• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    OMI: me nejvic HDDs prosla rukama samsungy a za cca 10 let jsem neresil jedinej kiks, reklamaci, cokoliv .. bavime se radove o 200 kusech, takze relativne malej vzorek, ale lepsi nez zadnej ...
    OMI
    OMI --- ---
    Protože vadnejch WD mám bednu a na SeaGatech jsem přišel už o hooodně dat.
    OMI
    OMI --- ---
    btw obrácenej dotaz -- jakej HDD stojí za to koupit, abych se záhy tady na foru nepídil po náhradních dílech?
    Už mi hlásej chyby všechny mý disky, už musím přezbrojit -- pomejšlím na něco do 2000,- a k 1TB, pokud to půjde.
    Může to bejt jenom zálohovací, na compech klidně budu dál točit ty s vadnými bloky.
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    AKA_THE_A: ext HDD s napajenim z 220V je na prd ...
    o seagate HDD bych si neoprel ani kolo a s ext. hdd od WD mame akorat spatny zkusenosti....nejlip se nam tu osvedcili disky od Samsungu (int i ext)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    GONZA223: nechci ti kazit iluze, ale ten disk samotnej v tom obalu byl buď seagate nebo western neb jsou největší výrobci mech. disků...nevim jestli ještě Samsung vyrábí...

K tomu disku v odkazu - je to 3,5'', čili potřebuje externí napájení...
    Zároveň - když už 3,5'', tak snad http://www.alza.cz/western-digital-elements-desktop-1000gb-d182547.htm
    za těch pár peněz navíc máš 2x místa...
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    a nebo asi zvolim tuto variantu : http://www.alza.cz/western-digital-elements-desktop-500gb-d199420.htm
    zase tak často ten disk přenášet určitě nebudu a todle se mi zdá jako nejrozumnější řešení ...
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    AKA_THE_A: tak dneska mi bylo v Alze řečeno že přesně jak říkáš A-DATA největší šit a Verbatim také.Prý jasná volba kvality je SEGATE či WESTERN DIGITAL,což mě mohlo taky napadnout.Asi se budu muset trochu uskromnit v objemu dat a koupit tu osvědčenou značku ...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: však na něco takovýho taky nejsou stavěný...
    OMI
    OMI --- ---
    Já mám celkem často porblem, že se mi odpojuje HDD od elektriky a právě každou chvíli disky různě odpojuju a přendavám, takže to s těmi konektory potvrzuju... napájecí MOLEXy jsou rpostě zbabělci a nic nevydržej.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    ERGOSUM: je... mluvim z vlastní zkušenosti, ty konektory v HDD nejsou stavěný na takový namáhání, celkem reálně hrozí že se po několika měsících užívání (přepokládám, že se to budě někam nosit) ulomí od PCB disku...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GONZA223: Nebo pokud sneseš dráty na stole, tak redukce HDD>USB není špatné řešení.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    GONZA223: když koupíš pouzdro a disk samostatně, máš šanci se s 1000Gb vejít do 1500,-

p.s. Verbatim - nic moc, A-DATA - NIKDY!!!
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    AKA_THE_A: hele já nevim...Právě že tady ten se mi zdál být za velmi rozumnou cenu...Respektive levnšjší tam jsou už jen od značky A-Data a z tou nemám dobré zkušenosti , tak jsem zvolil Verbatim ,no a jak vidnou moc jsem nevydělal :)) Jinak já se v tom moc nevyznám,takže pokud by jste mi někdo nšjýkeou osvědčenou kvalitumohl doporučit .Tak do 1500kč a aspon 500gb
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    GONZA223: proč zrovna disk na USB 3.0? e-SATA si obecně povede líp, navrch všeho může bejt i levnější...
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    ERGOSUM: jasně rozuzumim...Na tom Pc se mi v tom USB načte cokoliv ... tedy zkoušel jsem 3 věci : mobil,MP3 a joypad ... jen ten disk nikoliv.Boužel nemám jiné PC kde bych ho mohl vyzkoušet :( Nejvíc mě štve,že je uplně novej v pátek v Alze koupenej.No naštěstí snad stále platí že do 3 dnů vracej ihned peníze...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GONZA223: Jestli ti najde MP3 nebo cokoliv (kartu, kličenku, foťák) jako disk tak je to diskem. Jestli přez nějaký manipulátor s MP3 přehrávačem tak to stále může být problém u tebe.
    Disk se připojuje jako mass storage a má to být systémová záležitost. Scanery, tiskárny a jiné se připojují po svém a mají své ovladače.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    ERGOSUM: jj napr. mp3 mi PC najde bez problemu.takze usbčkama to neni ... Asi mi nic jineho nezbyde nez to reklamovat ... Si necham vratit lovaky a vyberu rovnou nejakej jinej ...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GONZA223: Připojí ti PC flešku? Pokud nefunguje ani na jiném PC reklamovat.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    mám takovej problem zakoupil jsem dneska tenhle externí disk : http://www.alza.cz/verbatim-2-5-store-n-go-usb-hdd-500gb-stribrny-d216895.htm
    no a boužel po zapojeni do PC se mi objevý hláška : zařízení USB nebylo rozpoznáno ! Proč ? dyt i když mám jen USB 2.0 tak by to mělo normálně fungovat ne ? nebo je potřeba stahnout nějáký ovladače ? nevíte někdo co stím ?
    DJ_MAUS
    DJ_MAUS --- ---
    Mám stařičkou desku Gigabyte - S Series (GA-M61PM-S2)
    Athlon X2 5400+ Black Edition i s chladicem Thermaltake 2800MHz, AM2 2GB ram a grafárna Geforce 7600 GT
    DJ_MAUS
    DJ_MAUS --- ---
    no já vím, ale je možnost, že se tady bude vyskytovat člověk, kterej by to mohl zvládnout, tak jsem to zkusil. Snad se to vsákne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam