• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Musím se přidat.. říkala jsem, že dítě do postele nikdy.. má postýlku a postýlka bude vedle naší postele..
    no v rámci zachování příčetnosti a spánku jsem najela na společné spaní ihned po porodu :D naprosto sama a přirozeně.. vyhovuje mi, že v noci můžu kojit a u toho chrápat, takže já jsem vyspalejší, než na konci těhotenství..
    Prakticky to funguje tak, že ji od konce šestinedělí (ted jí je 10 měsíců) uspím a dám do postýlky, když se v noci poprvé probudí na prso, tak jsem rozespalá a někdy se mi podaří ji vrátit do postýlky, jindy u kojení usnu a spí s námi.. když se ještě kojila hodněkrát za noc, tak jsem se jen točila a u toho jsem spala, dělala jsem to automaticky.. v postýlce spí cca 6 hodin a zbytek u nás v posteli.. já i muž jsme si zvykli a nemáme s tím žádný problém.. věřím, že až přestanu kojit, nebude se v noci budit a bude spát v postýlce až do rána..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Už 13 měsíců spím na levém boku s rukou pod hlavou, aby dítě leželo uprostřed mezi rodiči. Ráno vždycky čekám až se mi do ní vrátí cit. Už bych s tím měla něco začít dělat.
    KAI
    KAI --- ---
    PROMETHEA: me to nakonec nijak zvlast nemrzi, to nejmensi jsem si uzila :) ale je pravda, ze jsem se s tim loucila tezko, proto to taky trvalo tak dlouho :D ale my jsme se teda nikdy netulili, vzdycky mel svuj spacak, ja svoji perinu, dokojila jsem, odsunula se kousek od nej a v ramci moznosti zaujala nejakou samostatnou polohu :D
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KAI: no prave...jako me to je hrozne lito, fakt bych rada dostala me predstave maminky a k ni se tuliciho spiciho ditete, ale bohuzel jsem nejspis dite 80’s, kdy se deti automaticky davaly do vlastnich postylek (a zvykly si na to)

    I kdyz teda, ted si vzpominam, ze teta mi rikala, ze spala se sestrenici (stejne stara) v posteli...takze asi jak u koho :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    JONKA: Já na část noci používala košík (cca na 4 - 6 hodin), zbytek spal prcek na mě. Teď už je větší a spí vedle mě na posteli pod svojí peřinou - nemá rád když se moc přehřeje, je dost horkokrevnej. Postýlka funguje jako odkladová plocha pro pleny, oblečení, šátek apod. :) Je to ta rostoucí, takže se z ní dá udělat dětská postel, předpokládám, že později využijeme :)
    KAI
    KAI --- ---
    PROMETHEA: ja planovala, ze budu s ditetem sdilet poslet tak do dvou let, nenapadl me jediny zadrhel :) nakonec jsem ho zacala odsouvat do jeho postylky v sedmi mesicich, definitivni presun probehl v jeho desiti mesicich. To blaho, kdyz si prijdu lehnout a muzu se ulozit do sve oblibene polohy a nemusim se kroutit tak, abych do nikoho nezduchla! A ze svym prichodem neprobudim dite! Nakonec se tak lip vyspime oba, nerusime se.
    _PU
    _PU --- ---
    Muž u porodu aneb Vše, co muži chtějí vědět o porodu a bojí se zeptat | A CENTRUM
    http://www.acentrum.eu/...du-aneb-vse-co-muzi-chteji-vedet-o-porodu-a-boji-se-zeptat-2018-04-10-1800
    tohle vypadá super, třeba víte o někom, koho by to zajímalo
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JONKA: ja zas treba byla presvedcena, ze minimalne do roka bude spat dite s nami v posteli a po prvnich tydnech jsem zjistila, ze jsem strasne neklidna, kdyz spi u me / vedle me. Proste jsem se nemohla uvolnit tak, abych se vyspala. Kazdy pohyb a skytnuti me vytrhlo ze spanku...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    FOXA: ja uz nevim, on proste furt vrhal sipku dolu, chtel to tak, tak sem to podporila, nebranila jsem mu tom, jen jsem ho jistila. pozdeji uz lezl po zadecku, to bylo jen takove obdobi, ze chtel dolu po hlave
    FOXA
    FOXA --- ---
    LALOBA: jak jsi půlročního naučila parakotoul? :-) to by se nám taky hodilo!
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    JONKA: mam postel na dvou paletach (jako do vysky :) takze je docela nizka a na tom futon. maly nikdy nespal ve sve postylce. dost casto se budi, pokud nejsem u nej, place: "Maminko, pojd spinkat se mnou!" myslim, ze kazde dite je unikat a neda se rict, ze bych ho takto navykla, "rozmazlila". on se proste casto budi a vyzaduje tu blizkost, jine deti speji tvrde a treba jim ta jejich postel vyhovuje, protoze chteji vice svuj prostor. Mam pocit, ze nema cenu si nic planovat, protoze se k tem zamerum pak vyjadri samo dite a vsechno muze byt uplne jinak ;)
    co se tyce bezpecnosti, mela jsem v takovem tom kritickem obdobi kolem pul roka matraci z male postylky na zemi a naucila jsem ho delat parakotoul :) nikdy se mu nic nestalo, nespadl, neublizil si.
    MADE
    MADE --- ---
    JONKA: Jeste tu asi nezaznelo - kdyz ma male miminko rymu, tak jedna z mala veci, co se s tim da delat, je zvednout postylku. Coz u velke jde trochu komplikovane.

    Ale jinak se pridavam k nazoru, ze mimo vyhody a nevyhody zalezi i na konretnim diteti. Prvni s nami spala casto, druhy nebyl schopen u nas jako miminko spat. Treti je to uplne jedno a vzhledem k tomu, ze je nase postel v noci casto prelidnena, tak se tam proste uz nevejde... takze ma jako jedina pohodicku:)
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    JONKA: my meli prirazenou postylku, ve stejny vejsce a spal tam za tri a pul roku parkrat na pul tela on a obcas ja. Ted spime spolecne na letisti a postylka slouzi jako denni gauc a odkladaci prostor. Za nas zbytecnost. :)
    JONKA
    JONKA --- ---
    My máme tu postel trochu provizorně z palet a do stěhování (tak dva roky) to určitě měnit nebudeme, takže můžeme snižovat dle libosti, celkem s tím počítám. Tak ještě jednou dík za odpovědi :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jak se dite rozlezlo, dali jsme spolecne spani na zem a vyhovuje nam to tak
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SOLEI: starší byl mamlas,vz postele pořád padal. Asi je máme vysoké. Mladší je trochu chytřejší, pochopila že má ještě krátké nožičky a že ji překáží peřina a volá a čeká.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JONKA: starší do svojí postýlky chtěl. U mne mu bylo horko a chtěl prostor, naštěstí spal jako drevo a nebyl problém ho přenést. Holku mám v posteli pořád (skoro rok) když je u nás spí, když je v postýlce, budí se. Nevím jak ji budu učit na vlastní postel. Ale měla bych rychle, od spaní s levou rukou pod hlavou mne bolí rameno a berou karpaly. Ona má lehounke spaní.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JONKA: My taky ne. Ale po ctyrech letech si celkem uzivam, ze uz je v posteli nemame ;-)
    Ovsem ja na tom jejich letisti spim celkem casto, kdyz je muz pres noc pryc, takze si i spici deticky porad uzivam. Mam to hrozne rada, jsou sladky a vonavy, kdyz spej, a navic krasne hrejou.

    Miminko bych nenechala spat samotny. Nejsou na to nastavena, chtej se tulit. Teda asi ne vsechna, jak tu zaznelo, ale vetsina urcite.

    Moje holky jako vetsi mimina obe spadly, ale fakt se to naucej desne rychle. Jestli zvazujete koupit novou postel, tak doporucuju nizsi. (I se pak min zrakvi az tam bude delat kotrmelce a skakat.)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JONKA: Postýlka přiražená bočnicí k mojí straně postele, ale mládě spí mezi námi nebo na boku, ale v té postýlce ne.o) Z postele spadl párkrát. V nejkritičtějším období jsem měla kolem postele rozložené další deky (peřiny) jako dopadové plochy. Ale jinak potvrzuji ADD - mládě se naučilo slézat velmi rychle.

    Aktuálně mám snahu mládě odstavit, ale ono se nechce dát:O(
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JONKA: 11 týdnů zkušeností - kdyby se mi pdoařilo ho vyhodit do jeho psotele, budu radši, ale budí se a řve. Já se moc nevyspím, protože každý jeho pohyb mne budí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam