• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    JONKA
    JONKA --- ---
    My máme tu postel trochu provizorně z palet a do stěhování (tak dva roky) to určitě měnit nebudeme, takže můžeme snižovat dle libosti, celkem s tím počítám. Tak ještě jednou dík za odpovědi :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jak se dite rozlezlo, dali jsme spolecne spani na zem a vyhovuje nam to tak
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SOLEI: starší byl mamlas,vz postele pořád padal. Asi je máme vysoké. Mladší je trochu chytřejší, pochopila že má ještě krátké nožičky a že ji překáží peřina a volá a čeká.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JONKA: starší do svojí postýlky chtěl. U mne mu bylo horko a chtěl prostor, naštěstí spal jako drevo a nebyl problém ho přenést. Holku mám v posteli pořád (skoro rok) když je u nás spí, když je v postýlce, budí se. Nevím jak ji budu učit na vlastní postel. Ale měla bych rychle, od spaní s levou rukou pod hlavou mne bolí rameno a berou karpaly. Ona má lehounke spaní.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JONKA: My taky ne. Ale po ctyrech letech si celkem uzivam, ze uz je v posteli nemame ;-)
    Ovsem ja na tom jejich letisti spim celkem casto, kdyz je muz pres noc pryc, takze si i spici deticky porad uzivam. Mam to hrozne rada, jsou sladky a vonavy, kdyz spej, a navic krasne hrejou.

    Miminko bych nenechala spat samotny. Nejsou na to nastavena, chtej se tulit. Teda asi ne vsechna, jak tu zaznelo, ale vetsina urcite.

    Moje holky jako vetsi mimina obe spadly, ale fakt se to naucej desne rychle. Jestli zvazujete koupit novou postel, tak doporucuju nizsi. (I se pak min zrakvi az tam bude delat kotrmelce a skakat.)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JONKA: Postýlka přiražená bočnicí k mojí straně postele, ale mládě spí mezi námi nebo na boku, ale v té postýlce ne.o) Z postele spadl párkrát. V nejkritičtějším období jsem měla kolem postele rozložené další deky (peřiny) jako dopadové plochy. Ale jinak potvrzuji ADD - mládě se naučilo slézat velmi rychle.

    Aktuálně mám snahu mládě odstavit, ale ono se nechce dát:O(
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JONKA: 11 týdnů zkušeností - kdyby se mi pdoařilo ho vyhodit do jeho psotele, budu radši, ale budí se a řve. Já se moc nevyspím, protože každý jeho pohyb mne budí
    ADD
    ADD --- ---
    JONKA: Čtyři děti, šprušlovou postýlku nemělo ani jedno. Do manželské postele se v pohodě vejdou s rodiči dvě, víc nebylo dlouhodobě třeba. Spící děti jdou fixovat polštáři a dekami, dítě, co už leze, se slejzat s postele naučí během odpoledne, a vstávat dřív, než se vzbudí dítě, je zhůvěřilost. :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    JONKA: Tak já dám protipohled. Dvě z mých tří dětí potřebovali/potřebují svou postýlku. Se všemi jsem zkoušela společné spaní, s prostřední to bylo bezva, s nejstarší a s nejmladším ani náhodou, budili se každým mým pohybem, v noci brečeli, nemohli zabrat opravdu tvrdě. Odsun do vlastní postýlky (přiražené k mojí bez bočnice, taky nerada v noci vstávám) výrazně pomohl k lepšímu spánku jim i mně.
    JONKA
    JONKA --- ---
    Dík za odpovědi, jsem ráda, že mi celkem potvrzujete moji představu :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    JONKA: hele, máme tři děti a ani jedno nemělo postýlku. Od narození do konce kojení s námi v noci spali v posteli. Kolem roku každý dostal "dospěláckou" postel, kde spal přes den. V noci furt s námi (jsem líná vstávat kojit). Jakmile jsem přestala kojit, tak přešli každý do té své. Neměli jsme jediný zádrhel. Nejmladší kus teď čerstvě v cca 20m. Pokud jsou nemocní, nebo mají nějaké trápení a tak, můžou kdykoliv přijít k nám do postele, ale to každý ze starších (12 a 5let) využil párkrát. Nejmladší končí momentálně u nás v posteli tak jednou týdně, ale nikomu to nevadí :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JONKA: ja - nemela jsem ani s prvnim a nemam ted ani s druhym. Ted jsme k letisti 180 x 200 prikoupili synovi (3,25 roku) klasickou postel a prirazili k letisti.

    Nevim, jestli mi neco neuniklo :), ale mne to je takhle prijemny. Vim, ze deti jsou v cajku a jsem jim k dispozici. Nacas jsme s muzem spali oddelene (kdyz jsem byla podruhe tehotna), ale ted jsme vsichni ctyri zase spolu a je to fajn.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    JONKA: jestli to letiste bude v rohu, tak bych rekla, ze s tim nebude problem, muzes pak kojit v leze z obou stran. My mame z obou stran postylky hlavne kvuli bocnicim, az se budem stehovat, chtela bych mit na zemi futon.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JONKA: Připravíš se o možnost ráno vstát a v klidu odejít od již pohyblivého, ale ještě nešikovného dítěte s vědomím, že až se vzbudí, bude si muset zavolat a nebude moct rovnou hodit šipku po hlavě z postele, to je asi tak všechno. S malým miminem by mi postýlka asi nechyběla, mít širší postel, později jsem ji ocenila.
    JONKA
    JONKA --- ---
    Je tu někdo, kdo od narození dítěte vůbec nepoužívá a ani nemá postýlku? Máme možnost buď rozšířit letiště na něco přes 200 cm (s tím, že by bylo v rohu místnosti), nebo si nechat aktuálních 150 a vedle přidat postýlku. Mně se víc líbí ta první varianta, ale nevím, jestli mi něco neuniká (čekám první dítě).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KOTENCE: Jak jsem tu davno psala, tak jsme konecne deti odlifrovali do jejich spolecny postele. V roce byla mala fakt mala, teprve kolem roka a pul jsem ji naucila spat celou noc v kuse. Ted ji jsou dva a starsi ctyri a spej spolu na jednom letisti v detskym pokoji. Funguje to bajecne, tulej se jako kotatka a nektery noci tam vubec nemusim :-)
    Je to parada se zase nekdy poradne vyspat!
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TERQA: hele třeba Hugochodibos.cz, hrackoteka.cz nebo Agatinsvet.cz
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    _PU: super clanek
    _PU
    _PU --- ---
    Rodičovství v pozdním kapitalismu | A2larm
    http://a2larm.cz/2017/08/rodicovstvi-v-pozdnim-kapitalismu/
    něco ke sdílenému rodičovství
    TERQA
    TERQA --- ---
    prosím poradíte kde se dají v Praze koupit kvalitní hračky pro mimčo? Pokud možno přírodní materiály... bavlna, vlna, dřevo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam