• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    OTZ: co mi prisel pod ruku jakejkoliv seagate, byl casem spatnej (a tim nemyslim 5 let, ale treba 1-2)...v praci berem do zakazek WD (ale krapet drazsi raid edice) a domu bych si nic jinyho nez samsunga nedal .... takze ti muzu samsungy jen doporucit
    OTZ
    OTZ --- ---
    myslite jo..

TRUMPETKA: nejaky relevantni duvody?
    ja se samsungem nemam zadnou zkusenost
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OTZ: mně se eště žádný samsung nevysral, seagatů už pár jo - pouze moje zkušenost.
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    jako vazne, seagate nebrat!!!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OTZ: Nedávno jsme řešili něco podobného. Pomohla přeinstalace widlí.
    OTZ
    OTZ --- ---
    o to ani nejde, spíš aby vydržel
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OTZ: pokud ten disk chceš neslyšet, tak bych vzal samsung ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    TRUMPETKA: uz se s nim pomalu loucim, no, jeste ho necham chvili ohrat ve skrini a do tydne ho vymenim za novou 1TB barracudu
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    OTZ: no ja ti reknu co s tim, ale moc radosti ti to neprinese: vyhod to :(
    OTZ
    OTZ --- ---
    OTZ: seatools, uz sem to nasel..hm, smart test failed. to uz asi nic nepomuze..ani prohodit sata kanaly nepomohlo, ani vypnout smart..
    OTZ
    OTZ --- ---
    JENDAVB: klasickej win "format D:" (ne ten rychlej) ve spravci disku. test od seagate, to je kde pls?

TRUMPETKA: aspon neco:)) reklamace nelze, je to z druhy ruky bez papiru a rozhodne pres dva roky stary
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    OTZ: i tech 15MB/s (a hlavne u cteni) je pomaly, rekl bych, ze je to zraly na reklamaci (pokud to teda jeste jde) ...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    OTZ: format nebo erase ? Test primo vod segate probehnul ?
    OTZ
    OTZ --- ---
    cau, potrebuju poradit. mam 250GB SATA disk seagate barracuda ST3250823AS, problem je v rychlosti zapisu. pote, co se zaplni 8MB buffer, vlece se to pod 500 kB/s, at kopiruju v totalcmd nebo pres explorer. cte to normalne kolem 15 MB/s. dela to i po poctivym formatu, nevite co s tim? vyhazovat ho nechci.. win xp, SP3, ntfs, MB gigabyte, tuta s.m.a.r.t. ficura v BIOSU zapnuta
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    sháním funkční desku s S1 socketem (nejlíp s rozumnou grafikou nebo micro-atx) nebo radu s řešením svízelné situace viz [ DOKKTOR @ NOTEBOOKY - Support, rady a porady, tipy a triky, DELL, Lenovo, IBM, Acer, Sony, HP, Asus ] . ze servisu se to vrátilo s tím, že tam shořela integrovaná grafika, budu vděčný za rady. díky
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    OGMIOS: snad poznas, jestli se pcb nejak lisi, ne? pokud ne, tak bych to risknul prehodit
    OMI
    OMI --- ---
    OGMIOS: idéčko, který hledáš, jistě i mimo jiných, se jmenuje BREBER.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    hele kdo se vyzna v obnove dat z HDD? mam takovy problemik kdy odesla elektronika na jednom 500GB Seagate ST3500320AS ale nemam uz stejnej abych vymenil elektroniku a vytahl dulezity data. mam ale od Maxtoru STM3500320AS coz je skoro stejnej model az na to ze to je pod hlavickou maxtoru. Kdo ma zkusenost jestli by tohle mohlo fungovat a ta maxtor elektronika by mohla fachat s Seagate? seagate koupil maxtor ne? tak by mohli bejt stejny veskrze?
    OMI
    OMI --- ---
    Mám tady tamovou volšovou multifunkci HP 1200.
    Jsou v ní blbý tonery, nějaký pomrvený, při tisku udělá jeden průjezd za minutu, ale když si člověk dorána počká, většinou to vytiskne relativně dobře.
    Ale nemá jeden kus plastu vzadu, co uzavírá cestu papíru... mám ho půjčenej z jiný, která tímpádem ale nemůže běžet, takže klasika: buďto tuhle poskytu, nebo scháním nějakou ke kanibalizaci.
    Ten plast je záměnnej z jinejch typů, oni to zase tak moc neměněj...
    Případně vyjetej toner do ní, s ještě nespečenejma tryskama... já jsem ty původní tonery vydojil úplně do mrtě a to nebude dělat dobrotu, je to seschlý...
    BREBER
    BREBER --- ---
    R6ANDREW: slusnejsi kompy mam...posta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam