• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no to je parada to je solidni zaklad meotarovyho projektoru...
    OMI
    OMI --- ---
    RAINBOF: Vykuchanej je ten panel, do kterýho vede 220V. ten druhej, na kterým jsou drobnější drátky a součástky a ze kterýho vede pásek do LCD je OK.
    Fotky dodám tak za hodinu, teď uploaduju něco jinýho.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: no ony tam byvaji dve desky "oranžová" a "zelená" zelená má na sobě hnusnej integráč což je převodník lvds na vga (nebo na něco jinýho) a ta oranžová je prostě napájení a invertor pro trubice.
    LVDS je takovej protokol kterym komunikujou lcd panely. toť vše.
    OMI
    OMI --- ---
    RAINBOF: takovou velkou desku, největší, která tam byla... Hele, tobě by se možná vyplatilo mi dát nějaký půlhodinový elektrobastlířský školení, když na mě máš furt takovýhle otázky...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: a je k tomu lcd ten převodník ? vykuchat mohli invertor a zdroj.
    OMI
    OMI --- ---
    Mám tu LCD BENQ Q7C4 ze kterýho indiáni vykuchali měď (jo, pár cívek tam bylo). Samotný LCD vypadá neporušeně, jen s nějakým šrámem.
    Pokud to má někdo doma prokopnutý a shání to na díly...?

SKLIBA: Aby to nebylo kurvítko -- vypršel čas a teď už to bude jenom blbnout.
    Mně LCD opravujou za 3-500,- tak tomu zkus dát šanci :-)
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    no jak rikam, zkus zajit do nejake opravny, treba ti reknou, ze oprava vyjde na 200 korun a bude to :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SKLIBA: no budiž, pozastavila, ale ne po pěti letech provozu
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TRUMPETKA: mě tenkrát vyšel na 11k, proto mě to žere ;-) a stále má parametry nad průměrem. u monitoru za dva litry bych se ani nepozastavila
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    SKLIBA: 19" draha vec? (nu dobra, porad ma novy LCD 19" cenu 2k)...pokud by se jednalo o nejakou prkotinu, muzes zkusit zajit do nejake opravny, jestli by na to nekukli, na kolik by prisla oprava..ale jinak asi neopravovat...
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    prosím o radu - má smysl oprava 5 let starého monitoru lg flatron (typ přesně nevím) 19" - po zapnutí, dokud se nezahřeje, bliká (aktuálně je to cca prvních pět minut), blikáním nemyslím nějaké chvění obrazu ale rychle po sobě následující výpadky obrazu. doba, za kterou se to ustálí se postupně prodlužuje, během provozu už pak žádné problémy nejsou, pokud monitor vypnu a následně zapnu, také nemá problém. jen nesmí vychladnout. já už mám náhradu, ale přijde mi líto jen tak rychle odepsat dost drahou věc, která zdá se nemá až tak velký problém
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: no dokazal bys zjistit co to ma z procak ?
    OMI
    OMI --- ---
    A já LCD TV po zásahu popelníkem prodal na Aukru okamžitě za skoro dva tisíce, možná by to i lezlo, kdybych smlouval...

Lidi, musím zase udělat rpobírku inkoustových tiskáren, co se mi doma nashrmáždily "na dojetí", samože budou všechny bez tonerů... máte předběžně a rámcově někdo zájem o nějakou klasickou All-in-one? Myslím že všechny jsou to HP.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    znáš typ toho panelu ?
    NTSHADOW
    NTSHADOW --- ---
    BRUTO23: nechci strasit, ale dle mych zkusenosti urcite ne... ten LCD panel bude drazsi nez cela nova TV... a navic je to "jen" 82'' takze pujde koupit podobna za dobry peniz... ale presnou odpoved dostanes asi jen nekde v servisu ...
    BRUTO23
    BRUTO23 --- ---
    Poradil by nekdo jestli ma cenu opravit tuto tv ecg 32 LHD 72 DVB-T.Rozbila se obrazovka.Přímí zásah vysavačem.Jestli se to vyplati dik
    OMI
    OMI --- ---
    Já samsungy měl naposled dvougigový, takže i tahle zkušenost je mi co platná.
    Koukám do cen, přijdou mi z těch levnějších -- když se smířím s rychlsotí 5,4 místo 7,5, dostanu se s 1,5TB pod 1300,- konečný ceny.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    OMI: me nejvic HDDs prosla rukama samsungy a za cca 10 let jsem neresil jedinej kiks, reklamaci, cokoliv .. bavime se radove o 200 kusech, takze relativne malej vzorek, ale lepsi nez zadnej ...
    OMI
    OMI --- ---
    Protože vadnejch WD mám bednu a na SeaGatech jsem přišel už o hooodně dat.
    OMI
    OMI --- ---
    btw obrácenej dotaz -- jakej HDD stojí za to koupit, abych se záhy tady na foru nepídil po náhradních dílech?
    Už mi hlásej chyby všechny mý disky, už musím přezbrojit -- pomejšlím na něco do 2000,- a k 1TB, pokud to půjde.
    Může to bejt jenom zálohovací, na compech klidně budu dál točit ty s vadnými bloky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam