• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    OGMIOS: snad poznas, jestli se pcb nejak lisi, ne? pokud ne, tak bych to risknul prehodit
    OMI
    OMI --- ---
    OGMIOS: idéčko, který hledáš, jistě i mimo jiných, se jmenuje BREBER.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    hele kdo se vyzna v obnove dat z HDD? mam takovy problemik kdy odesla elektronika na jednom 500GB Seagate ST3500320AS ale nemam uz stejnej abych vymenil elektroniku a vytahl dulezity data. mam ale od Maxtoru STM3500320AS coz je skoro stejnej model az na to ze to je pod hlavickou maxtoru. Kdo ma zkusenost jestli by tohle mohlo fungovat a ta maxtor elektronika by mohla fachat s Seagate? seagate koupil maxtor ne? tak by mohli bejt stejny veskrze?
    OMI
    OMI --- ---
    Mám tady tamovou volšovou multifunkci HP 1200.
    Jsou v ní blbý tonery, nějaký pomrvený, při tisku udělá jeden průjezd za minutu, ale když si člověk dorána počká, většinou to vytiskne relativně dobře.
    Ale nemá jeden kus plastu vzadu, co uzavírá cestu papíru... mám ho půjčenej z jiný, která tímpádem ale nemůže běžet, takže klasika: buďto tuhle poskytu, nebo scháním nějakou ke kanibalizaci.
    Ten plast je záměnnej z jinejch typů, oni to zase tak moc neměněj...
    Případně vyjetej toner do ní, s ještě nespečenejma tryskama... já jsem ty původní tonery vydojil úplně do mrtě a to nebude dělat dobrotu, je to seschlý...
    BREBER
    BREBER --- ---
    R6ANDREW: slusnejsi kompy mam...posta
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    ahoja. mam tu dve zakladovy desky, ktery odmitaji spolupracovat. jedna se zapne 1x z 10 pokusu, druha rozbehne vsechny vetraky, ale nic se nedeje.. bohuzel to je muj pocitac, ktery jeste vcera chodil - chtel jsem ho prendat do novyho casu a uz to nejede..pravda, ze jsem trochu skrabl sroubovakem kdyz jsem rval zasekany srouby na pripevneni desky do casu..to bude zrejme ten problem:( Tak pokud by to nejaky kutil chtel..tra si to dokaze opravit. Pak mam jeste jednu desku, ktera se vubec nerozebehne.

Chci se ale zeptat, zda by se tu dal najit rozumny pocitac za levno, mam ted jen notas, ktery ale musi do reklamace a mesic bez PC nemuzu byt ani ja, ani pritelkyne-studentka-zatizena-zkouskama.. penize na nejaky slusnejsi budu mit az tak v dubnu, ted nemam praci, jen dluhy..

diky:)
    EXX
    EXX --- ---
    je tu někdo kdo už opravoval (a má přípravek) HDD Se­a­ga­te Barra­cuda 7200.11 ?
    jedná se o tento problém http://blog.miliweb.net/hardware/75-oprava-hdd-seagate-barracuda-7200-11.htm pošta
    HURDA
    HURDA --- ---
    Nechtěl by někdo LCD z ASUS ASPIRE ONE A150?

Acer Aspire One Dell Mini 10.1" LCD Screen B101AW03 - eBay (item 330483638407 end time Nov-10-10 08:04:49 PST)
    Acer Aspire One Dell Mini 10.1" LCD Screen B101AW03 - eBay (item 330483638407 end time Oct-13-10 10:46:41 PDT)
    http://cgi.ebay.com/Acer-Aspire-One-Dell-Mini-10-1-LCD-Screen-B101AW03-/330483638407?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf25c2087

* Brand: AU OPTRONICS
    * Model: B101AW03 V.0
    * Size: 10.1
    * Resolution: WSVGA
    * Finish: GLOSSY (GLOSSY)
    * Resolution: 1024 x 600
    * Backlight Lamp: DIODE
    * Backlight Illumination: DIODE
    * Length x Height: 9.0" x 5.1"
    * Aspect Ratio: WIDESCREEN
    * Product Type: Laptop LCD Screen Display

