• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    KURTANGEL
    KURTANGEL --- ---
    Zdravím pánové, scháním HDD SEAGATE 500GB SATA (ST3500320AS). Potřebuju nějaký poškozený, ale ať je funkční elektronická část disku. Pokud by někdo měl tak se prosím ozvěte;). Díky moc
    kurtangel@seznam.cz
    OTZ
    OTZ --- ---
    tak jo, diky:)
    OMI
    OMI --- ---
    je fakt, že co sjem přišel o data, byly to všechno SeaGate. WD jsem měl jenom stařičké, ale ty bojovaly dycky do posledního dechu a odporoučely se mi až když SMART byl už celý červený a některé jeho kolonky už smrděly zdechlinou.
    Ale to je jenom takový laický vzpomínání, neberte to jako resultát někoho zkušeného.
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    OTZ: co mi prisel pod ruku jakejkoliv seagate, byl casem spatnej (a tim nemyslim 5 let, ale treba 1-2)...v praci berem do zakazek WD (ale krapet drazsi raid edice) a domu bych si nic jinyho nez samsunga nedal .... takze ti muzu samsungy jen doporucit
    OTZ
    OTZ --- ---
    myslite jo..

TRUMPETKA: nejaky relevantni duvody?
    ja se samsungem nemam zadnou zkusenost
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OTZ: mně se eště žádný samsung nevysral, seagatů už pár jo - pouze moje zkušenost.
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    jako vazne, seagate nebrat!!!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OTZ: Nedávno jsme řešili něco podobného. Pomohla přeinstalace widlí.
    OTZ
    OTZ --- ---
    o to ani nejde, spíš aby vydržel
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OTZ: pokud ten disk chceš neslyšet, tak bych vzal samsung ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    TRUMPETKA: uz se s nim pomalu loucim, no, jeste ho necham chvili ohrat ve skrini a do tydne ho vymenim za novou 1TB barracudu
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    OTZ: no ja ti reknu co s tim, ale moc radosti ti to neprinese: vyhod to :(
    OTZ
    OTZ --- ---
    OTZ: seatools, uz sem to nasel..hm, smart test failed. to uz asi nic nepomuze..ani prohodit sata kanaly nepomohlo, ani vypnout smart..
    OTZ
    OTZ --- ---
    JENDAVB: klasickej win "format D:" (ne ten rychlej) ve spravci disku. test od seagate, to je kde pls?

TRUMPETKA: aspon neco:)) reklamace nelze, je to z druhy ruky bez papiru a rozhodne pres dva roky stary
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    OTZ: i tech 15MB/s (a hlavne u cteni) je pomaly, rekl bych, ze je to zraly na reklamaci (pokud to teda jeste jde) ...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    OTZ: format nebo erase ? Test primo vod segate probehnul ?
    OTZ
    OTZ --- ---
    cau, potrebuju poradit. mam 250GB SATA disk seagate barracuda ST3250823AS, problem je v rychlosti zapisu. pote, co se zaplni 8MB buffer, vlece se to pod 500 kB/s, at kopiruju v totalcmd nebo pres explorer. cte to normalne kolem 15 MB/s. dela to i po poctivym formatu, nevite co s tim? vyhazovat ho nechci.. win xp, SP3, ntfs, MB gigabyte, tuta s.m.a.r.t. ficura v BIOSU zapnuta
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    sháním funkční desku s S1 socketem (nejlíp s rozumnou grafikou nebo micro-atx) nebo radu s řešením svízelné situace viz [ DOKKTOR @ NOTEBOOKY - Support, rady a porady, tipy a triky, DELL, Lenovo, IBM, Acer, Sony, HP, Asus ] . ze servisu se to vrátilo s tím, že tam shořela integrovaná grafika, budu vděčný za rady. díky
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    OGMIOS: snad poznas, jestli se pcb nejak lisi, ne? pokud ne, tak bych to risknul prehodit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam