• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZEHrajme si...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TUTIK: máme doma normální lego a postavila jsem jí domeček, zahradu, výběh pro zvířátka, garáž na auta, auto s přívěsem na panáčky, houpačku a skluzavku pro panáčky = zájem asi tak 5%. taky tu máte takový mega lego ( do dlaně se vejdou tak 4 kostky ) = zájem tak 1%.
    mám takovej dojem, že stavitel z ní nebude.
    zato oblečky na panenky + kočárek = zájem tak 99% :oD
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    VERONIKA22: Starsi dcera dostala prvni sadu (nejakou zakladni krabici se dvema postavickama) v roce a deviti mesicich. Hrala si s tim vicemene od te doby, nejdriv po jedne rozebirala a pak skladala kostky, pak jsme zacali stavet spolecne veze, ted (4 roky) stavi s Duplem porad a je to snad nejoblibenejsi a nejhranejsi 'hracka', co mame. Za ta leta dostala ruzne dalsi dily na staveni, spoustu postavicek (kazda ma sve jmeno), spoustu zviratek. Miluje to. Zrovna dneska jsme stavely dlouhy vlak, na kterem se vezla vsechna zvirata a pak druhy pro lidi... :-)
    Druha dcera (rok a pet mesicu) si s tim uz take nekolik mesicu hraje. Umi kostky rozdelovat od sebe, jestli neumi skladat nebo stavet, ale rada se v tome hrabe, rozebira veze, bori sestre stavby jako Godzila a okusuje panacky.

    Urcite si myslim, ze to je vdecna hracka pro kluky i holky. A nevim, jestli zrovna je dulezite, jestli jsou tam princezny nebo zvirata, pro dalsi staveni je dulezite mit vic stavebniho materialu (k vanocum dostala i nejake jen stavebni sady kostek prave proto, aby mohla stavet), ale s panackama si hraje na 'rodinu', povidaji si, sedi u stolu, atd...

    Mozna by te prekvapilo, kdyby to mela doma...

    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Ještě dodám pro ty, kteří by chtěli fakt hádat, pohled zblízka, kde jsou líp vidět:

    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Opět se pochlubím tím, co tatínek postavil synkovi z Lega - tentokrát jsou u nás v kurzu tanky z 2. světové. A jestli uhodnete, které to jsou tanky, máte u nás bod. :-)

    TIMA
    TIMA --- ---
    KEYA: Tu nemocnici máme a je bezvadná. Akorát si s ní nehraje na nemocnici, ale staví z toho všechno možné, hlavně garáže a domečky pro furbíky :). Myslím si tudíž, že je vpodstatě jedno, jakou sestavu člověk koupí, protože dítě pak stejně vymyslí něco úplně jiného.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEYA: já bych klidně právě brala něco obrovského aspoň nebudu ty prachy tak oplakávat :oD
    KEYA
    KEYA --- ---
    VERONIKA22: Nemocnici mají i v menším - tohle je největší, co jsem našla :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEYA: no teda to jsem předtím nikde neobjevila! tak to by asi úspěch mělo!!!! a ta nemocnice díky těm paňďulákům a příslušenství taky nevypadá marně!!
    ale teda ty ceny mě dost vyděsily - i elektronický klávesy stály polovinu
    - teď mě ale napadá, že díky tomu, že je to duplo tak jsou to možná dost obrovský domečky co?
    KEYA
    KEYA --- ---
    My máme něco jako tohle: http://www.morelega.cz/duplo-21/duplo-farma-104/lego-5639-duplo-rodinny-domek-1957.html?osCsid=2c5p874pe39k02a5simevvsts4 a vyhrála si s tím moc a hraje si nadále i v 7mi letech (a teď snad ještě víc...)
    KEYA
    KEYA --- ---
    VERONIKA22: U nás by mělo určitě veliký úspěch toto: http://www.morelega.cz/duplo-21/duplo-ville-mesto-52/duplo-ville-mesto-76/lego-5795-duplo-velka-mestska-nemocnice-3401.html?osCsid=2c5p874pe39k02a5simevvsts4
    Když byla malá, tak to bohužel nebylo a teď už staví z malého lega...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: to je dobrý jak to má syn vykoumané :oD. no já se na to duplo vykašlu. kdyby šlo o kluka tak autíčkama či vláčkama zaujmu ale pro ty holky mají prd a do zvířátek tak uvařená není.
    takže díky :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: vždyť duplo JE lego :)
    je to lego pro menší děti a s "dospělým" legem je kombinovatelné. chlapeček dodnes staví tak, že hrubou stavbu postaví z dupla, aby to rychle přibývalo, a pak drobným legem modeluje detaily
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: když já právě vymýšlim dárek k narozeninám a přijde mi, že většinu věcí má a každej furt omílá to duplo tak jsem nad tím uvažovala.
    ale byl by to asi dárek k ničemu. až moc to připomíná to lego.
    zato kočárek s panenkou to je ono ( ale těch už bohužel máme několik )
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: myslím, ež ani tak nehraje roli, že to je holka, ale že jí jsou dva nebo kolik.

    syn si začal stavět skoro v pěti letech. do té doby spíš rozebíral, hrál si s hotovými stavbami anebo spojoval sloup až do stropu
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    můžu se zeptat s jakým duplem si vyhrajou holčičky?

    já dneska zjistila, že normální lego nepřipadá v úvahu - dítě to naštěstí jíst už nechce - ale jak vidí ty pidi pospojované součátky tak se okamžitě pouští do rozebírání. ať postavím sebekrásnější domeček či postýlku - tak jen se otočím tak to rozebere :oD

    takže jsem pochopila proč v duplu je všechno v celku a málo co se tam dává dohromady :oD

    no a koukala jsem na nabídku pro holky ( obávám se, že zvířátka ji tolik nenadchnou ) a jsou tam jen nějaké princezny a já nevím - je mi úplně líto těch peněz - neboť v krabici najdu asi 6 součástek/postaviček a to je tak celý. to je pak snad cenově lepší koupit domeček pro panenky a nějaký figurky. duplo je lego a holka tu možnost spojování asi vůbec neocení ( jak to tak vidím a odhaduju )

    předem díky za rady :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MOTYLEK: jojo já včera použila starou záclonu :o)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    VERONIKA22: No já jsem v době, kdy se sbírání Lega manžel víc věnoval, běžně prala v pračce (v plátěném pytlíku) Lego kostky. Asi nejjednodušší způsob. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MOTYLEK: máme doma igelitku ve které jsou 4 technici. včera jsem to myla v pračce a zírala jsem jak to dopadlo dobře a vše důkladně umyto :o)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MOTYLEK: Teď jsem si vyzkoušela, že v tom hledání na www.peeron.com lze zadat i název stavebnice (já jsem tam třeba zkusila tu "police station") a tu stavebnici/více stavebnic to najde a k ní i návod (instructions), pokud na tom webu je.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MOTYLEK: Pardon, www.peeron.com .
    Případně na fóru na www.kostky.org se lze v diskuzním fóru zeptat na cokoliv, co potřebujete o legu (co máte doma) vědět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam