• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ADD
    ADD --- ---
    JONKA: Čtyři děti, šprušlovou postýlku nemělo ani jedno. Do manželské postele se v pohodě vejdou s rodiči dvě, víc nebylo dlouhodobě třeba. Spící děti jdou fixovat polštáři a dekami, dítě, co už leze, se slejzat s postele naučí během odpoledne, a vstávat dřív, než se vzbudí dítě, je zhůvěřilost. :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    JONKA: Tak já dám protipohled. Dvě z mých tří dětí potřebovali/potřebují svou postýlku. Se všemi jsem zkoušela společné spaní, s prostřední to bylo bezva, s nejstarší a s nejmladším ani náhodou, budili se každým mým pohybem, v noci brečeli, nemohli zabrat opravdu tvrdě. Odsun do vlastní postýlky (přiražené k mojí bez bočnice, taky nerada v noci vstávám) výrazně pomohl k lepšímu spánku jim i mně.
    JONKA
    JONKA --- ---
    Dík za odpovědi, jsem ráda, že mi celkem potvrzujete moji představu :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    JONKA: hele, máme tři děti a ani jedno nemělo postýlku. Od narození do konce kojení s námi v noci spali v posteli. Kolem roku každý dostal "dospěláckou" postel, kde spal přes den. V noci furt s námi (jsem líná vstávat kojit). Jakmile jsem přestala kojit, tak přešli každý do té své. Neměli jsme jediný zádrhel. Nejmladší kus teď čerstvě v cca 20m. Pokud jsou nemocní, nebo mají nějaké trápení a tak, můžou kdykoliv přijít k nám do postele, ale to každý ze starších (12 a 5let) využil párkrát. Nejmladší končí momentálně u nás v posteli tak jednou týdně, ale nikomu to nevadí :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JONKA: ja - nemela jsem ani s prvnim a nemam ted ani s druhym. Ted jsme k letisti 180 x 200 prikoupili synovi (3,25 roku) klasickou postel a prirazili k letisti.

    Nevim, jestli mi neco neuniklo :), ale mne to je takhle prijemny. Vim, ze deti jsou v cajku a jsem jim k dispozici. Nacas jsme s muzem spali oddelene (kdyz jsem byla podruhe tehotna), ale ted jsme vsichni ctyri zase spolu a je to fajn.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    JONKA: jestli to letiste bude v rohu, tak bych rekla, ze s tim nebude problem, muzes pak kojit v leze z obou stran. My mame z obou stran postylky hlavne kvuli bocnicim, az se budem stehovat, chtela bych mit na zemi futon.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JONKA: Připravíš se o možnost ráno vstát a v klidu odejít od již pohyblivého, ale ještě nešikovného dítěte s vědomím, že až se vzbudí, bude si muset zavolat a nebude moct rovnou hodit šipku po hlavě z postele, to je asi tak všechno. S malým miminem by mi postýlka asi nechyběla, mít širší postel, později jsem ji ocenila.
    JONKA
    JONKA --- ---
    Je tu někdo, kdo od narození dítěte vůbec nepoužívá a ani nemá postýlku? Máme možnost buď rozšířit letiště na něco přes 200 cm (s tím, že by bylo v rohu místnosti), nebo si nechat aktuálních 150 a vedle přidat postýlku. Mně se víc líbí ta první varianta, ale nevím, jestli mi něco neuniká (čekám první dítě).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KOTENCE: Jak jsem tu davno psala, tak jsme konecne deti odlifrovali do jejich spolecny postele. V roce byla mala fakt mala, teprve kolem roka a pul jsem ji naucila spat celou noc v kuse. Ted ji jsou dva a starsi ctyri a spej spolu na jednom letisti v detskym pokoji. Funguje to bajecne, tulej se jako kotatka a nektery noci tam vubec nemusim :-)
    Je to parada se zase nekdy poradne vyspat!
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TERQA: hele třeba Hugochodibos.cz, hrackoteka.cz nebo Agatinsvet.cz
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    _PU: super clanek
    _PU
    _PU --- ---
    Rodičovství v pozdním kapitalismu | A2larm
    http://a2larm.cz/2017/08/rodicovstvi-v-pozdnim-kapitalismu/
    něco ke sdílenému rodičovství
    TERQA
    TERQA --- ---
    prosím poradíte kde se dají v Praze koupit kvalitní hračky pro mimčo? Pokud možno přírodní materiály... bavlna, vlna, dřevo
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    DINE: dekuju, to zni pro nas povzbudive, ze se to s casem lepsi :) Taky smekam pred Tvou cestinou!
    DINE
    DINE --- ---
    GLOBALISTA: dikes ;)
    TERQA
    TERQA --- ---
    GLOBALISTA: Diky! ;D Ja jsem ceska zijici ve Francii...
    DINE
    DINE --- ---
    TERQA: ahoj, fer tak se domluvime sraz ve poste :)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    TERQA:
    DINE:
    Klobouk dolů před vaší češtinou
    DINE
    DINE --- ---
    NEMESISS: ja jsem tady uz dlouho - cca 15 let, tak nejak jsem si to konecne naucila ;) ale perfektne urcite ne, porad me pomuze dcera... kurzy jsem nemela, trvalo to asi cca 3 roky aby neco rozumnela... a jak se tady jako cizincum zije mno zalezi, ale urcite je to lepsi s casem ;)
    TERQA
    TERQA --- ---
    DINE: Ahoj, jsme cesko - francouzskej par se 7mi mesicni holcickou, budeme v praze temer celej cervenec... rada bych te poznala, jsem taky mama - cizinka, nikoho takhle neznam... vetsinou jsou kolem me tatove - cizinci... to neni totez
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam