• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: hlavně jsou nefunkční musel by je někdo opravit
    OMI
    OMI --- ---
    Já bych to vzal, ale jsem bez služebáku. Bylo by to neskutečně složitý...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    celkem je to 7x 17"

4ks složený,
    2 rozebraný (ale komplet jen rozšroubovaný)
    1 19" bez TN lcd ale funkční....
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: tak příbuzenstvo se zjeví už v pátek takže do čtvrtka
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    takže, do čtvrtka zbaovačka těch deklarovanych LCDček. odovz možnej až v pátek ale to je mezní termín v sobotu potřebuju místo.
    BOH
    BOH --- ---
    Dotaz: nema nekdo (staci na zapujceni) PCB k 2,5" harddisku Seagate Momentus 7200.2 160GB ST9160823AS, PN: 9S513G-030 ? Jde mi o pokus o obnovu dat, zrejme odesla elektronika. Diky.
    OMI
    OMI --- ---
    RAINBOF: No, toho jsem viděl naposled před třemi léty, ale taky možnost.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: tebe nemyslim. apropós mas tu ten zdroj :) mam na to poštvat dlabáka ?
    OMI
    OMI --- ---
    ...no já se nabízel jenom jako "last call", rpotože víš, co to pro mne představuje -- překonat Letnou a dojet si na Václavák, tak jedině zase nějaký weekend...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mnoo tak zajimavé je že se mi ozvalo několik dušiček na ty monitory ale "nějak" to utichlo. Pak mi nyx (pozdě spárovaná platba) archivoval poštu a je vymalováno :D Takže pokud někdo chce pár mrtvých 15" s netriviálními vadami :) aď se ozve...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AKA_THE_A: je mi to fuk kuchej si to ale doma :D
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RAINBOF: CCFL lampy ;-) Když potřebuješ nějakou sehnat do několika dnů, mrtvola je celkem snadná a rychlá možnost :D (a hlavně nechcípnou ze dne na den jako zdroje ap., chcípaj postupně a je to dobře vidět)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AKA_THE_A: podle mne mrtvý lcd (všechny maj odezvu 8-10, to tft dokonce snad 40) neobsahuje prakticky žádnou seriózní součástku která by šla použít znova bez toho abych se musel bát vedlejších účinků :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: no abych to upřesnil, já když jsem začínal s opravama jsem si koupil haldu lcd z aukra a začal to opravovat. tohle jsou kusy kdy oprava vyžadovala opravdu hodně času. je tam např i TFT který přes veškerou snahu jsem nerozjel pro vadu na obřím "driveru" který to má. Omi jestli to chceš tak to poskládám a bude to tvoje.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: tak kdyby používal nový součástky, chcípne hlady :D
    Sice hraní si na Dr. Frankensteina je takový...neprofesionální, ale funguje to a ekologicky přitom využíváš elektroodpad ;-)
    OMI
    OMI --- ---
    RAINBOF: Kdby se nikdo nepřihlásil, můj televizor-opravář takový věci bere a kuchá si z nich šasi na další opravy, zejména zdroje.
    (Sice to vypovídá lecos o původu jím používaných součástek, ale já jsem vyrostl za bolševika, já s tím souhlasím .-)
    Ale vzhledem k tomu, jak málo se potkáváme... bych byl rád skutečně až tou poslední variantou, kdybys to měl už nést do červené popelnice...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mám tu pár obstarožních (nefunkčních) LCD 15" a 17" pokud by byl zájem za odvoz.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    HARVIE: prave ze neni, je to najumpovany na 1,5 a to je vse...ale tenhle disk jede - ale ma vadny segmenty...

a ten co jsem tam chtela dat misto neho tu moznost prejumpovani nema, ale urcite jede na 1,5 Gbitu....ale ten tam pro jistotu nefunguje vubec

velikost obou dvou je 160 GB
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    AKI4CE: no zkus si zjistit jestli tam neni tema jumperama nastacenyho jeste neco... neni nejak extremne velkokapacitni? pripadne ho zkus pres SATA/USB redukci...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    HARVIE: diky za info...uz jsem nasla manual na ten muj nestastnej disk a ona je to redukce ze 3Gbits na 1.5

ale co nechapu je ze kdyz tam pripojim disk, kterej ma rychlost 1.5 Gbitu/s defaultne, tak ze se nenacte....asi nejaka Lenovo advanced feature ;-)
    nebo ten disk neprezil prevoz....ale to aktualne nemam kde otestovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam