauci samo. ano, je to spravne, ale to jako tomu diteti, ktere neustale natahuje rucicky, ze chce pomoci, tu pomoc odpirate? To ja teda nevydrzim, a proste kdyz mou asistenci vyzaduje, dozaduje se kontaktu, tak ji ho rozhodne neodpiram. nerikam, ze jsem ji tahala za ruce, ale pomahala jsem ji, kdyz to zadala..samozrejme nijak cilene a systematicky, al e nedovedu si predstavit, ze by se dite natahovalo, ze ode mne ocekava pomoc, a ja bych mu rekla nenenene nepomuzu ti, nauc se to sama, kdyz je mu rok...samozrejme s rozumem,zadne vlaceni.. dle neurologa, kde jsme byli tri mesice po zacatku samostatne chuze a fyzioterapeutky je zcela ok,) vseho s mirou, dodala bych.
a jak tu nekdo psal, ze ho vystihovalo, ze je dite hypertonicke... ja mam obe deti s hypertonickymi klouby v kolenou, sedi tak jako rozcapene, kdyz "kleci", obe nohy daleko od tela..zadny prekazkovy sed proste a neznepokojuje mne to.. melo by? fyzio,kdyz to videla, tak trochu vahala, kdyz si tak sedala ta rocni, pak jsem tam jednou prisla i s ctyrletym synem, "sedeli" tak razem na zemi oba a ona to zhodnotila, ze ok.)