Má jednu vadu, je prasklej, je tam takovej had cca ve 3/4 výšky z leva doprava. Já jsme si koupil novej a vyměnil

toto daruju
    WANA
    WANA --- ---
    Koupim za rozumnou cenu
    xD Card 128Mb nebo 64Mb
    pošta
    OMI
    OMI --- ---
    A já bych od tebepotřeboval nějaké disky nazřít, mám tak deset let nezálohovaný práce... takže tě rád potkám.
    BREBER
    BREBER --- ---
    OMI: ahoj, asi bych možná potreboval jeden ten disk od tebe pujcit...pokud bude sedet elektronika...vice v poste...
    OMI
    OMI --- ---
    a případně optomagnetickou interní mechaniku 320MB porouchanou patrně zaprášením (to jim bývalo vždy osudné) bych mohl přepustit, kdybyste někdo potřeboval díly...
    OMI
    OMI --- ---
    (a podotýkám, že ty Baracudy, které by mohly odpovídat Dawronově požadavku, se vůbec netočej. Nereagujou, nenabíhaj. Ale nevím, kde je chyba.
    OMI
    OMI --- ---
    tak můj aktuální obsah krabice disků, které mi nejdou rozjet. A opět -- buď sháním, nebo... tedy to docela nerad... případně poskytnu.
    http://petra.adamovska.sweb.cz/nyx/HDD-ex/
    BREBER
    BREBER --- ---
    DAWRON: ja dělám záchrany...pošta
    DAWRON
    DAWRON --- ---
    Zdravím, mám tu jednu chromou Seagate Barracudu ST3320620AS. Jaký je s ní problém zatím netuším, ale tipuji (a doufám), že je to v řadiči.

Najde se někdo, kdo má tento HDD funkční a byl by ochoten pomoci mi zachránit data?
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    ZONIVENTRIS: V libu mame
    ZONIVENTRIS
    ZONIVENTRIS --- ---
    ty jo do Kostelce se mi nechce :)
    uz jsem objednal novou desku ze ktere to odmontuju a az mi ji vrati, bratr dostane jako "darek" upgrade computru :)
    stejne diky.
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    ZONIVENTRIS: jsem jich asi 50 vyhodil :-) ale něco by se asi našlo :-) když by sis přijel (u Kostelce nad ČL, přímo na PID)
    ZONIVENTRIS
    ZONIVENTRIS --- ---
    flashnul jsem bios a nenabootoval. na reklamaci mi rekli, ze mi ASUS nemusi uznat reklamaci, pokud nebudu mit na desce puvodni plastovy drzak chladice. ten jsem samozrejme okamzite po instalaci zahodil a dal si tam poradny drzak, co prisel s mym chladicem. sice nechapu, jak souvisi kousek zbytecneho plastu s reklamaci desky, ale budiz.

nenasel by se nekdo (nejlepe z Prahy) kdo by mel desku s AM2+ socketem a mohl mi tento drzak prodat/zapujcit?

na desce1

na desce2
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Bojuju s poškozeným diskem, kterej mi minulej tejden zkolaboval, dal jsem ho ITákovi, který na něj kouknul, nerozchodil a řekl mi že je v prdeli elektronika, že disk jako takovej je OK a když si seženu stejnej že mi to opraví a tak se táži:

zdali se tu nenajde někdo, komu by doma ležel buď nepoužívaný a nebo diskově v prdeli disk HITACHI, 160GB, 5400RPM, P/N 0A53320, do NB

Kdyby se někdo našel, určitě bychom se domluvili a byl bych vděčen, dííííík
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    CYBERBUBLE: Samozrejme ze ano. Rozdil jestli chces na UATA, nebo na SATA. Oboji se da koupit, ale je treba na to brat zretel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam